Νέα αύξηση των αρδευτικών τελών

ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΤΙΝΑΞΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ - ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2022 21:44

Του Γιώργου Ρούστα
Ομαλά και χωρίς προβλήματα, καθώς αρδεύτηκε πλήρως και το τελευταίο κτήμα και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή του τεράστιου δικτύου του ΤΟΕΒ Πηνειού, ολοκληρώθηκε η φετινή αρδευτική χρονιά.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Δημήτρη Τσιούρη, «στον θετικό απολογισμό της αρδευτικής περιόδου συνέβαλαν ο καλός σχεδιασμός από την άνοιξη, το γέμισμα των ταμιευτήρων στην ώρα τους, η κατασκευή δεκάδων μικρών φραγμάτων και του πρόχειρου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο 5ο αντλιοστάσιο, μαζί με τον σωστό προγραμματισμό, λειτουργώντας σε συνεννόηση, συνεργασία και καθημερινή επαφή με τους αγρότες. Αυτό, βέβαια, δεν θα συνέβαινε, παρά τη σωστή και ορθολογική χρήση των αποθεμάτων, χωρίς τη συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό τη στενή επίβλεψη του περιφερειάρχη, κ. Κ. Αγοραστού, στον οποίο οφείλουμε θερμές ευχαριστίες, όσο και στους αντιπεριφερειάρχες Λάρισας κ. Γ. Λαδόπουλου και Απ. Μπίλλη και Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιο για την αμέριστη βοήθεια, κατανόηση και αλληλεγγύη που δείχνουν επί σειρά ετών».
ΦΡΑΓΜΑ ΓΥΡΤΩΝΗΣ
Συνεχίζοντας ο κ. Τσιούρης δηλώνει στην «Ε» ότι «η φετινή αρδευτική χρονιά σημαδεύτηκε για τον Οργανισμό και από τη χρήση και λειτουργία και του φράγματος Γυρτώνης, για πρώτη φορά υπό τη σκέπη του, για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες. Δυστυχώς, αποδείχτηκε περίτρανα ότι είναι απαγορευτική η μόνιμη παραλαβή του (παρά τα αδιαμφισβήτητα οφέλη του φράγματος), χωρίς κρατική βοήθεια ή άλλου είδους οικονομική ενίσχυση, γιατί κάτι τέτοιο θα εκτροχίαζε τον προϋπολογισμό, αφού θα τον επιβάρυνε πλέον των 250.000 το έτος (φύλαξη, λειτουργία, συντήρηση) και θα έθετε εν αμφιβόλω την ομαλή λειτουργία του ΤΟΕΒ».
ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ;
Αυτό, βέβαια, που ανησυχεί ιδιαίτερα τη διοίκηση του Οργανισμού είναι η εκτίναξη των τιμών του ρεύματος. Εκτιμάται ότι το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει ο ΤΟΕΒ Πηνειού θα είναι ίσως και 600.000 παραπάνω από την περσινή χρονιά! Και παρόλο που υπήρξε πρόβλεψη με μικρή αύξηση των αρδευτικών τελών, δεν αποκλείεται έκτακτη γενική συνέλευση για αναπροσαρμογή των τελών, αν τα σενάρια αυτά επαληθευτούν. Επίσης, προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Οργανισμός έχει εγκριθεί σε δύο χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Περιφέρειας για εξοικονόμηση ενέργειας και αναμένει την υλοποίησή τους, κάτι που σίγουρα θα απαλλάξει εν μέρει το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος.
Τέλος, ο πρόεδρος κ. Δ. Τσιούρης ευχαριστεί όλους του αρδευτές-μέλη που στηρίζουν τον δικό τους ζωογόνο οργανισμό και εύχεται καλή εσοδεία. Τους διαβεβαιώνει δε πως η διοίκηση του και το προσωπικό του οργανισμού θα είναι πάντα στο πλευρό τους, για να τους ακούσουν, να βοηθήσουν, να διορθώσουν τυχόν παραλήψεις και να δώσουν λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass