Το 8ο Νηπιαγωγείο Λάρισας μεταμορφώθηκε

ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΥΓΗ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ -ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ, ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2021 21:01

Της Νατάσας Πολυγένη

Όταν το μεράκι και η αγάπη περισσεύει τότε γίνονται θαύματα… Από εκείνα τα θαύματα που όταν τα κοιτάς

πλαταίνει το χαμόγελο και γεμίζει η ψυχή. Ένα τέτοιο «θαύμα» είναι πλέον και το 8ο Νηπιαγωγείο Λάρισας που μεταμορφώθηκε, έγινε χαρούμενο, φωτεινό και όμορφο και περιμένει αύριο Δευτέρα στην πολύχρωμη «αγκαλιά» του, τους 112 μικρούς μαθητές και μαθήτριές του για να ξεκινήσουν το ταξίδι στη μάθηση και στη δημιουργία. Το 8ο Νηπιαγωγείο Λάρισας που βρίσκεται στη Χαραυγή είναι μια σχετικά νέα δομή, αφού εγκαινιάστηκε το 2014.
Η εμπνευσμένη διευθύντριά του, κ. Θεοδώρα Κάλλα, και οι γεμάτες αγάπη και όρεξη για δουλειά εκπαιδευτικοί του, θέλησαν το Νηπιαγωγείο να αποκτήσει ζωή, να γίνει ένας τόπος χαράς για τα παιδιά και τα κατάφεραν. Με μια ανακαίνιση που ξεκίνησε πέρυσι σταδιακά, το Νηπιαγωγείο μεταμορφώθηκε και πλέον αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη. Ο Λαρισαίος καθηγητής εικαστικών, Πάρης Μακρής, έκανε και πάλι το θαύμα του, με τα μαγικά του πινέλα. Οι άχαροι τοίχοι του σχολείου έγιναν καμβάς για να ξεδιπλωθεί το πιο όμορφο παραμύθι… ένα κάλεσμα που μαγνητίζει τα παιδιά και τα οδηγεί στις αίθουσες του Νηπιαγωγείου πιάνοντάς τα απαλά από το χέρι. Οι αλλαγές όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού έγιναν παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο, επισκευές στην κουζίνα του Νηπιαγωγείου και εξοπλίστηκε με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση των εργαστήριων δεξιοτήτων που ξεκινούν από φέτος.  Η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Θ. Κάλλα, που δεν κρύβει την περηφάνια και τον ενθουσιασμό της για τη μεταμόρφωση του σχολείου, σημειώνει ότι «είναι σημαντικό τα παιδιά στη νηπιακή ηλικία, να νιώθουν την ίδια συναισθηματική αλλά και ουσιαστική ασφάλεια που τους παρέχει το σπίτι.
Το σχολικό περιβάλλον, οφείλει να είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος χώρος, προέκταση της οικογενειακής αγκαλιάς που θα λειτουργήσει θετικά στην πρώτη τους επαφή.  Τα τελευταία χρόνια το 8ο Νηπιαγωγείο φιλοξενεί δεκάδες χαρούμενους μικρούς μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι κινούνται σε έναν ασφαλή, όμορφο και εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον χώρο. Με αίσθημα υψηλής ευθύνης και αγάπης για τους μικρούς μας μαθητές ανακαινίσαμε εξ ολοκλήρου το κτίριο του Νηπιαγωγείου, διαμορφώσαμε τον αύλειο χώρο του σχολείου, προχωρήσαμε σε μία πρωτότυπη και συνάμα εντυπωσιακή «εικαστική» παρέμβαση δίνοντας μια άλλη πολύχρωμη νότα στην απλή καθημερινότητα του σχολείου. Από ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο δεν θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει ο τεχνολογικός εξοπλισμός (διαδραστικός πίνακας, βιντεοπροβολέας).  Το Νηπιαγωγείο μας σήμερα στεγάζεται σε ένα κτίριο που ισορροπεί τα παιδιά συναισθηματικά και φυσικά, καλλιεργεί την οικολογική τους συνείδηση, ενώ παράλληλα διαθέτει όλους τους χώρους που απαιτούνται για ένα υψηλών προδιαγραφών ακαδημαϊκό πρόγραμμα προσχολικής αγωγής. Οι εκπαιδευτικοί κινούνται σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον με βασική αποστολή τη διαμόρφωση υγιών, ολοκληρωμένων και ευτυχισμένων ανθρώπων». Επίσης δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτήρη Βούλγαρη που από την πρώτη στιγμή στήριξαν το εγχείρημα, αλλά και τις εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου, που αγκάλιασαν την όλη προσπάθεια. «Έχουμε άριστη συνεργασία. Λειτουργούμε σαν ένα σώμα, μια ψυχή. Η γειτονιά έχει αγκαλιάσει το σχολείο μας, το ίδιο και ο Σύλλογος Γονέων και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς μας δίνει δύναμη και κίνητρο να εξελισσόμαστε. Το σχολείο εξάλλου αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας» λέει χαρακτηριστικά.

ΤΟ 8ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Το 8ο Νηπιαγωγείο Λάρισας είναι μια σχετικά νέα εκπαιδευτική μονάδα που εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2014 σε μία συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή με αυξητικές πληθυσμιακές τάσεις. Το σχολικό κτίριο κατασκευάστηκε από τον Δήμο Λαρισαίων σε οικόπεδο εμβαδού 992,82 τ.μ., με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και περιλαμβάνει κτίριο με κάλυψη 694,97 τ.μ. (η δόμηση είναι 370,57 τ.μ. και οι ημιυπαίθριοι και στεγασμένοι χώροι 134,27 τ.μ.). Αποτελείται από ισόγειο χώρο 370,57 τ.μ., ο οποίος περιλαμβάνει χώρο υποδοχής, δύο (2) αίθουσες εργασίας με δυνατότητα ενοποίησης για λειτουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων ακόμη δύο αίθουσες εργασίας, γραφείο νηπιαγωγών, κουζίνα με αποθήκη, χώρους υγιεινής για τα νήπια και το προσωπικό, W.C. ΑμεΑ, αποθήκη υλικού και λεβητοστάσιο. Περιλαμβάνονται δηλαδή όλοι εκείνοι οι χώροι που είναι απαραίτητοι για την άνετη, απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία ενός ολοήμερου Νηπιαγωγείου. Σήμερα στελεχώνεται με 9 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 3 καθηγήτριες Αγγλικής Φιλολογίας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1