Συνεργασία και προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον επίτροπο Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων της Ε.Ε.  Gunther H. Oettinger Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον επίτροπο Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων της Ε.Ε. Gunther H. Oettinger

Σε βιολογική και ηθική αφύπνιση κάλεσε τους Ευρωπαίους πολίτες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός, σε παρεμβάσεις που έκανε κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, στις Βρυξέλλες.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, ο κ. Αγοραστός επισήμανε: «Εκείνο που πρέπει να πετύχουμε είναι η καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του προϋπολογισμού της Ε.Ε., έχοντας στο μυαλό μας ότι δεν είμαστε εδώ για τον εαυτό μας, αλλά για να προσφέρουμε στους πολλούς και πρωτίστως σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας προσθέτοντας: «Στο μυαλό μας πρέπει να στριφογυρίζει η ρήση του Αλμπέρ Καμύ ότι η ευγνωμοσύνη προς το μέλλον, προς τα παιδιά μας, τη γη μας, την Ευρώπη είναι να τα κάνουμε όλα τώρα. Και πρέπει να προχωρήσουμε με ταχύτητα, συνεργασία, συνέργεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να είμαστε χρήσιμοι σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες».
Ενώ αργότερα, συμμετέχοντας στη συζήτηση με θέμα «ψηφιακές και οικολογικές μεταβάσεις: πώς θα διασφαλίσουμε τη συνοχή και την αλληλεγγύη για όλους», ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι «ζούμε σε μια εποχή όπου καμία επανάσταση, πολιτική, κοινωνική, οικονομική ή ιδεολογική δεν μπορεί να λύσει το μεγάλο πρόβλημα του ανθρώπινου γένους, που είναι πρόβλημα βιολογικό. Ο πλανήτης μικραίνει» ανέφερε ο κ. Αγοραστός, «η γη ξηραίνεται, ο αέρας και το νερό σε θάλασσες και ποτάμια μολύνονται και οι άνθρωποι αντικαθίστανται από μηχανές. Το ανθρώπινο γένος βρίσκεται σε κίνδυνο. Αγωνιά.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό, όραμα μια κοινωνία συνεργατική, που ο καθένας θα έχει τον χώρο και τη θέση που του αξίζει, χρειάζεται μια βιολογική αφύπνιση των λαών, με έργα και πράξεις στην καθημερινότητα, προκειμένου να επιβιώσει το ανθρώπινο γένος» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1