Οριστικό: Πλέι οφ και πλέι άουτ στη Super League

* ΣΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ * ΗΡΘΕ Ο ΦΙΛΙΠ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2019 22:32

Πλήρη επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της «Ε» που μιλούσε για καθιέρωση για πρώτη φορά πλέι οφ και πλέι άουτ στη Super League είχαμε χθες από το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής που αποφάσισε να υπάρξει ένα μίνι πρωτάθλημα μετά τους δύο πρώτους γύρους.

Οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της ομάδας που έχει καταλάβει υψηλότερη βαθμολογική θέση. Ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί από τις ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-6 στην κανονική διάρκεια. Μέσω αυτής της διαδικασίας, θα προκύψουν και οι κάτοχοι για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Με ανάλογη διαδικασία και με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν τις θέσεις 7-14, θα προκύψουν οι ομάδες που θα υποβιβασθούν στη Super League 2. Στα πλέι-οφ οι ομάδες θα μεταφέρουν το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν στις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, απόφαση για την οποία (σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει) εξέφρασε επιφυλάξεις η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στο μεταξύ εισήγηση προς την ΕΠΟ είναι μία ομάδα να πέφτει απευθείας, ενώ ο προτελευταίος της Σούπερ Λίγκας 1 θα δίνει μπαράζ με τον δεύτερο της δεύτερης κατηγορίας. Αυτή είναι η πρόταση αλλά θα πρέπει να εγκριθεί από την ΕΠΟ. Το πρωτάθλημα αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου. Τέλος η πρόταση για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι να γίνεται μονός τελικός σε ουδέτερο γήπεδο. Αναλυτικά οι αποφάσεις: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: 1/ Επικυρώθηκαν ομόφωνα οι βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Κ17 και Κ15 και μερικώς η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Κ19 (λόγω εκκρεμούς ένστασης). 2/ Έγινε ομόφωνα η εγγραφή της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ ως Μέλους του Συνεταιρισμού. 3/ Αποφασίστηκε ομόφωνα το νέο μοντέλο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Super League 2019-20 με τη διεξαγωγή Play Off (θέσεις 1-6) και Play Out (θέσεις 7-14). 4/ Το Πρωτάθλημα της Super League αγωνιστικής περιόδου 2019-20 θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου 2019. 5/ Αποφασίστηκε ομόφωνα εισήγηση προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας. 6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία διαδραστικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού Fantasy League από την έναρξη της σεζόν 2019-20».

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ

Ήρθε χθες στην Αθήνα για συζητήσεις με την ΑΕΛ και συγκεκριμένα με τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια ο Σέρβος μεσοεπιθετικός Φιλίπ Μάρκοβιτς που ανήκει στη γαλλική Λανς ομάδα Β' Γαλλίας αλλά χωρίς καμία συμμετοχή την περσινή χρονιά. Ο λόγος ειπώθηκε από τον προπονητή της Λανς Φιλίπ Μοντενιέ σε συνέντευξη που έδωσε και ανέφερε τα εξής για το γεγονός ότι δεν υπολόγιζε τον Μάρκοβιτς αλλά και τον συμπαίκτη του Μούσα Μααζού. Είπε: «Ήμουν σαφής μαζί τους. Έχω πολύ σεβασμό γι 'αυτούς επειδή είναι επαγγελματίες και καλοί άνθρωποι. Δεν αποτελούν μέρος του πλάνου μας αλλά βρίσκονται στον σύλλογο. Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα στην αρχή, έτσι δεν υπάρχουν ανησυχίες για την ανθρώπινη διαχείριση. Δείτε τους παίζουν; Ποτέ μην λέτε ποτέ, αλλά σήμερα, στην επιθετική κίνηση, έχουμε πολλούς παίκτες και πολύ ανταγωνισμό. Για να παίξουν, θα έπρεπε να είναι πολύ καλύτεροι από τους παίκτες που βρίσκονται στη θέση τους. Έχουμε την 3η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, οπότε το επίπεδο είναι υψηλό». Ο Μάρκοβιτς γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1992 στο Τσάτσακ της Σερβίας, είναι δεξιοπόδαρος μεσοεπιθετικός και έχει παίξει εκτός από τη Λανς (το 2017-2018 έπαιξε 21 παιχνίδια) στη Βελγική Μουσκρόν(2015-2017), στη Μαγιόρκα, στη Β' ομάδα της Μπενφίκα και στην Τελεόπτικ.

Η καριέρα του

2010-2013 Τελεόπτικ 78 παιχνίδια 14 γκολ

2013-2014 Μπενφίκα Β 21 παιχνίδια 1 γκολ

2014-2015 Μαγιόρκα 13 παιχνίδια 1 γκολ

2015-2017 Μουσκρόν 39 παιχνίδια 8 γκολ

2017- Λανς 21 παιχνίδια 2 γκολ

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass