Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΛΑΖ. ΜΑΚΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΤΑΛΕΚΟΥ

«Ποτέ δεν λάβαμε έγκαιρα το πρόγραμμα των εφημεριών»

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2013 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:53
Με αφορμή την παραίτηση του καθηγητή Παθολογίας Γ. Νταλέκου από τη θέση του αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Λάζαρος Μακρής σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Το έγγραφο παραίτησης του αναπληρωτή διοικητή του Π.Γ.Ν.Λ. κ. Γ. Νταλέκου έρχεται μία ανάσα πριν την ανακοίνωση νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Εμείς βεβαίως θα τον θέλαμε κοντά μας μέχρι τέλους.
Ωστόσο ουδείς δικαιούται να σταθεί μικρόψυχα σε αυτή του την επιλογή. Ο κ. Νταλέκος, άριστος γιατρός και άριστος Πανεπιστημιακός δάσκαλος επανακάμπτει ολοκληρωτικά στις υποχρεώσεις του – τις οποίες ουδέποτε παραμέρισε – και αφιερώνεται στην κλινική του και στο Πανεπιστήμιο.
Κερδισμένοι οι πολίτες, και κυρίως οι ασθενείς της ευρύτερης περιοχής. Στην επιστολή παραίτησής του τονίζει μεταξύ άλλων ότι στην απόφαση της παραίτησής του κατέληξε με λύπη και περίσκεψη και παρά την αρχική του θέληση για προσφορά, αφού δεν μπορεί πλέον να είναι χρήσιμος.
Η αλήθεια είναι ότι προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα εξακολουθούν να υφίστανται σε Οργανισμούς δυναμικούς, πολύπλοκους και απαιτητικούς όπως είναι τα Νοσοκομεία, όσο αποτελεσματικά και αν αντιμετωπίζονται από μία διοίκηση. Θα ήταν όμως τουλάχιστον αγενές, ή ίσως εκλαμβάνονταν ως υπεκφυγή η σιωπή μας προς τις αιχμές του κ. καθηγητή προς την 5η Υ.Πε. Γι’ αυτό υπογραμμίζουμε κάνοντας γνωστό και σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της 5ης Υ.Πε., οι θετικές απαντήσεις δίνονται και μάλιστα αυθημερόν.
Για ζητήματα που ξεπερνούν τη δικαιοδοσία της 5ης Υ.Πε. είναι επίσης γνωστό ότι και μεταφέρονται και διεκδικούνται με τρόπο τεκμηριωμένο πάντα από τη διοίκησή της προς το κέντρο με στόχο την επίλυσή τους. Τώρα, σε ό,τι αφορά τις πληρωμές των πρόσθετων εφημεριών των γιατρών του Π.Γ.Ν.Λ. είμαστε της άποψης ότι κακώς ο κ. Νταλέκος στρέφεται μεταξύ των άλλων και κατά της 5ης Υ.Πε. Οι γιατροί γνωρίζουν πλέον. Και γνωρίζουν άριστα, ότι τόσο ορισμένες κλινικές, όσο και ο ίδιος που έχει την ευθύνη, δεν ανταποκρίνονται στην κανονικότητα και νομιμότητα της διαδικασίας.
Προκύπτει λοιπόν αβίαστα και ευθύγραμμα το ερώτημα: Εστάλησαν ποτέ εγκαίρως και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα οι καταστάσεις των πρόσθετων εφημεριών στη Υ.Πε; Η απάντηση είναι γνωστή: Ποτέ. Συνεπώς μάλλον πρόκειται για εσωτερική αδυναμία, την οποία θα έπρεπε να είχε διευθετήσει η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Λ.
Οι δύο ωστόσο παραπάνω διευκρινίσεις δεν είναι ικανές να επισκιάσουν την συνολική θετική παρουσία του καθηγητή. Το έργο του κ. Νταλέκου ως γιατρού, ως καθηγητή και ως αναπληρωτή Διοικητή του Π.Γ.Ν.Λ. αναγνωρίζεται από πολλές πλευρές. Φέρει αναμφίβολα θετικό πρόσημο. Άλλωστε μαζί καταβάλαμε πολλές και καθημερινές προσπάθειες σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο, ξεπερνώντας εμπόδια και προβλήματα.
Και από τη θέση του όμως στο εξής, του καθηγητού και δ/ντή της Παθολογικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Λ. είμαστε βέβαιοι για τις ποιοτικές του υπηρεσίες προς τον ασθενή που ήταν πάντα και παραμένει στο επίκεντρο των προσπαθειών του» καταλήγει ο κ. Μακρής.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass