Βηματοδότης «wifi» τοποθετήθηκε σε Λαρισαία καρδιοπαθή

*ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ – ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ *ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2019 10:00

Μια σπουδαία είδηση για τους Θεσσαλούς πολίτες περιλάμβανε η χθεσινοβραδινή τελετή έναρξης του 22ου Καρδιολογικού Συνεδρίου Κεντρικής Ελλάδος. Όπως έγινε γνωστό από τα χείλη του καθηγητή Καρδιολογίας και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Φίλιππου Τρυποσκιάδη, για πρώτη φορά στη Θεσσαλία τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες σε Λαρισαία με ιδιαίτερο καρδιολογικό πρόβλημα ασύρματος βηματοδότης, δηλαδή χωρίς ηλεκτρόδια.

Αυτό έγινε από τον γιατρό της πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής κ. Βασίλη Δημόπουλο, διευθυντή ΕΣΥ, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που διευθύνεται από τον κ. Τρυποσκιάδη.

Το συνέδριο, που έχει γίνει θεσμός και συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο. Διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης και Έρευνας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Cleveland Clinic των ΗΠΑ, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας και το Ελληνικό Κολέγιο Καρδιολογίας.

Χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης απηύθυναν: ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ο πρόεδρος του ιατρικού τμήματος Π.Θ. κ. Αθανάσιος Γιαννούκας, ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικόλαος Γκανάκης, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, η αναπληρώτρια διοικήτρια του Πανεπιστημιακού ΓΝ Λάρισας κ. Ανθή Χαλιβέρα, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξούλης και εκπρόσωπος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα συζητηθούν διλήμματα γύρω από τη στεφανιαία νόσο. Θα υπάρξει διάλεξη για τις εκφυλιστικές καρδιαγγειακές παθήσεις στις γηράσκουσες κοινότητες, ενώ είναι προγραμματισμένο να υπάρχουν επιστημονικές αντιπαράθεσεις για το αν η χειρουργική επαναγγείωση είναι η θεραπεία εκλογής στη νόσο του στελέχους και αν το χειρουργείο είναι η θεραπεία εκλογής στη σοβαρή ασυμπτωματική στένωση της αορτικής βαλβίδας.

Διάλεξη θα υπάρξει για τα διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα γύρω από την καρδιακή ανεπάρκεια στις μυοκαρδιοπάθειες. Επίσης είναι προγραμματισμένο καρδιαγγειακό σεμινάριο για τη σημασία της εντερικής μικροβιακής χλωρίδας στις καρδιαγγειακές παθήσεις.

 

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass