ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΥΠΕ

Περιμένοντας τους νέους διοικητές στα νοσοκομεία...

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2016 19:50

Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να συζητάνε, να ακούνε ή να ζητούν πληροφορίες αρμοδίως, αλλά μέχρι την Παρασκευή κανείς τους δεν είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση!

Μπορεί η προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας για τις 146 προκηρυχθείσες θέσεις Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων του ΕΣΥ να λήγει στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης 19 Ιανουαρίου, μπορεί κάποιες υποψηφιότητες για περιφερειακά νοσοκομεία να έχουν κιόλας κατατεθεί, για τα διασυνδεδεμένα νοσοκομεία της Λάρισας όμως το ενδιαφέρον παραμένει για την ώρα... φιλολογικό.

Μπορεί να φταίει η εορταστική περίοδος που μεσολάβησε, πάντως ένα δεκαήμερο πριν τη λήξη της προθεσμίας δεν έχουν κατατεθεί αιτήσεις για τη διοίκηση τόσο του Πανεπιστημιακού όσο και του Γενικού Νοσοκομείων της Λάρισας.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος, κάθε άλλο, αφού το τελευταίο δεκαήμερο της προθεσμίας αναμένεται... θερμό.

Πολλά έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα για τις θέσεις των διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας. Πρόκειται άλλωστε για μία διαδικασία που ξεκίνησε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εδώ και ένα χρόνο με την αποτυχημένη επιχείρηση... παραίτησης των διοικητών που η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας κληρονόμησε από την κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε εξαγγείλει ότι θα προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων, θέτοντας ως χρονικό όριο τα τέλη του 2015, αλλά αυτό που έγινε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ήταν να παυτούν οι υπάρχοντες διοικητές και οι αναπληρωτές τους, ενώ σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις οι νέοι διοικητές θα έχουν τοποθετηθεί περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε τοπικό επίπεδο, πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί σχετικά με τον πιθανό αντικαταστάτη του Κώστα Καραμπάτσα στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείων, αλλά από το ρεπορτάζ μέχρι στιγμής προκύπτει ότι τα ονόματα για τα οποία έχει γίνει λόγος μόνο θετικά δεν βλέπουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την προκήρυξη των θέσεων, εκείνο που απαιτείται για την υποβολή της αίτησης είναι η κατοχή τίτλου σπουδών από κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ μια σειρά άλλων προϋποθέσεων απλά θα συνυπολογιστούν στην τελική αξιολόγηση της πενταμελούς επιτροπής του υπουργείου Υγείας στην οποία θα καταλήξουν μετά τις 19 Ιανουαρίου οι λίστες υποψηφίων που θα στείλουν οι κατά τόπους ΥΠΕ.

Εκείνο που έχει καταστεί σαφές είναι ότι στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν προτίθεται να έχει καμία παρέμβαση, ούτε της έχει ζητηθεί, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε συμβεί στην περίπτωση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου, που όπως είναι γνωστό είχε προταθεί στο υπουργείο Υγείας από την γραμματεία Υγείας του κομματικού οργάνου.

Επισημαίνεται πάντως ότι αναφορικά με νοσοκομεία όπως το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας είναι λογικό ο διοικητής τους να συμφωνεί με τις πολιτικές και τις κατευθύνσεις του υπουργείου Υγείας.

Μένει επίσης να αποδειχθεί το ενδιαφέρον που θα επιδείξουν για τη συγκεκριμένη ή κάποιες άλλες θέσεις σε νοσοκομεία της περιοχής, ορισμένα στελέχη ή μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με το ρεπορτάζ να «δείχνει» προς συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν ήδη ρωτήσει για τη διαδικασία.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΚΤΙΜΗΘΕΙ

Το απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι, (όπως και στις προηγούμενες προκηρύξεις) το πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ.

Τα προσόντα που θα συνεκτιμηθούν είναι τα παρακάτω:

1. Διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά.

2. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική μονάδων υγείας ή άλλος συναφής τίτλος σπουδών στη διοίκηση και τα οικονομικά.

3. Τίτλοι σπουδών στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας σε χώρες του εξωτερικού.

4. Εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας.

5. Τουλάχιστον καλή γνώση της αγγλικής ή άλλης επίσημης γλώσσας της ΕΕ που αποδεικνύεται από σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ή σχετικό πιστοποιητικό επάρκειας τουλάχιστον επιπέδου Β2.

6. Προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα επί 5ετία τουλάχιστον, ή σχέση με τους Οργανισμούς Υγείας ως επαγγελματίας για μια 10ετία τουλάχιστον.

7. Eπαγγελματική διαδρομή, όπως προκύπτει από θέσεις που υπηρέτησαν οι υποψήφιοι, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώρισή τους.

8. Τυχόν συστατικές επιστολές από προηγούμενους εργοδότες.

9. Προσωπικότητα και εκτίμηση δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και η οποία θα προκύψει από την προφορική συνέντευξη και τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης.

10. Κοινωνικό έργο το οποίο αποδεικνύεται από τη συμμετοχή των υποψηφίων σε εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.

11. Ηλικία μέχρι 65 ετών.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΕΕΜΥΥ

Την πρόθεσή της για στενή παρακολούθηση της διαδικασίας αξιολόγησης των διοικητών, δηλώνει εν τω μεταξύ η Ελληνική Εταιρεία Μanagement Υπηρεσιών Υγείας και καλεί τα μέλη της, να γνωστοποιήσουν ηλεκτρονικά την υποβολή της υποψηφιότητάς τους.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΜΥΥ αναφέρει τα εξής: «Στις 19 Ιανουαρίου 2016 (ώρα 15:00) λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας, για τις 146 προκηρυχθείσες θέσεις Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων του ΕΣΥ. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συνολικά μέχρι τρεις(3) θέσεις, σε 1 ή 2 Υγειονομικές Περιφέρειες. Το Δ.Σ. της ΕΕΜΥΥ, ύστερα από ομόφωνη απόφαση κατά τη συνεδρίαση της 4ης-1-2016, προτίθεται να παρακολουθήσει στενά την όλη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και αξιοκρατικής επιλογής των νέων Διοικητών ώστε, ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα, να καθορίσει τις ενδεχόμενες μετέπειτα δράσεις και παρεμβάσεις του, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Για τον σκοπό αυτό, είναι αναγκαίο να γνωστοποιηθούν στην ΕΕΜΥΥ, το αργότερο μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2016, οι υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν εκ μέρους Μελών της εταιρείας μας.

Το Αρχείο Υποψηφιοτήτων που θα δημιουργηθεί, θα είναι προσβάσιμο στον ιστότοπο της ΕΕΜΥΥ και θα αποτελέσει βασικό συγκριτικό στοιχείο, για την αντικειμενική εκτίμηση της ποιότητας της τελικής επιλογής Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών, ανά νοσοκομείο».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass