Συνάντηση για τη διαχείριση υδατικών πόρων

ΣΤΗ ΔΕΥΑΛ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «MUHA»

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2022 16:30

Η ΔΕΥΑΛ φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της την πέμπτη συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου “Multihazard Framework for water related risks management” (“MUHA”), η οποία ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη.


Στη συνάντηση μετέχουν εταίροι από έξι χώρες (Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Ελλάδα), καθώς και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων εταίρων. Από την Ελλάδα συμμετέχει η ΔΕΥΑ Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Διακρατικό Πρόγραμμα Συνεργασίας «Interregv –BAdriatic–Ionian Adrion 2014‐2020».
Αντικείμενό του είναι η αποτελεσματική διαχείριση φυσικών και ανθρωπογενών κινδύνων στη διαχείριση υδατικών πόρων, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω ενός μηχανισμού ετοιμότητας, αντίδρασης και ανασυγκρότησης που θα εφαρμοστεί σε διαφορετικά επίπεδα συνεργασίας σε φορείς στις χώρες της περιοχής της Αδριατικής-Ιονίου. Πιο συγκεκριμένα, το έργο MUHA στοχεύει στη σύνδεση των κινδύνων στον κύκλο του νερού με την υφιστάμενη ικανότητα αντιμετώπισής τους από εθνικούς, διμερείς και ευρωπαϊκούς μηχανισμούς πολιτικής προστασίας. Παράλληλα, στοχεύει στην αντιμετώπιση τεσσάρων κατηγοριών κινδύνων που σχετίζονται με τους υδατικούς πόρους: ακούσια πρόκληση ρύπανσης, πλημμύρες, ξηρασία και αστοχία των υποδομών λόγω σεισμών.
Για την υλοποίηση του έργου, η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. συνεργάζεται με τους παρακάτω φορείς (εταίρους) σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο:
* Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας (National Research Council of Italy–CNR), Ιταλία (Επικεφαλής Εταίρος)
* Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
* Jaroslav Cerni Ινστιτούτο Υδάτων, Σερβία
* Γεωλογικό Ινστιτούτο της Κροατίας, Κροατία
* Οργανισμός παροχής και διανομής νερού της Ίστρια, Κροατία
* Δήμος του Kamnik, Σλοβενία
* Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας, Ελλάδα
* Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης του NIKSIC, Μαυροβούνιο
* Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, Ιταλία.
Το έργο MUHA αναμένεται να εγκαθιδρύσει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασίας, σε μακροχρόνιο επίπεδο, βασισμένο σε μια κοινή διακρατική διαχείριση με σκοπό την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που σχετίζονται με τους τέσσερις προαναφερόμενους κινδύνους. Επιπλέον, ο καθορισμός κοινών σχεδίων δράσης, μεθόδων και εργαλείων που θα εφαρμοστούν στις πιλοτικές περιοχές αναμένεται να οδηγήσει στη βελτίωση του χρόνου απόκρισης και της ικανότητας αντιμετώπισής τους από εθνικούς, διμερείς και κοινοτικούς μηχανισμούς πολιτικής προστασίας. Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. συμμετέχει σε όλες τις δράσεις του έργου. Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΥΑΛ εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την ανάπτυξη του βελτιωμένου Σχεδίου Ασφάλειας Νερού για την περιοχή ευθύνης της. Τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής και της βελτιστοποίησης του Σχεδίου Ασφάλειας Νερού της ΔΕΥΑΛ, θα συμβάλουν στην ανάπτυξη μίας Κοινής Στρατηγικής και ενός Εναρμονισμένου Σχεδίου Δράσης, σε εθνικό επίπεδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass