Ηλεκτρονική επικοινωνία πολιτών με τον Δήμο Τεμπών

ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ, ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 15:24

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Τεμπών “City Agenda Tempi”, μέσω της οποίας οι δημότες συμμετέχουν και καταγράφουν, ακόμα και σε επίπεδο συγκεκριμένης γεωγραφικής τοποθεσίας, προβλήματα, ιδέες, λύσεις, προτάσεις, αρνητικές/ θετικές εμπειρίες και καλές πρακτικές σε συγκεκριμένες θεματικές.

Οι θεματικές μπορούν να αφορούν όλες τις πιθανές ενότητες ενδιαφέροντος, όπως:

Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες. Εκπαίδευση - Πολιτισμός - Αθλητισμός - Τουρισμός. Καθαριότητα Πράσινο Αγροτική Ανάπτυξη. Κοινωνικές Υπηρεσίες. Τεχνικές Υπηρεσίες.

Η city Agenda Tempi υποστηρίζει την έκφραση και ανάδειξη αναγκών των πολιτών με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και των διαδικασιών του Δήμου.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Τεμπών: «Με τον τρόπο αυτό, εύκολα και γρήγορα, ο πολίτης μπορεί να ενημερώσει ή/και να κινητοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στα θέματα που εντοπίζει και να παρακολουθεί την εξέλιξή τους σε απευθείας σύνδεση, συμβάλλοντας έμπρακτα και ουσιαστικά στην αναβάθμιση του Δήμου».

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Ο πολίτης πρώτα επιλέγει εάν θέλει να καταχωρίσει ή να παρακολουθήσει την εξέλιξη ενός θέματος. Ύστερα επιλέγει την ενότητα που τον ενδιαφέρει.

Στην καταχώρηση αιτήματος, αρχικά ο πολίτης περιγράφει συνοπτικά το θέμα και εν συνεχεία καταγράφει τυχόν λεπτομέρειες αναλυτικά στις ομώνυμες φόρμες. Στη συνέχεια, συμπληρώνει το σημείο καταγραφής, επισυνάπτει σχετικές φωτογραφίες ή βίντεο και υποβάλει την καταχώρησή του.

Για την παρακολούθηση εξελίξεων στα ήδη καταχωρημένα αιτήματα, επιλέγει την ενότητα που τον ενδιαφέρει και ύστερα στον χάρτη που εμφανίζεται επιλέγει το σημείο που επιθυμεί.

Ο διαχειριστής της πλατφόρμας έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τα σχόλια προτού δημοσιευτούν με στόχο να αποτρέψει την προβολή απρεπών ή μη σχετικών μηνυμάτων (Moderation) ενώ παράλληλα μπορεί να εξάγει τις παρεμβάσεις των πολιτών σε μορφή αναφοράς (report) προκειμένου να προωθείται άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πραγματοποιείται τόσο από τον υπολογιστή όσο και από φορητές έξυπνες συσκευές smartphone στον σύνδεσμο http://hello.crowdapps.net/city-agenda-tempi/ .

Επίσης σύνδεσμο με την πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Τεμπών www.gotempi.gr, και συγκεκριμένα στο κάτω μέρος της σελίδας δεξιά ή στην www.dimostempon.gr στη μέση της σελίδας δεξιά πατώντας στο κουμπί: ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

H πλατφόρμα City Agenda Tempi εντάσσεται στη σειρά ολοκληρωμένων cloud εργαλείων CrowdApps που έχουν αναπτυχθεί από την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 9-7
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1