Ικανοποίηση Στ. Μπένου για τα έργα στο Αρχαίο Θέατρο

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2022 13:50

Στην πορεία των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο αφορούν συναντήσεις εργασίας που έχει από χθες στη Λάρισα ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και επικεφαλής του «Διαζώματος», Σταύρος Μπένος. Ο κ. Μπένος συμμετείχε χθες σε διευρυμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο Λάρισας με τη συμμετοχή του δημάρχου, Απ. Καλογιάννη, αντιδημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, Σταυρούλας Σδρόλια, ενώ σήμερα θα μετάσχει σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστό.


Στο περιθώριο εκδήλωσης ο κ. Μπένος με δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, σύμφωνα και με τη μελέτη του «Διαζώματος» και επισήμανε επίσης τις πρωτοβουλίες χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και του ΣΒΑΚ στον 2ο κύκλο, ενώ τόνισε τέλος τη συνεργασία με αφορμή το Πρόγραμμα «Πόλις».
Σημειώνεται πως το Πρόγραμμα «Πόλις» είναι η «νέα πρόταση υιοθεσίας του Σωματείου «Διάζωμα», μετά τα αρχαία θέατρα, για τις ελληνικές πόλεις με ιστορικό υπόβαθρο. Στόχος του προγράμματος είναι ο «εμβολιασμός» των πόλεων αυτών με την αξία των συνεργειών και τη μαγεία των ολοκληρωμένων προγραμμάτων βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.
Το Πρόγραμμα αφορά σε ολιστικές παρεμβάσεις στα αστικά κέντρα πόλεων με ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική σημασία, ώστε να λειτουργήσουν ως «αστικά ορόσημα» ή σημεία αναφοράς του αστικού χώρου. Το πρόγραμμα στηρίζεται φιλοσοφικά και επιστημονικά στη «Χάρτα της Λειψίας για τις βιώσιμες ευρωπαϊκές πόλεις», η οποία τονίζει τη μετασχηματιστική δύναμη των πόλεων και προωθεί την ιδέα της αστικής πολιτικής για το κοινό καλό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass