Είδες οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας;

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΟΦΕΙΛΕΣ 600.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ *ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2021 21:03

Της Λένας Κισσάβου
Οφειλές δημοτικών τελών, εκτιμώμενου ύψους 600.000 ευρώ, απαιτεί ο Δήμος Λαρισαίων από πέντε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, που καθυστερούν την καταβολή τους μέχρι και έναν χρόνο.


Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων αποφάσισε χθες ομόφωνα την κοινοποίηση εξώδικου στους πέντε οφειλέτες, ζητώντας τη συμμόρφωσή τους σε εύλογο χρονικό διάστημα, ειδάλλως, όπως δήλωσε στην «Ε», ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθαν. Αδαμόπουλος «θα προχωρήσουμε σε αγωγή».
«Είναι χρήματα των πολιτών που πρέπει να καταβληθούν…» τόνισε ο αντιδήμαρχος και σημείωσε: «Συγκεκριμένα πρόκειται για ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, με τα οποία ο Δήμος Λαρισαίων καλύπτει έξοδα των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού και τις μισθοδοσίες του προσωπικού αυτών των τμημάτων. Η καθυστέρηση στην απόδοσή τους δημιουργεί προβλήματα ρευστότητας στον Δήμο. Οι οφειλέτες πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να συμμορφωθούν άμεσα και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όπως ορίζει ο νόμος, αλλιώς θα μας βρουν απέναντι…».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που κατατέθηκαν από το Ταμείο του Δήμου, η καθυστέρηση των παρόχων στην απόδοση των δημοτικών τελών, ανέρχεται από τρεις μήνες έως και έναν χρόνο. Βάσει νόμου, είναι υποχρεωμένοι να αποδίδουν τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών τους, ανά δύο μήνες στον Δήμο.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας αμελούν τις υποχρεώσεις τους και δεν καταβάλλουν τις οφειλές δημοτικών τελών» επισημαίνει ο κ. Αδαμόπουλος, υποστηρίζοντας ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε ξανά ο Δήμος Λαρισαίων το 2019, οπότε και ακολούθησε την ίδια τακτική αποστέλλοντας εξώδικο στους παρόχους. Μετά από αυτό, ακολούθησε η συμμόρφωσή τους στις υποχρεώσεις τους.
«Αναμένουμε και αυτήν τη φορά την ανταπόκριση των παρόχων» δήλωσε ο αντιδήμαρχος, που παρακολουθεί στενά την υπόθεση, με το σκεπτικό «προσέχουμε για να έχουμε!».
Μάλιστα, μετά και από το πρώτο «κρούσμα» μεγάλων καθυστερήσεων οφειλών τελών στον Δήμο, από παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, το 2019, ο κ. Αδαμόπουλος είχε ζητήσει συνεχή και σταθερό έλεγχο αυτών των οικονομικών στοιχείων, από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξή τους.
Να σημειωθεί πως, το εξώδικο στις πέντε εταιρείες, προχωρά μετά από γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, πάνω σε σχετικό αίτημα του αντιδημάρχου Οικονομικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass