ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ – ΚΑΠΟΙΑ ΜΕ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ

Γέμισε συσκευασίες φυτοφαρμάκων ο Αγιόκαμπος

*«Ας παρέμβει επιτέλους κάποιος. Στο ίδιο σημείο θα παίζουν τα παιδιά μας» λένε κάτοικοι στην «Ε»

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2018 22:04

Εκατοντάδες συσκευασίες από φυτοφάρμακα έχουν γεμίσει την παραλία του Αγιοκάμπου στο ύψος της γέφυρας Καλατράβα. Λίγο μόλις χρονικό διάστημα πριν ξεκινήσουν οι πρώτοι θαρραλέοι να κατεβαίνουν για τα πρώτα μπάνια, αλλά και να έρχονται τα πρώτα τουριστικά γκρουπ, η εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο είναι όχι μόνο αποκρουστική αλλά ίσως και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τους Λαρισαίους ιδιοκτήτες κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή, η κατάσταση αυτή άρχισε να δημιουργείται λίγες ημέρες μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, και ειδικά των βροχοπτώσεων. Ισχυρίζονται πως όλα αυτά τα πλαστικά μπουκάλια κατέβηκαν από το ρέμα έχοντας πεταχτεί από αγρότες της ορεινής περιοχής. Με τη βροχή κατέβηκαν και τώρα που τραβήχτηκε το νερό έμειναν εκεί να… λιάζονται. Το τραγικό είναι πως κάποιες από αυτές τις συσκευασίες περιέχουν ακόμα υπολείμματα φυτοφαρμάκων ή άλλων ουσιών.

«Δεν γίνεται να υπάρχει αυτή η κατάσταση λίγες ημέρες πριν έρθει κόσμος για να κάνει μπάνιο» λέει ιδιοκτήτης κατοικίας στην περιοχή, «σκεφτείτε πως μετά τις ζημιές που έγιναν έχουμε να διαχειριστούμε και ενδεχόμενη μόλυνση του περιβάλλοντος» και προσθέτει «θέλουμε να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή αλλά αυτά δεν τα προσέχουμε καθόλου. Θα τα προσέξουν όμως οι πρώτοι τουρίστες που θα έρθουν ως οργανωμένα γκρουπ» για να καταλήξει καταθέτοντας το ερώτημα «ποιος μας εγγυάται πως δεν υπάρχουν στοιχεία μόλυνσης εκεί που σε λίγο διάστημα θα παίζουν τα παιδιά μας με την άμμο;».

Την απάντηση, ωστόσο, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να τη δώσουμε εμείς…

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1