«Επανεκκινούν τα έργα στο Φράγμα της Μεσοχώρας»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κ. ΣΚΡΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ - ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2022 18:30

Ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Μιχαλάκη, και τον δήμαρχο Πύλης, Κώστα Μαράβα, επισκέφτηκε προχθές το Φράγμα της Μεσοχώρας, προκειμένου να επιθεωρήσει την εξέλιξη των έργων σε αυτό.


Ο κ. Σκρέκας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και τον χώρο που έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος, ο οποίος εκτελεί τα συνοδά έργα. Ο Τρικαλινός υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας συναντήθηκε και συζήτησε με κατοίκους της Μεσοχώρας, τους οποίους ενημέρωσε για τα επόμενα βήματα του έργου και για την πρόθεση της ΔΕΗ να αποζημιώσει με δίκαιο τίμημα τους ιδιοκτήτες κατακλυζομένων ακινήτων, το οποίο θα φτάνει το 30% της εμπορικής τους αξίας ή το διπλάσιο της αντικειμενικής. Στόχος είναι να ξεκινήσει η έμφραξη και να γεμίζει ο ταμιευτήρας με νερό από τον Ιούλιο του 2024.
Ο κ. Σκρέκας σε δήλωσή του σημείωσε ότι «το Φράγμα της Μεσοχώρας είναι ένα έργο εθνικής σημασίας, καθώς θα παράγει 360.000 μεγαβατώρες καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Εάν λειτουργούσε τη φετινή χρονιά, θα είχαμε απαλλαγεί από εισαγωγές φυσικού αερίου αξίας 120.000.000 ευρώ, το οποίο σήμερα αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε για να παράγουμε αντίστοιχη ηλεκτρική ενέργεια.
Είναι όμως κι ένα έργο τεράστιας σημασίας για την τοπική μας κοινωνία κι οικονομία με πολλαπλά οφέλη: Πρώτον θα δημιουργηθεί μια πανέμορφη λίμνη στην Πίνδο, δεύτερον θα αναπτυχθούν οι παραλίμνιες περιοχές, τρίτον θα αποτελέσει μόνιμο πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών. Σε αυτά θα προσθέσω τη δημιουργία πολλών, βιώσιμων θέσεων εργασίας, οι οποίες θα αποτελέσουν κίνητρο για επιστροφή των νέων στα γύρω χωριά, που αργοσβήνουν όσο δεν υπάρχουν δουλειές. Με τη σημερινή μας επίσκεψη, βάζουμε και πάλι στις ράγες αυτό το μεγαλόπνοο έργο, ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν εν λειτουργία στους κατοίκους του τόπου μας, αλλά και στην εθνική οικονομία».

 

ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, μέλη του Συνδέσμου Κατακλυζομένων Μεσοχώρας παρουσίασαν τις θέσεις τους στον κ. Σκρέκα. Τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι από μέρους τους έχει κατατεθεί νέα προσφυγή ενώπιον του ΣτΕ, μεταφέροντας τις γνωστές θέσεις του Συνδέσμου «να παραμείνει η Μεσοχώρα όρθια και ο Αχελώος στη θέση του».

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass