Σεμινάριο για τις αδελφικές σχέσεις

Δημοσίευση: 10 Απρ 2013 15:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:30
 

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Αδερφικός δεσμός: οι σχέσεις των αδελφών από την παιδική ηλικία έως την ενήλικη ζωή», οργανώνει  το Iνστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α), στη Λάρισα, τη Παρασκευή 19 Απριλίου, τις ώρες 18:00 - 21:00μ.μ.  και το Σάββατο 20 Απριλίου τις ώρες 9:00 – 14:00μ.μ., στο χώρο του. Συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι η κα. Λουκία Λεγάκη, MSc., Κλινική Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος, Αιγινήτειο Νοσοκομείο και η κα.. Δήμητρα Παπαδήμα, MA., Σύμβουλος Παιδιών και Εφήβων – Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Συνεργάτης του  Ι.Ψ.Α..

Σε αυτό το σεμινάριο θα δοθεί η ευκαιρία να εξερευνηθεί η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στα αδέλφια , οι δεσμοί και τα συμπλέγματα που εμφανίζονται, ώστε να γίνει κατανοητή η επίδραση τους, στην ζωή του παιδιού μέχρι την ενηλικίωση του. Μέσα σε αυτή την σχέση βιώνεται η εμπειρία της αγάπης, της αλληλεγγύης, του μοιράσματος, της αντιζηλίας, του φθόνου, καταστάσεις που προκαλούν πολλά συναισθήματα και συντελούν στη δημιουργία της προσωπικότητας του ατόμου . Είναι ένας δεσμός πολύ ισχυρός που  καθορίζει την πορεία της ζωής μας.

Μέσα από αυτή την ανασκόπηση θα γίνει προσπάθεια να κατανοηθεί, πως η παρουσία ή απουσία του  αδελφικού δεσμού επιδρά στις σχέσεις που συνάπτουμε με τους συνανθρώπους μας στο υπόλοιπο της ζωής μας. Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, γονείς και σε όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ινστιτούτο, στο τηλέφωνο 2410 258040. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass