Ποια είναι «Η Φιλοσοφημένη Γυναίκα»;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΝΤΖΑΝΑ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2018 16:06

Παρουσιάστηκε χθες το βράδυ το νέο βιβλίο του πανεπιστημιακού καθηγητή Μιχάλη Μαντζανά με τίτλο «Η Φιλοσοφημένη Γυναίκα» στο γεμάτο από κόσμο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Ο κ. Μαντζανάς μιλώντας στην «Ε» τόνισε ότι «Το βιβλίο πραγματεύεται τη φιλοσοφημένη γυναίκα.

Η φιλοσοφημένη γυναίκα είναι η σύγχρονη γυναίκα της σύγχρονης εποχής που είναι μέσα στα πράγματα και έχει πάρα πολλούς ρόλους, ρόλους όμως από επιλογή όχι από καταναγκασμό. Θέλει να είναι κάπου και είναι εκεί ανεπιτήδευτα. Η φιλοσοφημένη γυναίκα επιλέγει την ευτυχία της, τον τρόπο που θα ευτυχήσει. Ετσι με τον τρόπο συμπεριφοράς της, με τον τρόπο διαχείρισης των σχέσεών της ευδαιμονεί και η ίδια και ευτυχούν όσοι άλλοι είναι γύρω της. Φιλοσοφημένη γυναίκα δεν είναι αυτή που διαβάζει φιλοσοφία, βέβαια μπορεί να διαβάζει και φιλοσοφία, αλλά αυτή που συμπεριφέρεται λογικά, έχει ελεύθερη βούληση και προσπαθεί να ζει την κάθε στιγμή του σαν να είναι η τελευταία», στην επισήμανση της «Ε» πως αν και άνδρας γράφει για τις γυναίκες ο κ. Μαντζανάς απάντησε «Ενδύθηκα τον ρόλο τής γυναίκας από θαυμασμό προς αυτή. Εχω κάνει φιλοσοφικές συμβουλευτικές με γυναίκες, συζητήσεις, έχω συμμετάσχει σε συνέδρια που αφορούσαν σε γυναικεία θέματα και αυτό που αντιλήφθηκα είναι η σημασία της γυναίκας και έχω γίνει λάτρης του ρόλου της και της οντότητάς της.

Στην παρουσίαση του βιβλίου συμμετείχαν η φιλόλογος - αντιπρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Λάρισας Κατερίνα Κοθρά που ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι «Οι σχέσεις και η διαχείρισή τους, η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, οι αφηγήσεις και οι μικρές ιστορίες ζωής της γυναίκας πρωταγωνίστριας, τα ανθρώπινα πάθη, ο έρωτας, η αγάπη, οι πόθοι, αλλά και το μίσος και η επιθετικότητα, είναι τα θέματα που διαπραγματεύεται το βιβλίο του Μιχάλη Μαντζανά μέσα από μια «φιλοσοφημένη» (αντικατοπτρίζουν μια μεγαλύτερη) εικόνα θεώρησης του κόσμου. Ή Ζωή' όπως υποστηρίζει η 'ελεύθερη' γυναίκα του συγγραφέα δεν είναι απλώς για να την αντιμετωπίζεις και να επιλύεις τα προβλήματα που φέρνει, αλλά είναι για να τη ζεις», ενώ η Ph.D, ψυχολόγος – αναλύτρια ομάδος, επιστημονική υπεύθυνη Ι.Ψ.Α., επίκουρη καθηγήτρια Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Μαρούδα – Χατζούλη σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι «Η Φιλοσοφημένη Γυναίκα είναι πολυμορφική, έχει πολλαπλότητα ρόλων, είναι, όμως, μια κατασταλαγμένη γυναίκα, με συναισθηματική πληρότητα, που στέκεται γερά στα πόδια της και κάνει ευτυχισμένους τους διπλανούς της. Είναι Κυρία σε όλα της. Κάθε άντρας θα ήθελε να τη έχει σύντροφο, μητέρα, αδελφή γιατί είναι γυναίκα με προστιθέμενη αξία και είναι και υπεραξία». Την εκδήλωση συντόνισε ο φιλόλογος - πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Λάρισας κ. Αναστάσιος Μάτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass