Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκαινιάστηκε η νέα Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων

Οργανώνεται πανθεσσαλικό πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2019 22:10

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας Σκακιστικής Λέσχης Φαρσάλων, στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου (πρώην εντευκτήριο), παρουσία πλήθους κόσμου και σκακιστών.

Αρχικά, τελέστηκε η τελετή των εγκαινίων από τον ιερέα και αρχιερατικό επίτροπο της επαρχίας Φαρσάλων π. Βασίλειο. Στην ομιλία του ο έφορος τμήματος Σκάκι ΓΣΦ Φαρσάλων, Δήμος Δερέκας, σημείωσε ότι η αίθουσα ανακαινίστηκε από τον Δήμο Φαρσάλων, κάνοντάς την λειτουργική και ταυτόχρονα «όμορφη» για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των σκακιστών, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας πανθεσσαλικό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 60 αθλητριών. Κατά συνέπεια, αν δεν υπήρχε αυτή η αίθουσα, οι αγώνες θα γίνονταν σε κάποια άλλη πόλη της Θεσσαλίας, προσδίδοντας ταυτόχρονο πολλαπλό όφελος, που δεν είναι μόνο σκαστικό, αλλά πολυδιάστατο για την τοπική κοινωνία. Επίσης, επισήμανε ότι στις 16-17 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στα Φάρσαλα, σε συνδιοργάνωση με τον ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, πανθεσσαλικό μαθητικό πρωτάθλημα στο 2ο Λύκειο Φαρσάλων, με τη συμμετοχή 300 παιδιών, καθιστώντας την αυτόματα μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Θεσσαλία.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο δήμαρχος Φαρσάλων, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τις 7 δράσεις - υπηρεσίες, οι οποίες στεγάζονται στον νέο ανακαινισμένο χώρο (πρ. εντευκτηρίου) στο ισόγειο (κοινωνικές δομές, δημόσιες υπηρεσίες, σκάκι), σημειώνοντας ότι είναι ένας χώρος που εξυπηρετεί ιδανικά τις ανάγκες της νεολαίας και των σκακιστών, καθώς βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, με στόχο να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των παιδιών που θα ασχολούνται με το σκάκι. Στην εκδήλωση επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη και πρόεδρος το έτος 1984 ο κ. Νίκος Λυμτσιούλης.

Μετά τα εγκαίνια έγινε η απονομή των μεταλλείων και δόθηκαν τα έπαθλα στους νικητές του 3ου σκακιστικού πρωταθλήματος Φαρσάλων, το οποίο τελείωσε την προηγούμενη Κυριακή με τη συμμετοχή τριάντα πέντε Φαρσαλινών σκακιστών, δώδεκα εκ των οποίων είναι παιδιά κάτω των 12 ετών, που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου, κάνοντάς μας υπερήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον.

Την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης κατέλαβε η Κωνσταντίνα Δερέκα, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Παπαποστόλου και τρίτος ο Απόστολος Κωστής. Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών πρώτευσε η Γεωργία Σκουμποτή, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Δίκαρος και τρίτος ο Πέτρος Βουβαλούδης. Στην κατηγορία της ηλικίας κάτω των 12 ετών πρώτη βγήκε η Γεωργία Σκουμποτή με 4,5 βαθμούς, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Δίκαρος με 4 και τρίτος ο Πέτρος Βουβαλούδης με 3,5. Στη γενική κατάταξη πρώτη βγήκε η Κωνσταντίνα Δερέκα με 6,5, δεύτερος ο Κώστας Παπαποστόλου (πρωταθλητής τα δύο προηγούμενα χρόνια) με 5,5 και τρίτος ο Απόστολος Κωστής με 5 βαθμούς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Δημ. Μπαμπανίκας, ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Κυρ. Παναγιωτοπούλου, η δημοτική σύμβουλος κ. Σοφία Χατζηπλή, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων κ. Βάια Παύλου, πλήθος γονέων, σκακιστών και φορέων της περιοχής.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιώργου Γκαντέλου

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα