«Γιατί θέλουμε προπονητήριο- προθερμαντήριο κλειστού στίβου...»

Τι αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους εκπρόσωποι φίλων κλασικού αθλητισμού

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2020 20:00

Η αξιοποίηση του ξηρού γηπέδου του Αλκαζάρ έχει γίνει θέμα καθημερινό στις συζητήσεις των ανθρώπων του αθλητισμού και ήδη αρκετοί φίλοι του στίβου ταυτίζονται με την πρόταση του προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ στην «Ελευθερία της Δευτέρας» Ηλία Καφφέ να κατασκευαστεί κλειστό προπονητήριο - προθερμαντήριο (με 6 διαδρόμους μήκους 90 μ. για αγώνες των 60 μ., για ύψος, μήκος, τριπλούν, ακόμα και άλμα επί κοντώ), ενώ στο υπάρχον βοηθητικό γήπεδο θα τοποθετηθούν βαλβίδα για τη σφαιροβολία και κλωβός ρίψεων για τα αγωνίσματα δισκοβολίας και σφυροβολίας, ώστε στους αγώνες να παρακολουθούν και αυτά τα αγωνίσματα οι φίλαθλοι απ’ την κερκίδα (πέταλο) του Αλκαζάρ.


Για το θέμα αυτό δημιουργήθηκε Επιτροπή Φίλων Κλασικού Αθλητισμού και ήδη μαζεύουν  υπογραφές ώστε η πρόταση αυτή να γίνει δεκτή από τα αρμόδια όργανα.
Τα πρώτα μέλη  αυτής αποτελούν οι: Τσιάτσιος Χρήστος, Σαμαρίνας Ιωάννης, Αγραφιώτη Άννα, Βερτέλης Λέανδρος, Τάτσιος Χρήστος, Μόκια Φανή, Ζάππα Ερμιόνη, Ζευγαράς Γιώργος, Ζαχαρόπουλος  Παναγιώτης, Ναούμ Ελένη και Σαβούδρου Ειρήνη. Στόχος είναι να φθάσουν τα διακόσια μέλη.
Η ανοιχτή επιστολή που έστειλαν χθες στην «Ελευθερία της Δευτέρας» αναφέρει τα εξής:
«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τους λόγους που η πλειοψηφία των σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ, των αθλητών και φίλων του κλασικού αθλητισμού, τάσσονται υπέρ της κατασκευής ενός σύγχρονου κλειστού προπονητηρίου παράλληλα με την εγκατάσταση των αθλητικών ρίψεων στη θέση του βοηθητικού γηπέδου του ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ.
 Η δημιουργία της προαναφερθείσας εγκατάστασης θα αλλάξει τη δυναμική του κλασικού αθλητισμού στη Λάρισα τόσο σε προπονητικό επίπεδο, καθώς θα προσδώσει τη δυνατότητα στα σωματεία της πόλης να καλλιεργούν τον κλασικό αθλητισμό κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες όλο τον χρόνο, όσο και αγωνιστικό. Σε συνδυασμό με το κεντρικό στάδιο θα αυξήσει δραματικά την ικανότητα των σωματείων να πολλαπλασιάσουν τον αριθμό των αθλητών που μπορούν να γυμναστούν και θα τα καταστήσει βιώσιμα μακροχρόνια.
Επίσης θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως προς τα μεγάλα ραντεβού του στίβου που θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν στην πόλη τους χειμερινούς μήνες, με τη διεξαγωγή θεματικών meeting (δρόμων, αλμάτων και διαφόρων άλλων αθλητικών εκδηλώσεων) αλλά και ως υποστηρικτής χώρος προθερμαντηρίου σε πανελλήνια πρωταθλήματα (αναπτυξιακών κατηγοριών) που με κάθε δυνατό τρόπο διεξάγονται στη Λάρισα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μεταφέρεται εξοπλισμός από άλλες περιοχές για να υλοποιηθούν οι αγώνες, καθώς το στάδιο ‘Αλκαζάρ’ στερείται σύγχρονου και ασφαλούς εξοπλισμού. Ο συνδυασμός με την εγκατάσταση ρίψεων θα καταστήσει το στάδιο ‘Αλκαζάρ’ υποψήφιο να φιλοξενήσει ακόμα και πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών γιατί όχι και Βαλκανικό πρωτάθλημα. Διοργανώσεις κλασικού αθλητισμού οι οποίες αποτελούν την κορωνίδα τόσο των εγχώριων αθλητικών οργανώσεων, όσο και του συνόλου των χωρών της Βαλκανικής χερσονήσου. Κάτι τέτοιο σαφέστατα θα έχει και ιδιαίτερα θετικές οικονομικές προεκτάσεις για την πόλη, καθώς για ένα τέτοιο γεγονός θα πρέπει να φιλοξενηθούν περίπου 3.500 έως 4.000 άτομα για ένα τριήμερο στην καρδιά του καλοκαιριού σε μια τουριστικά νεκρή περίοδο.
Αντίθετα, η δημιουργία ενός ανοιχτού προπονητηρίου περιμέτρου 300μ χωρίς να λύσει το πρόβλημα της στέγασης των σωματείων τους χειμερινούς μήνες καθώς και τη δημιουργία εγκατάστασης ρίψεων (καθώς αυτές βρίσκονται στο Αθλητικό κέντρο «Γ.Μητσιμπόνας») δεν αποτελεί βιώσιμη εναλλακτική για τον κλασικό αθλητισμό στην πόλης μας. Άλυτο θα παραμείνει το πρόβλημα της προπόνησης των αθλητών κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν επαρκούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Το στάδιο θα συνεχίσει να μην τηρεί τις προδιαγραφές για τη διεξαγωγή κορυφαίων αθλητικών γεγονότων όσο δε θα λύνεται το πρόβλημα της τέλεσης των ρίψεων. Το παραπάνω σχέδιο μόνο υποψίες μπορεί να γεννά σε όλους τους νοήμονες ανθρώπους του κλασικού αθλητισμού ως προς τους παρασκηνιακούς σχεδιασμούς σχετικά με το μέλλον των αθλητών και των σωματείων του στίβου στην πόλη μας.
Πιστεύουμε στη στενή συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας και όλους τους τοπικούς και εθνικούς φορείς ώστε να δώσουμε από κοινού βιώσιμες και σύγχρονες λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλασικό αθλητισμό στη Λάρισα. Ξεκαθαρίζουμε όμως, ότι σε κάθε περίπτωση θα είμαστε απέναντι σε όλους τους σχεδιασμούς που έχουν ως σκοπό να αποδυναμώσουν και να συρρικνώσουν τον κλασικό αθλητισμό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass