Περισσότερο νερό στην Κρανιά

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2020 15:14

Το πρόβλημα της επάρκειας πόσιμου νερού στην Κρανέα Ελασσόνας περιορίζεται

σημαντικά μετά από παρεμβάσεις που έκανε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελασσόνας, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Δυτικού Τομέα κ. Αθ. Καλιακούδα.
Ο κ. Καλιακούδας ενημέρωσε τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο πρώην Δημαρχείο Αντιχασίων, ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες από τη ΔΕΥΑ Ελασσόνας και η ύδρευση της κοινότητας ενισχύθηκε από τις πηγές στις θέσεις «Αγ. Γεώργιος» και «Ρούντος», επιλύοντας έτσι το σοβαρό πρόβλημα επάρκειας που αντιμετώπιζε το βόρειο τμήμα του οικισμού.
Οι εργασίες της ΔΕΥΑ, που πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του προέδρου της επιχείρησης κ. Ιππ. Τζιουμακλή και του αντιδημάρχου κ. Αθ. Καλιακούδα, περιελάμβαναν σχολαστικό καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου των πηγών και των δεξαμενών από φερτά υλικά, δειγματοληψία νερού από τις πηγές, κατάλληλη χλωρίωση των δεξαμενών και σύνδεση των πηγών με τον κεντρικό αγωγό που τροφοδοτεί τον οικισμό, μετά από 15 ημέρες συνεχόμενων ελέγχων.
«Η επάρκεια του νερού για τον οικισμό της Κρανέας ήταν μέγιστης σημασίας. Οι ενέργειες της ΔΕΥΑ ήταν συντονισμένες και μετά από σειρά ελέγχων διαπιστώθηκε η καταλληλότητα του νερού» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Καλιακούδας για να συμπληρώσει: «Δυστυχώς τόσα χρόνια ο Δήμος δεν εκμεταλλεύτηκε, όπως έπρεπε, τη φυσική ροή των δύο πηγών, ώστε οι κάτοικοι να μην ταλαιπωρούνται. Εκτός από τα επιπλέον κυβικά νερού που θα έχουμε προς διάθεση, υπολογίζεται και ένα ετήσιο όφελος από τη δαπάνη του ρεύματος στο αντλιοστάσιο, της τάξης των 100.000 ευρώ λόγω της φυσικής ροής του νερού, που μέχρι σήμερα κυμαινόταν στα 250.000 ευρώ ετησίως».
Ο δήμαρχος Ελασσόνας συνεχάρη τον κ. Καλιακούδα και τον κ. Τζιουμακλή για τη συνεργασία και τόνισε ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων είναι ύψιστη προτεραιότητα για τη διοίκηση του Δήμου και καθημερινά γίνονται μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη και τις κοινότητες.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1