Διαβούλευση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

*ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ *ΝΕΑ ΠΥΡΑ ΚΟΥΡΕΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2024 13:41

«Η διαβούλευση είναι ύψιστη διαδικασία όχι ξεπέτα» σημειώνει σε ανάρτησή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, με αφορμή τη διαδικασία συζήτησης του ολλανδικού master plan, όπως αυτή καθορίστηκε από την Κυβέρνηση, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι η διαδικασία είναι περισσότερο επικοινωνιακή παρά ουσίας.

Αναλυτικά, ο Περιφερειάρχης έγραψε τα εξής: «Η διαβούλευση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας θα μπορούσε να γίνει με διαφορετικό τρόπο. Η επιλογή να γίνει από κείμενο που ήταν στα αγγλικά, υποβαθμίζει έως και προσβάλλει όλο το παραγωγικό σύστημα της Θεσσαλίας και ειδικά αγροτικούς συλλόγους που δεν γνωρίζουν αγγλικά.
Όταν πραγματικά αναζητάς διαβούλευση, δίνεις χρόνο. Όχι 15 μέρες που έγιναν 25 χθες. Θα μπορούσε η διαβούλευση να είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αν πραγματικά θέλουμε να σεβαστούμε την Περιφέρεια. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, λοιπόν, θεωρώντας ότι η ανασυγκρότηση της περιοχής μας είναι υψίστης σημασίας και δεν είναι μια διεκπεραίωση, ξεκινά μια ουσιαστική διαβούλευση με μια διημερίδα το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα. που θα μιλήσουν πάνω από 30 επιστήμονες και φορείς. Αυτή η συζήτηση θα μεταφερθεί σε κάθε Δήμο και θα κρατήσει όλο το 2024, για να μπορέσει ο κάθε φορέας να εκφραστεί. Η διαβούλευση είναι ύψιστη διαδικασία, όχι ξεπέτα.
Στη διαβούλευση έχουν κατατεθεί πάνω 10 μεγάλα κείμενα από συναδέλφους της ομάδας που έχω συστήσει» καταλήγει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass