Ιστορική νίκη ΝΔ, πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ

Με «νταμπλ σκορ» και στη Λάρισα - Τηρήθηκε η παράδοση, με τα πανελλαδικά ποσοστά των κομμάτων να αντιγράφουν τα λαρισαϊκά

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2023 8:20

Ακολουθώντας την παράδοση που έχει δημιουργηθεί, ο νομός Λάρισας έδωσε και σ’ αυτές τις εκλογές ποσοστά πολύ κοντά στα πανελλαδικά, στα μεγαλύτερα κόμματα τουλάχιστον.
Το «double score» της ΝΔ εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πανελλαδικά ίσχυσε και στη Λάρισα.


Το ίδιο και η σημαντική αύξηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ η βασική διαφοροποίηση εντοπίζεται πάλι στο ΚΚΕ, το οποίο εμφανίζεται τοπικά ακόμα πιο ενισχυμένο.
Συγκριτικά με τις εκλογές του 2019, στις χθεσινές εκλογές η ΝΔ εμφανίζει στη Λάρισα ποσοστό αυξημένο κατά μία μονάδα, από 39 στο 40%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταβαραθρώθηκε, χάνοντας περίπου 12 πόντους από τα ποσοστά του, από το 31%, κινούμενος σε ελεύθερη πτώση έφτασε στο 19%.
Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ από το 8,5 εκτοξεύτηκε στο 12%, το ΚΚΕ ενισχύθηκε επίσης σημαντικά και από το 6 έφτασε στο 8,5%. Η Ελληνική Λύση σε ελαφρά κάμψη, ανώδυνη ωστόσο, στο 4%, όπως και το ΜέΡΑ 25, με 2,5%, αρκετή όμως για να το αφήσει συνολικά εκτός Βουλής. Η Νίκη με 3,4% στη Λάρισα «έμπαινε» στη Βουλή και η Πλεύση με 2,2% υπολειπόταν του πανελλαδικού ποσοστού της. Πανελλαδικά, με 40,8% η ΝΔ και 20,2% ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ΠΑΣΟΚ 12%, το ΚΚΕ 7%, η Ελληνική Λύση 4,5% κ.ο.κ. έδειξαν να ακολουθούν τον βηματισμό της Λάρισας, με τα κόμματα να αντιγράφουν σε επίπεδο Επικράτειας τα λαρισαϊκά ποσοστά.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass