Κάλεσμα του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2013 20:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:42
Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας σε κάλεσμά του σημειώνει πως «η πραγματικότητα για τη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας δεν κρύβεται πια. Ο παραλογισμός της κατασκευής εικονικής πραγματικότητας από την Κυβέρνηση συνεχίζεται και εντείνεται. Η τρόικα εσωτερικού και οι επικοινωνιακοί συνεργάτες της βλέπουν τώρα «φως στο τούνελ», την ώρα που η κοινωνία ανακαλύπτει καθημερινά ότι δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι.
Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αφήνεται να καταρρεύσει. Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Απλήρωτοι εργαζόμενοι, τρομοκρατημένοι από την απειλή της απόλυσης ή της μετακίνησης «όπου υπάρχουν ανάγκες». Συνεχής συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και πλήρης εγκατάλειψη των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ψυχικής υγείας και μετανοσοκομειακής φροντίδας.
Και οι πολίτες τα γνωρίζουν όλα αυτά, τα βιώνουν καθημερινά. Όσοι έχουν ακόμα την τύχη να έχουν ασφαλιστική κάλυψη (ο αριθμός των ανασφάλιστων έχει ξεπεράσει το 1.500.000) έχουν ζήσει τις τεράστιες αναμονές για χειρουργικές επεμβάσεις (συχνά με την προτροπή για γρηγορότερη «λύση» στον ιδιωτικό τομέα), έχουν αγοράσει μόνοι τους τα χαρτικά ή και τις γάζες για τη νοσηλεία τους, έχουν βρεθεί μπροστά στις πινακίδες «δεν λειτουργεί» που έχουν γίνει η τελευταία λέξη της μόδας στη διακόσμηση των νοσοκομείων, έχουν νιώσει την απόγνωση λόγω της αύξησης της συμμετοχής στα φάρμακα.
Κι όμως, οι διαχειριστές των μνημονιακών πολιτικών, τόσο κεντρικά όσο και τοπικά, χωρίς ντροπή απαντούν ότι δε βλέπουμε καλά, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Οι ελλείψεις λένε οφείλονται σε διαδικαστικές αστοχίες, και εξάλλου έρχονται οι «επενδύσεις» και η «ανάπτυξη». Όταν πανηγυρίζουν όμως με ενθουσιασμό και θράσος ότι οι προϋπολογισμοί έχουν και κέρδη πια για τα νοσοκομεία, δεν μπορούν να κρύψουν ότι γι’ αυτούς η Υγεία είναι ένα ακόμα αγοραίο εμπόρευμα.
Φτάνει πια με την κοροϊδία. Όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε και να μην επιτρέψουμε τη διάλυση του Δημόσιου συστήματος υγείας. Μαζικά την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 στις 11:00 στην αυλή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στα πλαίσια της απεργίας ΟΕΝΓΕ-ΠΟΔΗΝ-ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, θα υψώσουμε τη φωνή μας απαιτώντας δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό" καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass