ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΕΠΥ ΚΑΙ ΤΗΝ 5η ΥΠΕ

Εκκενώθηκε λόγω… σεισμού το «Κουτλιμπάνειο»

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2015 1:39 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Δεκ 2015 1:41

Εκκένωση του κτιρίου, απεγκλωβισμό ασθενή από όροφο με τη βοήθεια πυροσβεστικού οχήματος και εγκατάσταση υπαίθριου ιατρείου προέβλεπε μεταξύ άλλων η άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης «Σώστρατος» που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, το νοσοκομείο έπρεπε να εκκενωθεί μετά από ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή.

Επρόκειτο για άσκηση που έγινε για πρώτη φορά σε νοσοκομείο της περιοχής, είχε δοκιμαστικό χαρακτήρα και συμμετείχαν, εκτός από το προσωπικό του νοσοκομείου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία Λάρισας, καθώς και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Δήμο Λαρισαίων που διέθεσαν μηχανήματα της δύναμής τους.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Μιχάλη Βενιζέλο, «η άσκηση αυτή είναι μια καλή αρχή, αφού έχουμε την ευκαιρία να δούμε τυχόν λάθη και παραλείψεις, προκειμένου να μελετηθούν οι απαραίτητες διορθώσεις με τη δέουσα προσοχή».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Νίκος Παπαευσταθίου, τόνισε ότι ανάλογες ασκήσεις γίνονται σε νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, ενώ το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επιλέχθηκε λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει να βρίσκεται εντός του ιστού της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου, στόχος της χθεσινής άσκησης ήταν «αφενός η εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να μάθει ο καθένας τον ρόλο του και, αν ο μη γένοιτο παραστεί η ανάγκη, να είναι έτοιμος να προσφέρει αποτελεσματική βοήθεια στους ασθενείς και αφετέρου η συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς», όπως η Πυροσβεστική, στην οποία έδωσε συγχαρητήρια για την άριστη ανταπόκρισή της.

«Όταν το προσωπικό γνωρίζει τι κάνει, αισθάνεται ασφαλές και αν σωθεί μπορεί να βοηθήσει και τους ασθενείς», κατέληξε ο κ. Παπαευσταθίου.

Ο διοικητής των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, Κώστας Καραμπάτσας, ανέφερε ότι «με την άσκηση θα καταγραφούν οι δυσκολίες και τα κενά, καθώς δεν έχουμε ως χώρα κουλτούρα συναγερμού έκτακτων καταστάσεων. Είναι μια αρχή, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες βελτιώσεις», κατέληξε.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει και δεύτερη άσκηση – με την ονομασία «Περσέας» - που θα αφορά σε πυρκαγιά στο νοσοκομείο και με ένα πλουσιότερο σενάριο σε σχέση με το χθεσινό.

Στη χθεσινή άσκηση, παρέστησαν επίσης ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Χρήστος Καλομπάτσιος, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων, Νίκος Καλτσάς και ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, Αντώνης Γκανάτσιος.

Εν τω μεταξύ, το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή του, συγχαίρει και δημόσια τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Λάρισας για την άψογη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας αλλά και με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου που έλαβαν μέρος στην άσκηση «Σώστρατος» που διοργάνωσε το ΕΚΕΠΥ.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass