Συνεργασία για τα όσπρια Φαρσάλων

ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2019 15:22

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας», με τον εκπρόσωπο γεωπόνο Guillaume Bouchard του γαλλικού συνεταιρισμού Qualisol cooperative.

Η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας του Α.Σ. Ενιπέα, που εδρεύει στο Ευύδριο Φαρσάλων και του εργαστηρίου αγροτικού χώρου της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είχε ως θέμα την παρουσίαση του συστήματος πιστοποίησης ποιότητας του γαλλικού συνεταιρισμού και ιδιαίτερα τις παραγωγές οσπρίων, στις οποίες εξειδικεύεται η γαλλική περιοχή του Ταρν-ε-Γκαρόν (Tarn-et-Garonne), η οποία αποτελεί και έδρα του συγκεκριμένου συνεταιρισμού.

Αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση συνεργασίας των τριών φορέων (συνεταιρισμών και Πανεπιστημίου) στους τομείς της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, στη νέα κίνηση του Α.Σ. Ενιπέα για να αναδείξει την ποιότητα των oσπρίων Φαρσάλων, να διαφυλάξει την ταυτότητά τους, και να προωθήσει στην αγορά μια σειρά από προϊόντα και υποπροϊόντα οσπρίων. Ως γνωστόν στα Φάρσαλα παράγεται μεγάλη ποσότητα οσπρίων. Το έδαφος της περιοχής είναι "πλούσιο" σε στοιχεία, πράγμα που το κάνει αυτομάτως κατάλληλο για την ανάπτυξη της καλλιέργειας οσπρίων.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

AYTOKINHTODROMOS AIGAIOY
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ΜΙΚΕΛ
Μείνε μαζί μας
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
CHIPITA
ASKLHPIEIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1