Νέος παράλληλος δρόμος της ΠΕΟ Λάρισας - Βόλου

-ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΜΕΛΙΑ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2019 22:11

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την ασφαλέστερη κυκλοφορία στην παλιά εθνική Λάρισας – Βόλου, καθώς και για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή, από τον Πλατύκαμπο έως το Αρμένιο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος μιλώντας χθες, σε μεγάλη συγκέντρωση στη Μελία.

«Είμαστε πλέον σε καλύτερη θέση, στην αφετηρία μιας νέας θητείας μας, αφού έχουμε ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο, ώριμες μελέτες, νοικοκυρεμένο δήμο και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα», τόνισε.

Παρουσιάζοντας τα δύο νέα έργα, ο δήμαρχος Κιλελέρ επισήμανε:

«Εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, κυρίως από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», προχωρούμε στην ασφαλτόστρωση του αγροτικού σήμερα δρόμου που ξεκινά από το Αχίλλειο, περνά από Μέλισσα, Γλαύκη, Πλατύκαμπο και φθάνει μέχρι τον δρόμο προς Αγιά.

Με το σημαντικό αυτό έργο πετυχαίνουμε δύο μεγάλους στόχους:

Ικανοποιούμε το πάγιο αίτημα των αγροτών της περιοχής να κινούνται γρήγορα και με ασφάλεια προς τα χωράφια τους χωρίς να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και παράλληλα θα αποσυμφορηθεί από την κίνηση αγροτικών μηχανημάτων η παλιά εθνική οδός Λάρισας – Βόλου».

Όσον αφορά στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα ανέφερε: «Ο Δήμος Κιλελέρ υπογράφει με την «Εγνατία Οδό» σύμφωνο συνεργασίας ώστε η εταιρεία του Δημοσίου να αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή εκατέρωθεν της οδού Λάρισας – Βόλου, μέσω του πλεονάζοντος νερού απ’ αυτό που διοχετεύεται από τον Πηνειό προς την Κάρλα. Πρόκειται για έργο μείζονος σημασίας για τους αγρότες καθώς ο εμπλουτισμός του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερο νερό για τα χωράφια τους, με αισθητά φθηνότερο κόστος άντλησης».

Στις προτεραιότητές του, δήλωσε ότι είναι η ύδρευση, η αντιμετώπιση γεωλογικών φαινομένων και η ουσιαστική στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων. Για το τελευταίο όπως ανάφερε, σχεδιάζει «την αξιοποίηση της βιομάζας (άχυρα και κτηνοτροφικά – τυροκομικά απόβλητα), την περαιτέρω βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, τη στήριξη συλλογικών σχημάτων (συνεταιρισμών – ομάδων παραγωγών) και την προβολή των προϊόντων του τόπου».

«Για μας κάθε χωριό είναι το κέντρο του Δήμου μας, στρέφουμε το ενδιαφέρον μας σε κάθε χωριό, κάθε γειτονιά, κάθε οικογένεια», επισήμανε ο δήμαρχος Κιλελέρ κι έκανε εκτενή αναφορά και στα έργα που έγιναν, ολοκληρώνονται κι έχουν δρομολογηθεί στην τοπική κοινότητα της Μελίας.

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass