Ελαβαν προθεσμία και οι τρεις κατηγορούμενοι

ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 24 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2023 13:01

Προθεσμία, όπως αναμενόταν άλλωστε προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, έλαβαν χθες οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι για τη σιδηροδρομική τραγωδία του ΟΣΕ.


Πρόκειται για τους δύο σταθμάρχες απογευματινής βάρδιας και τον επιθεωρητή, οι οποίοι πλαισιωμένοι από τους συνηγόρους τους, παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, αφού σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για πράξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Οι δύο σταθμάρχες έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή 24 Μαρτίου, ενώ ο επιθεωρητής έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου.
Στο πλαίσιο αυτό η δικηγόρος Σοφία Αποστολάκη και συνήγορος του νεαρού σταθμάρχη σε δήλωσή της στα ΜΜΕ τόνισε πως «λάβαμε προθεσμία για την Παρασκευή, θα απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα αρμοδίως στον Ανακριτή». Για να τονίσει πως ο εντολέας της «είναι συγκλονισμένος», προσθέτοντας ότι «όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν, όλοι μας είμαστε συγκλονισμένοι». Ο δικηγόρος Νίκ. Νάνος και συνήγορος του 50χρονου Λαρισαίου σταθμάρχη τόνισε σε δήλωσή του πως «εμφανισθήκαμε ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή, ζητήθηκε αντίγραφο της δικογραφίας την οποία και λάβαμε, όπως ζητήσαμε και λάβαμε προθεσμία προκειμένου να τη μελετήσουμε για να έρθουμε να απολογηθούμε, προσκομίζοντας και το γραπτό υπόμνημα παροχής εξηγήσεων».
ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ
Τέλος ο δικηγόρος Γιάν. Γλύκας και συνήγορος του 62χρονου επιθεωρητή δήλωσε πως «ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή, έλαβε προθεσμία μέχρι τις 30 Μαρτίου, όπου φυσικά θα ξαναέρθει και θα απολογηθεί. Ήταν πάντα στη διάθεση των Αρχών. Έχει καταθέσει και προανακριτικά και ανακριτικά ως μάρτυρας και φυσικά όλες οι εισηγήσεις του, θα τεθούν αναλυτικά και με απολογητικό υπόμνημα, αλλά θα απαντήσει και σε όλες τις ερωτήσεις ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή. Μέχρι τότε θα πρέπει να σεβαστούμε όλοι το τεκμήριο αθωότητάς του και θα κριθεί μόνο από την ελληνική δικαιοσύνη».
Υπενθυμίζεται πως οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας της 28ης Φεβρουαρίου παραπέμπονται ως κατηγορούμενοι, καθώς φέρονται να εγκατέλειψαν το Σταθμαρχείο πριν τη λήξη της βάρδιάς τους, ενώ ο 62χρονος προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας παραπέμπεται ως κατηγορούμενος καθώς, έχοντας την ευθύνη για τις βάρδιες, τοποθέτησε τον 59χρονο «μη έχοντα» εμπειρία στη διαχείριση της κυκλοφορίας και προφυλακιστέο πλέον Σταθμάρχη, μόνο του σε νυχτερινή υπηρεσία το βράδυ της τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς από τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ έχασαν τη ζωή τους 56 επιβαίνοντες, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass