Παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα

* ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 102 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2018 22:00

Μεθαύριο Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία θα παρατείνει τις συμβάσεις, επιλύοντας έτσι το πρόβλημα των εργαζομένων που μέσω της προκήρυξης 3Κ/2018 προσλήφθηκαν στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας χθες στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τόνισε μεταξύ άλλων πως «δίνουμε παράταση στις συμβάσεις των ήδη εργαζόμενων, μέχρι να βγουν οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων» προσθέτοντας ότι «τις αμέσως επόμενες μέρες θα καταθέσουμε τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή», την οποία αναμένουν δήμοι όπου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων.

Η μεγάλη καθυστέρηση στην έγκαιρη διευθέτηση του θέματος των προσλήψεων με τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, διόγκωσε το πρόβλημα με αποτέλεσμα δήμοι, όπως ο Λαρισαίων, να υποχρεωθούν σήμερα στην αναζήτηση λύσεων για τα επόμενα 24ωρα ώστε να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία δημοτικών υπηρεσιών.

Όπως θα συμβεί σήμερα με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, όπου 102 εργαζόμενοι δεν θα προσέλθουν για εργασία καθώς έληξε το 8μηνο από την ημέρα που προσλήφθηκαν με βάση τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Τα προβλήματα θα εστιασθούν στον οδοκαθαρισμό καθώς, όπως είναι αυτονόητο, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων θα δοθεί προτεραιότητα στη στελέχωση των πληρωμάτων απορριμματοφόρων.

Παράλληλα, χθες ο Δήμος Λαρισαίων ανήρτησε στη «Διαύγεια» την απόφαση για τις προσλήψεις ισάριθμων εργαζομένων σε μια προσπάθεια να προβλεφθούν οι επιπτώσεις από τη γιγάντωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών –με επιπτώσεις στην καθαριότητα– που προκάλεσαν η καθυστέρηση τόσο του ΑΣΕΠ στην ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού όσο και του Υπουργείου Εσωτερικών, να παρέμβει έγκαιρα καταθέτοντας ρύθμιση προτού λάβει διαστάσεις το πρόβλημα.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Όπως είναι γνωστό, η προκήρυξη 3Κ/2018 προέβλεπε 8.166 νέες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (καθαριότητα – ΔΕΥΑ).

Από την προκήρυξη αυτή, 205 θέσεις αφορούσαν στον Δήμο Λαρισαίων αλλά προσλήφθηκαν μόνο οι 146 εργαζόμενοι, όσοι δηλαδή δέχθηκαν να εργασθούν με βάση τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Από αυτούς οι πρώτοι 102 προσλήφθηκαν στις 4 Απριλίου 2018 και με δεδομένο ότι χθες παρήλθε το 8μηνο (σ.σ. ανώτερο διάστημα μέχρι να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες) από την υπογραφή της σύμβασης, σήμερα δεν θα παρουσιασθούν στην εργασία τους.

Οι 102 εργαζόμενοι – «άνεργοι» θα περιμένουν την ψήφιση της ρύθμισης η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, με αναδρομική ισχύ θα παρατείνει τις συμβάσεις των εργαζομένων έως ότου εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018.

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Λαρισαίων ανήρτησε χθες στη «Διαύγεια» την απόφαση για τις προσλήψεις 102 εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις. Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι «ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να ματαιώσει τη διαδικασία του διαγωνισμού σε οποιαδήποτε φάση, οι δε συμμετέχοντες ουδέν δικαίωμα εκ της απλής συμμετοχής τους και κατάταξή τους στους πίνακες έχουν. Η συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία ισοδυναμεί με ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της διακήρυξης».

Μετά και τα όσα έγιναν γνωστά χθες, σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, ο Δήμος Λαρισαίων αναμένεται να αποφασίσει σήμερα αν θα γίνουν προσλήψεις με τα δίμηνα ή θα αναμένει την ψήφιση της ρύθμισης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass