ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εθελοντική αιμοδοσία και πρόληψη ιογενών ιώσεων

Δημοσίευση: 28 Νοε 2015 1:08

 

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά του ΑΙDS ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, διοργάνωσαν εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την εθελοντική αιμοδοσία και την πρόληψη ιογενών ιώσεων.

Όπως μεταξύ άλλων τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Κοσμάνος «είναι γνωστό ότι το AIDS είναι μια από τις φονικότερες ασθένειες στον κόσμο, καθώς από το 1981, που ταυτοποιήθηκε, έχει κοστίσει τη ζωή σε 25 εκατομμύρια ανθρώπους.

Με αφορμή λοιπόν το μήνυμα της 1ης Δεκεμβρίου για την πρόληψη του Aids, σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει τους πολίτες της Λάρισας για την εθελοντική αιμοδοσία και τους μεταδιδόμενους μέσω του αίματος ιούς, καθώς και να τιμήσει τους αιμοδότες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας».

Η προφύλαξη από ιογενείς λοιμώξεις αποτελεί προσωπική ευθύνη του καθενός. Ακόμη περισσότερο, η συντονισμένη πρόληψη ενάντια σε μεταδιδόμενους ιούς συνιστά ισχυρό «όπλο» ζωής του μαθητικού πληθυσμού, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Ως εκπαιδευτικοί επιμένουμε και υπενθυμίζουμε και σε όσους γονείς μας ακούνε αυτή τη στιγμή, ότι τα παιδιά με κάποια ιογενή λοίμωξη θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι μέχρι να αναρρώσουν πλήρως, με παράλληλη ενημέρωση του σχολείου, όπως ορίζει και ο κανονισμός λειτουργίας του σχολείου.

Ο περιορισμός της διασποράς των λοιμώξεων έγκειται, στο μεγαλύτερο ποσοστό, στην καλή συνεργασία των γονέων με το σχολείο, τους παιδιάτρους ή τον οικογενειακό γιατρό».

Στη συνέχεια ακολούθησαν εισηγήσεις από τις εισηγήτριες του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝΛ Καλλιόπη Φώλλα ανέπτυξε το θέμα «Εθελοντική αιμοδοσία: Προσφορά ζωής». Η συντονίστρια διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝΛ Μαρία Χατζητάκη ανέπτυξε τα θέματα «Ο ρόλος της εθελοντικής αιμοδοσίας στην εκπαίδευση» και «ΑΙDS: Ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα» και τέλος, η επιμελήτρια Α’ του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝΛ Μαρία Βασιλούδη ανέπτυξε το θέμα «Σχολείο και ιογενείς λοιμώξεις (Ηπατίτιδες) που μεταδίδονται με το αίμα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση ενώ τιμήθηκαν όλοι οι αιμοδότες του Συλλόγου για την κοινωνική τους προσφορά με έπαινο από το Κέντρο Αιμοδοσίας συνοδευόμενο και από ένα συμβολικό και αναμνηστικό δώρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass