ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «EXPERTS MEETING ON PRIMARY LIVER CANCER»

Στο επίκεντρο οι πρωτοπαθείς όγκοι του ήπατος

Δημοσίευση: 28 Νοε 2015 1:04

 

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το διήμερο Συμπόσιο για τους πρωτοπαθείς όγκους του ήπατος με θέμα «Experts meeting on Primary Liver Cancer» που διοργανώνει η Χειρουργική Κλινική του Ιατρικού Τμήματος σε συνεργασία με την Χειρουργική Κλινική του Aintree University Hospital του Liverpool.

Η θεματολογία του Συμποσίου αφορά στην αντιμετώπιση των συνηθέστερων πρωτοπαθών όγκων του ήπατος και συγκεκριμένα του ηπατοκυτταρικού καρκίνου και του χολαγγειοκαρκινώματος, οι οποίοι εμφανίζουν στον δυτικό κόσμο συνεχή αύξηση της συχνότητάς τους (3-3,7% ετησίως), ενώ συχνά διαγιγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Οι υπεύθυνοι του συνεδρίου στοχεύουν στην ανάδειξη της σημασίας της πολυδύναμης προσέγγισης στα κλινικά προβλήματα που προκύπτουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι, αναλύονται οι γενικές θεραπευτικές στρατηγικές και οι εξατομικευμένες επιλογές οι οποίες και συζητούνται σε διαδραστικές διαλέξεις καθώς και σε ιατρο-κοινωνικές συναντήσεις με τους ειδικούς.

Το Συμπόσιο παρακολουθούν ειδικοί και ειδικευόμενοι γιατροί όλων των ειδικοτήτων , κυρίως χειρουργικών και παθολογικών , καθώς και στελέχη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Εισηγητές είναι ξένοι και Έλληνες επιστήμονες εξειδικευμένοι στις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους που αφορούν αυτά τα νεοπλάσματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass