Τίμησε τους πολιούχους της Αγ. Αντώνιους

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΑΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2023 11:20

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τίμησε χθες η Αγιά τη μνήμη των πολιούχων της Αγίων, Αντωνίου του Μεγάλου και Αντωνίου του Νέου του εν Βεροίας.

Στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου και παρουσία του αρχιερατικού επιτρόπου Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερου π. Αθανασίου Μακρή, του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς αρχιμανδρίτη π. Νικόδημου, του στρατιωτικού ιερέα αρχιμανδρίτη π. Θεολόγου Σαμαρά, ιερέων της ευρύτερης περιοχής και μοναχών. Συνοδεία Φιλαρμονικής του Στρατού ακολούθησε περιφορά των εικόνων των Αγίων Αντωνίων και της ιεράς εικόνας της Παναγίας Ξενιάς από το ανδρικό μοναστήρι της Παναγίας Άνω Ξενιάς, η οποία φιλοξενήθηκε με αφορμή την εορτή των πολιούχων προς προσκύνηση στον πανηγυρίζοντα Ναό των Αγίων Αντωνίων. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν η βουλευτής της Ν.Δ. Στέλλα Μπίζιου, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Τάνια Δόκου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κώστας Καλαμπάκας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής, ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Άκης Νασιώκας, η πρώην αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Καραλαριώτου Ρένα, ο υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Αθανάσιος Ολύμπιος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, εκπρόσωποι σχολείων, συλλόγων και φορέων.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass