«Αν ο Αχιλλέας είχε διαβάσει το βιβλίο δεν θα… πέθαινε»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ «ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ»

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2020 16:00

«Ίσως ο πιο διάσημος κάτοικος της Λάρισας, ο Αχιλλέας, θα μπορούσε να επωφεληθεί διαβάζοντας το βιβλίο «Αντιληπτική νοημοσύνη».

Αν είχε βελτιώσει την αντιληπτική νοημοσύνη του, τότε ίσως να μην είχε πολεμήσει με σανδάλια, αλλά φορώντας αθλητικά παπούτσια μπάσκετ φτιαγμένα από την Ελληνίδα θεά Νίκη (Nike)» ανέφερε σε μήνυμά του από το Λος Αντζελες ο συγγραφέας του βιβλίου «Αντιληπτική νοημοσύνη» Brian Boxer Wachler, βιβλίο που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο κατάμεστο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Για το βιβλίο, το οποίο εξηγεί γιατί οι αισθήσεις μας δεν «συνεργάζονται» πάντα με την πραγματικότητα και πώς η αντιμετώπιση αυτού ακριβώς του φαινομένου μπορεί να βελτιώσει τη λήψη αποφάσεων στη ζωή μας, μίλησαν οι Λαρισαίοι μεταφραστές του βιβλίου Κώστας Λάνταβος και Κλαίρη Μπακούρα, καθώς και  ο ψυχολόγος, σύμβουλος Επιχειρήσεων Νίκος Τράντος και η ομαδική αναλύτρια, ψυχοθεραπεύτρια, επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Χατζούλη. Ο ιατρός και λογοτέχνης Κώστας Λάνταβος σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «Μέσα από πολλά, σαφή και επιτυχή παραδείγματα μας δίνει τρόπους να κατανοήσουμε τη λειτουργία της Αντιληπτικής Νοημοσύνης και μας πείθει πως η συνειδητή χρήση των μηχανισμών της Αντιληπτικής Νοημοσύνης, αφ’ ενός θα βελτιώσει την αντιληπτική μας ικανότητα με θετικά -για τη ζωή μας- αποτελέσματα, αφ’ ετέρου θα μας αποτρέψει από λάθη, δυσκολίες και περιπέτειες με συναισθηματικό, ψυχολογικό ή και οικονομικό κόστος». Η σύμβουλος Πολιτισμικής Διαχείρισης Κλαίρη Μπακούρα, αφού διάβασε ένα κομμάτι του βιβλίου για μια μαύρη πλαστική σακούλα που συναντά κάποιος σ’ ένα δάσος σημείωσε ότι «Την εικόνα της μαύρης πλαστικής σακούλας την ερμηνεύουμε κάτω από την επήρεια του φόβου και της απειλής και αυτόματα της προσδίδουμε χαρακτηριστικά που πηγάζουν από τις κοινωνικές και πολιτισμικές αναφορές. Η απειλή για έναν Ρώσο θα είναι μια αρκούδα, για έναν Κινέζο ο αρχετυπικός δράκος, για έναν Αφρικανό ένα τσιτάχ. Μορφοποιούμε την εικόνα ανάλογα με τις πολιτισμικές καταβολές». Εν συνεχεία η Αθηνά Χατζούλη σημείωσε ότι «το εγχείρημα να γίνει προσπελάσιμο το θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι δύσκολο και για τον συγγραφέα και για τους μεταφραστές κι αυτό γιατί η μελέτη της αντίληψης και η σύνδεσή της με την έννοια της νοημοσύνης έχουν πολυεπιστημονική βάση», ενώ ο Νίκος Τράντος εξήγησε «την πρακτική αξία της αντιληπτικής νοημοσύνης στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων. Ο τρόπος με τον οποίο καταλαβαίνουμε τον κόσμο θα επηρεάσει και την ποιότητα της ζωής μας, έτσι ώστε αν αντιληφθούμε την αξία της αντιληπτικής νοημοσύνης θα αρχίσουμε να ζούμε καλύτερα, αποδοτικότερα, παραγωγικότερα και πιο ευτυχισμένα». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καλομπάτσιος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης, ο «βιογράφος» της Λάρισας Νίκος Παπαθεοδώρου, δημοτικοί σύμβουλοι και πάρα πολύς κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass