ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

"Η κεντροδεξιά παράταξη θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο"

*Σκληρή κριτική στον Αλ. Τσίπρα για Δυτ. Αττική-Εξάρχεια * Κατέθεσε προτάσεις για Αγροτικό-Αυτοδιοίκηση-Υποδομές

Δημοσίευση: 19 Νοε 2017 23:00

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι μονίμως «απών» από τα σημεία που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, όπως στη Δυτ. Αττική, και στην κυβέρνησή του για την ανυπαρξία ενός εθνικού σχεδίου έργων υποδομών άσκησε από το 5ο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμη κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι κλείνει το μάτι σε τρομοκράτες και μπαχαλάκηδες, με αφορμή τα προχθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια και για αθέτηση υποσχέσεων, κυρίως σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η ΝΔ αλλάζει σαν κόμμα, σέβεται μεν την ιστορία της και τους παλιούς βουλευτές, αλλά οφείλει να ανοίξει τις πόρτες της σε όσους ταυτίζονται με τις θέσεις της, διότι είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, που θα βγάλει τη χώρα από τους δρόμους του μνημονίου».

Ακολούθως συνοψίζοντας όσα ειπώθηκαν στις τρεις θεματικές ενότητες του προσυνεδρίου, ανέλυσε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Το ακροατήριο του επιφύλαξε θερμό χειροκρότημα με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, να δηλώνει ικανοποιημένος από την υποδοχή που του επιφύλαξε ο κόσμος, ενώ αναφερόμενος «στο επικείμενο τακτικό συνέδριο της Αθήνας (τον Δεκέμβριο) τόνισε ότι θα αποτελέσει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αφού η κυβέρνηση καταρρέει».

Η τραγωδία της Αττικής

«Δεν θέλουμε να συμπεριφερθούμε μικροπολιτικά και να καταγγείλουμε την κυβέρνηση για τις ευθύνες της στην τραγωδία της Δυτ. Αττικής, ωστόσο προκύπτουν πολλά ερωτήματα. Υπάρχουν ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής γι΄ αυτά που δεν γίνανε, τη στιγμή που για παράδειγμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έγιναν αντιπλημμυρικά έργα, ύψους 100 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «είναι μονίμως απών από τις σημαντικές καταστροφές που γίνονται στη χώρα, όπως τώρα στη Δυτ. Αττική, πριν από καιρό στον Σαρωνικό, το καλοκαίρι σε πυρόπληκες περιοχές. Εμείς σαν ΝΔ ως οφείλαμε συγκροτήσαμε μια ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων και προτείναμε συγκεκριμένη αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων από την Ε.Ε. Η κυβέρνηση αρέσκεται σε θλιβερά επικοινωνιακά σόου στην τηλεόραση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επεισόδια

Επίσης κατήγγειλε την κυβέρνηση επειδή «δεν έκανε καμιά προσαγωγή για την εισβολή αγνώστων στο Πεντάγωνο» και γιατί «μέσα από τον δημόσιο λόγο, εκθειάζει τους τρομοκράτες. Μόλις η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, την επόμενη μέρα, αυτά θα σταματήσουν. Ως πότε ο κ. Τσίπρας θα κλείνει τα μάτια σε όσα γίνονται στην Αθήνα;»

Προσυνέδριο

Σχολιάζοντας όλα όσα ειπώθηκαν στις τρεις θεματικές ενότητες του προσυνεδρίου, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά:

Αγροτικό

 Έχω προσωπικό πάθος με τον πρωτογενή τομέα. Πρέπει να αλλάξουμε τον χαρακτήρα του. Να μην είναι απλά επιδοματική, αλλά αναπτυξιακή η αγροτική πολιτική, με στόχο τις εξαγωγές ποιοτικών προϊόντων. Επί κυβέρνησης Αντ. Σαμαρά έγιναν πολλά σπουδαία πράγματα στη γεωργία, αλλά δυστυχώς στην πορεία κυριάρχησαν τα ψέματα και ο λαϊκισμός του κ. Τσίπρα και ανεκόπησαν αυτά.

Οι προτάσεις μας:

• Σύγχρονες συνεταιριστικές μονάδες και Ομάδες Παραγωγών.

• Γενναία φορολογικά κίνητρα σε αυτές. Έτσι κι αλλιώς σαν κυβέρνηση θα μειώσουμε τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ, κλπ.

• Θα καθιερώσουμε ενιαίο συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

• Θα καταργήσουμε τον φόρο στο κρασί.

• Σύνδεση της παραγωγικής διαδικασίας με βιομηχανία τροφίμων.

• Στηρίζουμε τη Διεπαγγελματική Ένωση για την ονομασία της φέτας.

• Θα αλλάξουμε, απλοποιήσουμε τη δομή λειτουργίας του ΥΠΑΑΤ.

• Θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία προς όφελος του αγρότη.

• Ολοκλήρωση της Μεσοχώρας και του φράγματος της Συκιάς και μερική μεταφορά (όχι εκτροπή) νερού από τον Αχελώο στη θεσσαλική πεδιάδα, ύψους 250 εκατ κ.μ. νερού, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες.

Υποδομές

Όλα τα μεγάλα έργα, κυρίως οι σύγχρονοι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, έγιναν επί ΝΔ. Βέβαια λόγω των χειρισμών Τσίπρα - Βαρουφάκη (α’ εξάμηνο 2015) τα ακριβοπληρώσαμε στη συνέχεια. Θα καταρτίσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών για έργα εθνικής προτεραιότητας και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Και αν χρειαστεί και με τη συμμετοχή ιδιωτών (π.χ. διαχείριση απορριμμάτων). Πρέπει τα έργα να τα βλέπουμε σφαιρικά. Να αναβαθμίσουμε τα ψηφιακά δίκτυα, ώστε να έχουν πρόσβαση στις τηλεπικοινωνίες όλες οι οικογένειες.

Αυτοδιοίκηση

Η σημερινή κυβέρνηση απλά επιδιώκει να γίνει αρεστή σε κάποιους συμβασιούχους. Προβλέπω μειωμένο ρόλο στην Αποκεντρωμένη, με ενίσχυση των Περιφερειών, με περισσότερες αρμοδιότητες και στους δήμους. Με συνθήκες διαφάνειας στη σκοπιμότητα των έργων. Να αξιοποιηθεί καλύτερα η δημόσια-δημοτική υπηρεσία. Αν η αποκομιδή των απορριμμάτων μπορεί να γίνει φθηνότερα από ιδιώτες, κι έτσι το αξιοποιήσουν οι δήμοι, ας γίνει. Δεν θα ανεχθούμε πολιτικές ακυβερνησίας, δηλαδή όχι στην απλή αναλογική. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάξει τον εκλογικό νόμο, εμείς σαν κυβέρνηση θα το ξαναλλάξουμε.

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass