ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ

«Ολυμπιονίκες» Τρικαλινοί μαθητές

Δημοσίευση: 28 Νοε 2016 9:38

Τα συγχαρητήρια του Δήμαρχου Τρικκαίων, αποσπά η ομάδα ρομποτικής B.E.A.S.T. του 7ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων, για την κατάκτηση της 8ης θέσης στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (Worldrobotolympiad - WRO2016)!

Η ομάδα εκπροσωπεί για δεύτερη χρονιά το σχολείο και τα Τρίκαλα, στη διοργάνωση στο Νέο Δελχί της Ινδίας, που ολοκληρώθηκε χθες. Τα μέλη της ομάδας παρουσίασαν το έργο "Robots Go Green", το οποίο έχει σχέση με την συλλογή και τον διαχωρισμό απορριμμάτων. Τα απορρίμματα συλλέγονται από έξυπνο κάδο απορριμμάτων και καταλήγουν σε αυτόνομο εργοστάσιο, όπου πραγματοποιείται ο διαχωρισμός τους με βάση το υλικό τους.

Ο κ. Παπαστεργίου, μεταφέροντας τα συγχαρητήρια του Δήμου Τρικκαίων και όλων των τρικαλινών - αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου - τόνισε ότι αυτή η διάκριση «συνεχίζει να αποδεικνύει ότι ο Δήμος μας, είναι Δήμος της καινοτομίας. Κυρίως, ότι τα νέα παιδιά, με την καθοδήγηση και συμπαράσταση των γονιών και των εκπαιδευτικών, δημιουργούν το νέο, το σημαντικό». Και καταλήγει: «Αυτή η επιτυχία, σε παγκόσμια επίπεδο – όπως παγκόσμιο ήταν και το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό – επιβεβαιώνει ότι η στοχοθεσία και η μεθοδικότητα, ο προγραμματισμός και η σκληρή δουλειά, είναι στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχία».

Στην αποστολή στην Ινδία μετείχαν οι μαθητές Γκούμε Λαυρέντιος, Ζιούτος Κωνσταντίνος, Καλαντζής Σωτήριος, Κατσίκας Στέφανος και οι εκπαιδευτικοί Ελευθερία Καραγιώργου και Κωνσταντίνος Μπλέκας.

Ο Δήμος Τρικκαίων θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό παρόμοιων προσπαθειών, σε κάθε επίπεδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1