ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Ξαναζεί την καραντίνα του Μαρτίου

Δημοσίευση: 09 Νοε 2020 15:42

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Μέρες του περασμένου Μαρτίου και Απριλίου (...μόλις πριν λίγους μήνες) θύμιζε η εικόνα της «κλειδωμένης» Κυριακής στην Ελασσόνα.


Το άδειο κέντρο της πόλης, τα «σφραγισμένα» καφέ και ταβέρνες και οι άδειοι δρόμοι έφτιαχναν ένα διαφορετικό «σκηνικό», ίσως γνώριμο για τους περισσότερους.
«Γνωστό το έργο. Είναι αυτό του περασμένου Μαρτίου, σε φθινοπωρινή επαναπροβολή, σε επανέκδοση. Να δούμε πώς θα ξεμπλέξουμε από αυτό το κακό...». Αυθόρμητα λόγια μεσήλικα Ελασσονίτη, που δεν έκρυψε την ανησυχία του για το άγνωστο μέλλον του κορονοϊού.   
Λίγοι οι πεζοί στους δρόμους, που έψαχναν να βρουν μικρές διεξόδους στην «παγωμένη» καθημερινότητά τους, αυτήν των τελευταίων ημερών, χωρίς τις συνηθισμένες Κυριακάτικες και καθημερινές μικροαπολαύσεις του καφέ, της εφημερίδας, του ποτού, του φαγητού, της παρέας. Κάποιοι γονείς είχαν βγει βιαστικές μικροβόλτες με τα παιδιά τους για να «ξεσκάσουν». Κάποιοι άλλοι προτίμησαν να γυμναστούν, να βολτάρουν και να περπατήσουν. Οι περισσότεροι προτίμησαν την οικογενειακή θαλπωρή...χωρίς τη διαδικασία των μηνυμάτων.
Και βέβαια, παρά τη χθεσινή λιακάδα, τίποτα δε θύμιζε το πολύβουο κέντρο της Ελασσόνας, αυτό πριν από λίγες μέρες, τότε που δεκάδες άτομα, ντόπιοι και επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, χαλάρωναν.
Λίγα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στους άδειους δρόμους.
Αρκετή η κίνηση στα καταστήματα «delivery» και «take away», που εξυπηρετούσαν τους ελάχιστους περαστικούς και πολλούς ντόπιους. Παρήγορη η κίνηση σε «delivery» και «take away» εστιατόρια, ταβέρνες, κάτι που δεν «ξενίζει», αφού είναι γνωστή η εξαιρετική σχέση του Έλληνα με το Κυριακάτικο καλό φαγητό. Χαρακτηριστική η κουβέντα επαγγελματία του χώρου στην «ΕτΔ»: «Η κατάσταση παραείναι δύσκολη. Προσπαθούμε όλοι μας να διορθώσουμε κάτι από τη μεγάλη ζημιά που μας έφεραν οι δύο καραντίνες, προσφέροντας στους πελάτες μας όλα αυτά που επιθυμούν. Θα το παλέψουμε. Δε γίνεται αλλιώς...».
Πάντως, επαγγελματίες της «πιάτσας» επαναλάμβαναν στην «ΕτΔ» την έντονη ανησυχία τους και τους εύλογους προβληματισμούς τους για το πώς θα κυλήσει η νέα «καραντίνα», αφού αν και πέρασαν μόλις ελάχιστες μέρες από το ξεκίνημά της, δεν κρύβουν τους φόβους (...μάλλον δικαιολογημένους) για πιθανή παράτασή της, σε συνδυασμό με την άσχημη επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Και βέβαια με ό,τι αυτό σημαίνει για την ήδη κακή πορεία των επιχειρήσεών τους και τις δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις που «τρέχουν»...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass