Ε.Δ.Υ.ΘΕ. κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2022 15:05

Αντιπροσωπεία της ΕΔΥΘΕ αποτελούμενη από τον καθηγητή Φ. Γέμτο, τον Γ. Χατζή πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, τον Φ. Αλεξάκο πρ. νομάρχη και πρ. δήμαρχο Καρδίτσας, τον Δημ. Αρχοντή, πρ. δήμαρχο Καρδίτσας και τον Τ. Μπαρμπούτη Δ.Σ. ΕΘΕΜ, επισκέφθηκε

συμβολικά στην περιοχή των εγκαταλειμμένων έργων εκτροπής Αχελώου και συγκεκριμένα στην έξοδο της σήραγγας μεταφοράς των υδάτων (Δρακότρυπα) και στη θέση των έργων φράγματος Συκιάς επί του Αχελώου.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της για την επίσκεψη «Είναι γνωστό πως η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακολουθώντας την πολιτική που «παρέλαβε» από την προηγουμένη κυβέρνηση Τσίπρα, επέλεξε μια πολιτική αδρανοποίησης των έργων αυτών (παρά τις παλαιότερες υποσχέσεις και διακηρύξεις) και επέβαλε στα κυβερνητικά στελέχη μια τακτική σιγής και αποσιώπησης του σοβαρού αυτού πολιτικού ζητήματος, και όλα αυτά παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες σε σχέση με το υδατικό-οικολογικό-ενεργειακό πρόβλημα της Θεσσαλίας, με επικίνδυνες επιπτώσεις και απειλές στον διατροφικό τομέα, έλλειψη υδάτινων αποθεμάτων για περίπτωση παρατεταμένης ξηρασίας, ενεργειακή κρίση και ανεπάρκεια, και τέλος έντονη υποβάθμιση των υδάτινων οικοσυστημάτων (υπόγειων και επιφανειακών).
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερβαίνοντας τα «εσκαμμένα», διάλεξαν σαν κατάλληλη τη συγκεκριμένη συγκυρία για να δηλώσουν απερίφραστα την πρόθεσή τους, όταν γίνουν κυβέρνηση, να κατεδαφιστούν τα ημιτελή έργα.
Με τη συμβολική παρουσία της επιτροπής στα έργα και εκτιμώντας ότι με τις θέσεις μας εκφράζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των Θεσσαλών πολιτών, επιδιώκουμε να στείλουμε μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση πως σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέψει ό,τι δημιουργήθηκε με σκληρή εργασία 25 ετών (1985-2010), για έργα αξίας 500 εκατ. ευρώ από δημόσιες δαπάνες (δηλαδή χρήματα όλων μας) και από έξι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις που είχαν τη στήριξη των αποφάσεων στη Βουλή με συντριπτικές (κυριολεκτικά) πλειοψηφίες.
Εάν τώρα κάποιοι «ενδιαφέρονται», για λόγους που δεν είναι της παρούσης, να ακυρώσουν τις παλαιότερες αποφάσεις και να προβούν στο καταστροφικό εγχείρημα της κατεδάφισης των έργων, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ να αναζητήσουν την επικύρωση από τη ΒΟΥΛΗ αυτής της χυδαίας πολιτικής τους επιλογής, όπως εξάλλου ζητήσαμε εδώ και έναν χρόνο (με σχετική ΑΝΑΦΟΡΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής), να πράξει η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα, μια πρόταση που δυστυχώς αγνοήθηκε και οδηγηθήκαμε πλέον σε κυνικές «θέσεις» σαν αυτή που αναφέραμε.
Όλες αυτές τις απόψεις, είχαμε την ευκαιρία να τις εκθέσουμε και στον δήμαρχο Αργιθέας κ. Ανδρέα Στεργίου και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής κ. κ. Παπαδήμο και Πούλιο, που είχαν την καλοσύνη να δεχθούν την επιτροπή μας στην έδρα του Δήμου τους, στο Ανθηρό, και να ανταλλάξουμε μαζί τους απόψεις για συντονισμό της κοινής μας προσπάθειας. Τους ευχαριστούμε» καταλήγει η ανακοίνωση της Ε.Δ.Υ.ΘΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass