Νέα σελίδα στη μουσική ιστορία της Λάρισας

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ outHEART

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 15:30

«Η Λάρισα ανοίγει αυτές τις μέρες μία καινούρια σελίδα στη μουσική της ιστορία. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, επειδή στους χώρους του Ωδείου συμβαίνουν εκπληκτικά πράγματα», μ’ αυτά τα λόγια περιέγραψε ο καθηγητής πιάνου στο ΔΩΛ κ. Χρήστος Λενούτσος το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης σύνθεσης που γίνεται αυτές τις μέρες στη Λάρισα και θα κορυφωθεί με δύο συναυλίες σήμερα Παρασκευή και μεθαύριο Κυριακή στις 8.30.

Χθες στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας δόθηκε συνέντευξη Τύπου για το outHEART New Music Week ένα συμπόσιο που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και του Δημοτικού Ωδείου με το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Γκρατς της Αυστρίας και με το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τελεί δε υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

 Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε για το φεστιβάλ outHEART New Music Week «Αυτές τις ημέρες στην πόλη μας εξελίσσεται ένα ιδιαιτέρως σημαντικό γεγονός, ένα συμπόσιο υψηλού επιπέδου που συνοδεύεται κι από συναυλίες και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και του Δημοτικού Ωδείου με το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Γκρατς της Αυστρίας και βεβαίως με το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τελεί δε υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό συμπόσιο και μια εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην πόλη η οποία προβάλλεται στο διεθνές περιβάλλον και είναι συνέχεια των προσπαθειών που κάνει η Δημοτική Αρχή για την εξωστρέφεια της πόλης». Ακολούθως ο αντιδήμαρχος κ. Πάνος Σάπκας τόνισε ότι «Αυτή η διοργάνωση είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστή. Μια διοργάνωση για την οποία πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι. Επειδή βάζει το Ωδείο μας στο διεθνή χάρτη μουσικής συνδυάζοντας τη δημιουργία, την εξωστρέφεια, την πρωτοπορία και την καινοτομία. Το γεγονός της αιγίδας της πρεσβείας της Αυστρίας, η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Γκρατς και με το κουαρτέτο της ορχήστρας Klangforum Wien, η πρόσκληση σε νέους συνθέτες απ’ όλο τον κόσμο να διαγωνιστούν και να εκπαιδευτούν, η αθρόα ανταπόκρισή τους, η συμμετοχή σημαντικών ανθρώπων της τέχνης όπως η Βερολινέζα βιολονίστρια Hannah Walter και οι διακεκριμένοι διδάσκοντες Clemens Gadenstätter, Oρέστης Tουφεκτσής και Δημήτρης Παπαγεωργίου, δημιουργούν μοναδικές προοπτικές και ευκαιρίες για την πόλη, το καλλιτεχνικό δυναμικό της, το επίπεδο της εκπαίδευσης». Ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου κ. Απόστολος Αλεξίου σημείωσε ότι «Το φεστιβάλ outHEAR διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο του Γκρατς της Αυστρίας, δίνει την ευκαιρία σε επιλεγμένους νέους συνθέτες να έρθουν και να παρουσιάσουν τα έργα τους στους καθηγητές από τα Πανεπιστήμια αυτά, να δουλέψουν με τους καθηγητές πάνω στα έργα τους, να καθοδηγηθούν και ακουστούν τα έργα τους από το κοινό που είναι και ο στόχος του κάθε νέου συνθέτη». Ο εμπνευστής της διεθνούς συνάντησης, καθηγητής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο κ. Χρήστος Λενούτσος σημείωσε ότι «Η Λάρισα ανοίγει αυτές τις μέρες μία καινούρια σελίδα στη μουσική της ιστορία. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, στους χώρους του Ωδείου συμβαίνουν εκπληκτικά πράγματα. Εχουμε συμπόσια, ακαδημαϊκές διαλέξεις, ανοιχτές πρόβες με το Klangforum, μαθήματα με τους διακεκριμένους συνθέτες μας. Ελπίζω οι Λαρισαίοι που είναι ένα εκπληκτικό κοινό να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια».

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου ήταν επίσης και τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Δημ. Παπαγεωργίου, Ορέστης Τουφεκτσής και Δημ. Πολυζωίδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass