Ο Ε.Γ. ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ: ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

«Και ο Αχελώος να έρθει, επιβάλλεται η οικονομική διαχείριση του νερού»

Δημοσίευση: 29 Απρ 2017 22:50
Στιγμιότυπα από τη χθεσινή σύσκεψη για το νερό στο Μακρυχώρι Στιγμιότυπα από τη χθεσινή σύσκεψη για το νερό στο Μακρυχώρι

Σύσκεψη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι, στο Μακρυχώρι, την έδρα του Δήμου Τεμπών με την παρουσία του ειδικού γραμματέα Υδάτων κ. Ιάκωβου Γκανούλη. Ο κ. Γκανούλης αρχικά είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο στο δημαρχείο και στη συνέχεια οι δύο άνδρες προεξείχαν σε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών στο «Παλιό Αντλιοστάσιο».

Αρχικά ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος έκανε μια εκτενή αναφορά και έδωσε την εικόνα του Δήμου Τεμπών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το υδάτινο στοιχείο στο Δήμο είναι κυρίαρχο με τον Πηνειό ποταμό και την Κοιλάδα των Τεμπών με τις πηγές της.

Στη συνέχεια μιλώντας ο ειδικός γραμματέας Υδάτων κ. Γκανούλης, αναφερόμενος στο νερό, σημείωσε ότι είναι η κινητήρια δύναμη στην αειφόρο ανάπτυξη, το οποίο πρέπει να προστατεύουμε όχι μόνο για τώρα αλλά και για το μέλλον. Μιλώντας με στοιχεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στη Θεσσαλία δεν σεβόμαστε το νερό. Ο κ. Γκανούλης είπε ακόμα ότι η φύση δημιουργεί κάθε χρόνο ένα απόθεμα νερού ανακυκλούμενο. Αν χρησιμοποιήσουμε παραπάνω νερό από το ανανεώσιμο τότε χρησιμοποιούμε το απόθεμα το οποίο κάποια στιγμή θα στερέψει.

Ο γ.γ. Υδάτων είπε ότι τα νερά του Αχελώου για τη Θεσσαλία είναι ουσιαστικά ένα δάνειο νερού για κάποια χρόνια το οποίο βοηθάει αλλά δεν δίνει ολοκληρωτική λύση, αν δεν γίνει οικονομία του νερού και ορθολογική διαχείριση.

Αναφέρθηκε ακόμα στον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης και στην ανάγκη να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός. Σ’ αυτόν τον σχεδιασμό σημαντικός είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΤΟΕΒ.

Σημαντικές ήταν επίσης οι παρεμβάσεις του περιφερειακού συμβούλου κ. Νίκου Πουτσιάκα, του διευθυντή Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γρηγόρη Σουλιώτη και άλλων παρευρεθέντων.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Μιχάλης Καρατέγος, ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Αλεξόπουλος, το στέλεχος της Γ.Γ. Υδάτων κ. Ιωάννης Ρούσσης, οι εκπρόσωποι του τμήματος Υδροοικονομίας κ. Παναγιώτα Καπετάνου, Μαρία Ζαχαρούλη και κ. Χρήστος Λεϊλετζόγλου, οι αντιδήμαρχοι κ. Κώστας Τσεργάς, Αστ. Σαΐτης, Κώστας Νταφούλης, Αχιλλέας Διψάνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Τσέτσιλας και Χρήστος Τσάτσαρης, οι πρόεδροι της Τ. Κ. Μακρυχωρίου κ. Άννα Καραπάνου και Τ.Κ. Αιγάνης κ. Κώστας Ζαφείρης, η προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τεμπών κ. Γιούλη Τσιουτσιουβά, εκ μέρους του ΤΕΕ ο αγρονόμος- τοπογράφος μηχανικός κ. Κ. Ιακωβάκης, η πρόεδρος της «Δρυάς κ. Κατερίνα Κόσυβα επικεφαλής αντιπροσωπείας, από τους «Θεσσαλούς Πολίτες» οι Κώστας Δεληγιάννης και Δημήτρης Λούλης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ραψάνης κ. Αστέριος Παζιάρας κ.ά.

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass