Ανθρωποι και άλογα στη Φύση

Η 12η ΙΠΠΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2019 16:06

Στο μαγευτικό Περτούλι του νομού Τρικάλων, άνθρωποι και άλογα , μοιράστηκαν απέραντα λιβάδια, αλλά και μοναδικές διαδρομές, μέσα στο δάσος. Την Παρασκευή 12 Ιουλίου έως και την Κυριακή 14 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η 12η Ιππική Συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσε ο Ιππικός Σύλλογος Τρικάλων «ο Βουκεφάλας».

Στα Περτουλιώτικα Λιβάδια κατασκήνωσαν άλογα, ιππείς και φίλοι που απόλαυσαν το όμορφο τοπίο μέσα από τον μαγικό κόσμο των αλόγων. Μιλώντας , ο πρόεδρος του ιππικού συλλόγου, κ. Μίλτος Κρανιάς, αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Πύλης και το Δασαρχείο Περτουλίου για τη συμπαράσταση στην όλη εκδήλωση, ανέφερε ότι στην ετήσια αυτή συνάντηση μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, με την προϋπόθεση να αγαπά τα άλογα χωρίς να είναι απαραίτητα ιδιοκτήτης αλόγων.

Η εκκίνηση της εκδήλωσης έγινε την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 και περιλάμβανε τακτοποίηση των αλόγων και κατασκήνωση για όσους το επιθυμούσαν. Την πρώτη ημέρα, το βράδυ, στο ιππικό κέντρο «Κερκέτιο», δημιουργήθηκε μια ζεστή ατμόσφαιρα, με μουσική για όλα τα γούστα από τον dj Αρτέμη Κακαΐτσα (μέλος Ι.Σ.). Το πρωί του Σαββάτου έγινε μία μοναδική διαδρομή 18,5 χιλιομέτρων, διασχίζοντας ένα καταπληκτικής ομορφιάς ελατόδασος του Περτουλίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το πρόγραμμα περιλάμβανε, «επίδειξη-εκπαίδευση αλόγου», από την κ. Λίνα Μπιτσιούνη (μέλος του Ι.Σ), καθώς και ενημέρωση σε θέματα αγροτουρισμού από τον κ. Θοδωρή Σδρούλια όπου κάλυψε όλο το τριήμερο βιντεοφωτογραφικά (agrotorama.gr).

Ακολούθησε δείπνο μετά μουσικής και χορού με πρωταγωνιστές, τον Ηλία Τζερεμέ(κλαρίνο), Παναγιώτη Παπακώστα (κιθάρα-τραγούδι), Μαρία Πουλιανίτη (τραγούδι) και με τη βοήθεια του προέδρου.

 Την Κυριακή το πρωί, τελευταία ημέρα της συνάντησης, έγινε ακόμη μία διαδρομή περίπου 11,5 χιλιομέτρων. Πρόκειται για ένα σημαντικό ιππικό γεγονός , στο οποίο άνθρωποι και ζώα συνυπάρχουν σε ένα μοναδικό περιβάλλον, δίνοντας το δικό τους μήνυμα που απορρέει από αυτή τη συνύπαρξη, όπως τονίζει ο κ. Μίλτος Κρανιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1