ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Μάχη πυροσβεστών με φωτιά στον Κασιδιάρη

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2020 15:34

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν από χθες τα ξημερώματα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο όρος Κασιδιάρης, του Δήμου Φαρσάλων, κοντά στο χωριό Κοκκίνω (Κιτίκι) που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Ναρθακίου.


Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες νωρίς τα ξημερώματα, και άρχισε να καίει χορτολιβαδική βλάστηση (πουρνάρι). Κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και υπήρξε εισήγηση για απομάκρυνση κατοίκων από το χωριό Κοκκίνω, όμως, τελικά δεν χρειάστηκε.
Χθες το μεσημέρι παρουσιάστηκε νέα εστία κοντά στο πρώτο σημείο έναρξης της φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 29 πυροσβέστες, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φαρσάλων και από όμορες Πυροσβεστικές υπηρεσίες, πεζοπόρα τμήματα, μηχανήματα έργου, ενώ γίνονταν ρίψεις από πτητικά εναέρια μέσα. Οι αναζωπυρώσεις λάμβαναν χώρα σ’ όλη την έκταση του μετώπου, με τις πυροσβεστικές αρχές να δίνουν μάχη με τα στοιχεία της φύσης. Στο σημείο επίσης βρέθηκε ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπαλσής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1