Χωρίς γεμάτα γήπεδα η Premier League μέχρι την επόμενη χρονιά

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2020 20:00

Οι αθλητικοί χώροι στην Αγγλία είναι απίθανο να πάρουν το «πράσινο φως» για να γεμίσουν φέτος και η ολόκληρη σεζόν της Premier League 2020-21 θα μπορούσε να διεξαχθεί με παρουσία λιγοστών φιλάθλων, όπως δήλωσε ένας ανώτερος κυβερνητικός σύμβουλος.


Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια αυτόν τον μήνα για να επιτρέψει παρουσία θεατών σε επιλεγμένες δοκιμαστικές εκδηλώσεις.
Το κρίκετ ήταν το πρώτο άθλημα που είχε ξανά θεατές, με 1.000 οπαδούς να παρακολουθούν ένα φιλικό μεταξύ Σάρεϊ και Μίντλεσεξ στο «Oval» την Κυριακή. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ και το φεστιβάλ ιπποδρομιών στο Crucible είναι επίσης πιλοτικά γεγονότα.
«Θα ήμουν πολύ έκπληκτος αν μπορούσαμε να έχουμε γεμάτα γήπεδα φέτος», δήλωσε ο Τζέιμς Κάλντερ, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας εργασίας με κυβερνητικούς και υγειονομικούς υπαλλήλους, οι οποίοι καθόρισαν πρωτόκολλα για την επιστροφή του αθλητισμού. «Ρεαλιστικά πιστεύω ότι πιθανότατα θα χρειαστεί ένα εμβόλιο και επίσης ένα υψηλό ποσοστό απορρόφησης αυτού του εμβολίου προτού μπορέσουμε να δούμε πραγματικά μεγάλο αριθμό φιλάθλων».
Ο Κάλντερ είπε ότι ήταν πιθανό η νέα σεζόν ποδοσφαίρου να γίνει με παρουσία λιγοστών φιλάθλων.
«Πιστεύω ρεαλιστικά ότι θα είμαστε υπό έλεγχο για τον επόμενο χρόνο ... και πιθανώς για το υπόλοιπο της σεζόν», πρόσθεσε.
Ο Κάλντερ πρόσθεσε ότι διεξήχθησαν δοκιμές για να προσδιοριστεί εάν οι πανηγυρισμοί και τα τραγούδια στα γήπεδα ενδέχεται να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης ιών.
«Τώρα, εάν δεν υπάρχει μαζική εξάπλωση σταγονιδίων, μπορούμε να διατηρήσουμε την κοινωνική απόσταση που έχουμε θέσει για ... το Crucible and The Oval», είπε.
«Αλλά αν είναι πρόβλημα, τότε πρέπει να ξανασκεφτούμε την κοινωνική απόσταση μέσα στα στάδια, και αυτό γίνεται πολύ δύσκολο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1