K. Μπαργιώτας:«Ψυχιατρική μεταρρύθμιση: ώρα μηδέν»

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2015 12:55

 

 

«Για να επιτευχθεί το κλείσιμο των ψυχιατρείων και να ολοκληρωθεί η αποασυλοποίηση, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία ψυχιατρικών μονάδων εντός των γενικών νοσοκομείων, κάτι που δεν έχει προχωρήσει», αναφέρει ο βουλευτής του «Ποταμιού» κ. Κ. Μπαργιώτας, σε ερώτησή του και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, στον υπουργό υγείας, σχετικά με τα θέμα του Μνημόνιου Συνεργασίας μεταξύ Andor-Λυκουρέντζου (2013) που προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι έως τις 31/12/2015, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Υποστηρίζει δε πως: «Στις 04/06/2015 σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Ξανθός, έκανε λόγο για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Andor-Λυκουρέντζου. Ωστόσο, έκτοτε τίποτα δεν έγινε. Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στα τρία εναπομείναντα ψυχιατρικά νοσοκομεία είναι απελπιστική. Ο χρόνος εκπνέει και ο κίνδυνος να μη λάβει η Ελλάδα ξανά χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, επειδή δεν τηρεί τα συμπεφωνημένα, είναι ορατός.

Το Ποτάμι ρωτά τον Υπουργό: σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία κλεισίματος των τριών ψυχιατρείων; Θα έχει ολοκληρωθεί έως 31/12/2015; Υπήρξε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Andor-Λυκουρέντζου; Εάν ναι, ποια ήταν η πρόταση του Υπουργείου Υγείας; Υπάρχει νέα συμφωνία; Ποια είναι η σύνθεση της επιτροπής που συστάθηκε πρόσφατα στο Υπουργείο Υγείας, για να καθορίσει την πολιτική στην Ψυχική Υγεία εφεξής; Πόσες μονάδες και ποιες έχουν υλοποιηθεί, προκειμένου να υπάρξει μια συγκροτημένη στρατηγική αποασυλοποίησης; Πόσες και ποιες απομένουν; Ποιος είναι ο χρόνος που θα απαιτηθεί για τη δημιουργία των νέων δομών και το μετασχηματισμό των υφιστάμενων; Πόσοι είναι οι χρόνιοι ασθενείς των οποίων εκκρεμεί η μετακίνηση σε δομές αποασυλοποίησης; Πως θα αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των μονάδων στις οποίες θα μετακινηθούν οι χρόνιοι ασθενείς; Έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο κατανομής υπηρεσιών ανά τομέα ψυχικής υγείας, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του πληθυσμού ανά την επικράτεια; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία σύστασης των τομεακών επιτροπών; Επίσης, ζητά το πόρισμα της προσφάτως συσταθείσας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας που θα καθορίσει την πολιτική στην Ψυχική Υγεία εφεξής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass