Τα πνευματικά τέκνα

Δημοσίευση: 11 Νοε 2018 19:30
*ΑΥΤΕΣ κι αν είναι υπερωρίες… Πλησιάζουν κι οι εκλογές, λογικό να εντείνεται η δραστηριότητα στην Περιφέρεια.  Ζ. *ΑΥΤΕΣ κι αν είναι υπερωρίες… Πλησιάζουν κι οι εκλογές, λογικό να εντείνεται η δραστηριότητα στην Περιφέρεια. Ζ.

* ΜΠΟΡΕΙ η παρουσία του Αρχιερατικού επιτρόπου της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιου Μουρτζανού στο πλευρό του νέου Μητροπολίτη Ιερώνυμου στην τελετή ενθρόνισής του να ήταν διακριτική, ωστόσο στο τρισάγιο που τελέσθηκε στον τάφο του μακαριστού Ιγνατίου, πνευματικού του πατέρα, ο προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου βρέθηκε στο πλευρό του Σεβ. Ιερωνύμου, έχοντας την ευθύνη του τελετουργικού.

Εμφανώς συγκινημένος, λίγο πιο πίσω και ο Πρωτοσύγκελος π. Αχίλλιος Τσούτσουρας.

Γ.Ρ.

 

Ανέκδοτο (1)

* ΘΑ πρέπει να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Η προχθεσινή ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. όπου σημειώνεται πως «η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιδείξει καμία ανοχή σε συμπεριφορές που προσβάλλουν τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών».

Ανακοίνωση που εκδόθηκε όταν προχθές, στις εργασίες Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε αστυνομικός και μάλιστα μετά το σάλο, το Αρχηγείο διέταξε ΕΔΕ. Αστεία πράγματα. Δεν είχε τι να κάνει ο αστυνομικός και πήγε να παρακολουθήσει το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου; Ο αστυνομικός πήγε μόνος του για καφεδάκι ή πήρε και την οικογένειά του γιατί το μεσημέρι είχε παιδικές δράσεις;

Β.Κ.

 

Ανέκδοτο (2)

* ΣΕ διατεταγμένη υπηρεσία ήταν ο αστυνομικός γιατί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., είτε με δικές της αποφάσεις - είτε με εντολές της πολιτικής ηγεσίας, παρακολουθεί ακόμη και συγκεντρώσεις φορέων και κομμάτων, που αφενός περιφρουρούν μόνοι τους τις εκδηλώσεις, αφετέρου έχουν ειρηνικό χαρακτήρα.

Έχει νόημα να απασχολούνται αστυνομικοί για να καταγράψουν διαδηλώσεις που διοργανώνει κάποιο κόμμα για παράδειγμα, αντί οι αστυνομικοί να απασχοληθούν στα πραγματικά τους καθήκοντα; Για την κυβέρνηση ναι, έχει νόημα. ‘Η μήπως η κυβέρνηση δεν θέλει να γνωρίζει αν ήταν μαζικές ή όχι οι κινητοποιήσεις, για παράδειγμα ενάντια στα οικονομικά μέτρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, φυσικά και θέλει να γνωρίζει. Όπως και όλες οι κυβερνήσεις στο παρελθόν ήθελαν να γνωρίζουν. Οι παλιότεροι συνδικαλιστές θυμούνται τη «σύλληψη» αστυνομικού να παρακολουθεί συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την περίοδο της… ΑΤΑ.

Όλες οι κυβερνήσεις παρακολουθούσαν τι ώρα έμπαινε και τι ώρα έβγαινε ο Βαγγ. Μπούτας από τα γραφεία του ΚΚΕ, την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Ούτε οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ δικαιούνται να παριστάνουν πλέον τους ανήξερους και τις αθώες περιστερές. Η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι αυτή που δίνει πληροφορίες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;

Β.Κ.

 

Ψήνει και πρωί

*ΠαγιωμΕνη εδώ και δεκαετίες η θέση του καστανά στη Λάρισα, Κούμα και Ρούσβελτ, στη μία ή την άλλη γωνία δεν έχει σημασία, ούτε και ποιος είναι πίσω απ΄ τη φουφού, αν και ούτε και τα πρόσωπα αλλάζουν συχνά. Στάνταρ κι η εποχή που ξεκινάει το εργαστήριο, φέτος λογικά λίγο παραπίσω ένεκα οι θερμοκρασίες. Το σύνθημα του επικείμενου χειμώνα το δίνει η εικόνα του καστανά να ψήνει πρωινές ώρες, τα βραδάκια είναι αλλιώς, πιο κρυουλάκι. Και ήδη για φέτος δόθηκε.

Ζ.

 

Διαφορετικά

*ΕΧΟΥΝ αλλάξει πολλά πράγματα και στη Λάρισα λόγω κρίσης.

- Παλιά, λέει, έβλεπες μια μεγάλη βίλα κι έλεγες ‘’πόσα λεφτά έχει ο μπαγάσας…’’ Τώρα τη βλέπεις κι αναρωτιέσαι ‘’τι ΕΝΦΙΑ να πληρώνει ο κακομοίρης…’’

Ζ.

 

Για τις βουλευτικές

*ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχουν κι οι βουλευτικές στο προσκήνιο, πέραν των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τα σχέδια των ενδιαφερομένων εξελίσσονται. Στο ΚΙΝΑΛ, καθάρισαν με τον Ν. Τσιλιμίγκα που θα ήταν φαβορί στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, στέλνοντάς τον να κάνει ξανά το αγροτικό του στην Περιφέρεια.

***

*ΚΑΙ τώρα προετοιμάζονται για τη μονομαχία στον ελασσονίτικο κόκκινο ήλιο ο νυν Κ. Μπαργιώτας κι ο πρώην βουλευτής Φ. Σαχινίδης. Ο πρώτος προσχώρησε από το Ποτάμι κι έτσι μπορεί να τον πάρει ο Τιταρήσιος ενώ ο δεύτερος έχει στα μείον ότι είχε φύγει από το κόμμα ακολουθώντας τον ΓΑΠ.

***

*ΜΕ την τρισταυρία πάντως δύσκολα αντιμετωπίζεται ο ελασσονίτικος τοπικισμός, ωστόσο ο Βασ. Έξαρχος φαίνεται να ετοιμάζεται στον κάμπο. Με το πλεονέκτημα του εξ απορρήτων της προέδρου Φώφης. Ενώ ακούγονται και νέα ονόματα. Όπως αυτό του καθηγητή Γιάννη Στεφανίδη. Ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στην κρούση της προέδρου να πάει για δήμαρχος, ‘’δεν ξέρω εγώ απ΄ αυτά, από πού κι ως πού’’ λέγεται ότι της απάντησε μετριοφρόνως, ωστόσο για βουλευτής μπορεί να μπει στα μεράκια.

Ζ.

 

Μεθοδικά

*ΕΡΧΕΤΑΙ με φόρα από τις προηγούμενες εκλογές, όταν είχε βγει τρίτος. Με τη φιλοδοξία τώρα ν΄ ανέβει σκαλοπάτι. Έδειξε ανωτερότητα στις εσωκομματικές διεργασίες για εξομάλυνση των διαφορών και ομογενοποίηση της παράταξη στον Δήμο, παρότι αυτός ήταν ο κατεξοχήν θιγμένος στο παρελθόν.

Κι όλα δείχνουν ότι ο Κ. Τζανακούλης έχει βάλει πλώρη για βουλευτής. Κι εφόσον συμφώνησε να τον βοηθήσουν όλοι ενωμένοι μέσα στην πόλη, γι’ αυτό ίσως απλώνεται στην ύπαιθρο. Πάντα ήταν μεθοδικός. Έτσι εξηγείται το ασυνήθιστο συμβάν να αρθρογραφήσει στην εφημερίδα με θέμα την Κτηνοτροφία. Ή το να βρεθεί στη Μελιβοία να μιλήσει για το κάστανο. (Απέναντι, εσωκομματικά πάντα, έχουν πάρει τα μηνύματα και άρχισε η αντεπίθεση, μετά την ανησυχία.)

Ζ.

 

Συμπέρασμα

*ΕΛΕΓΑΝ τα δικά τους οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Πώς λέγεται στα αγγλικά το ‘’δεν ξέρω’’;

- Δεν ξέρω…

- Άντε ρε… Τελικά όλα από μας τα πήραν οι κιαρατάδες.

***

*- ΧΩΡΙΣ νερό δεν θα υπήρχε ζωή στη γη. Γιατί χωρίς νερό δεν θα υπήρχε καφές και χωρίς καφέ θα είχαμε σκοτώσει ο ένας τον άλλον.

***

*- Ο έξυπνος άνθρωπος κάνει κάποιες φορές και τον χαζό. Σε αντίθεση με τον χαζό που κάνει πάντα τον έξυπνο.

Ζ.

 

Τους στενοχώρησε

*ΚΑΙ κλάααμα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Οι επανειλημμένες και ξεκάθαρες ανακοινώσεις της Άννας Βαγενά στο παρελθόν ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή της και πως δεν θα είναι ξανά υποψήφια βουλευτής είχε αρδεύσει τις όχι και τόσο κρυφές φιλοδοξίες κάμποσων στελεχών του κόμματος. Δεν είναι ότι η φύση απεχθάνεται το κενό που λένε οι φυσικοί, ήταν φυσικό κι επόμενο να τρέξουν πολλοί όταν το έπαθλο είναι μια βουλευτική έδρα. Ίσως και δύο, αφού ο Ν. Παπαδόπουλος δεν θεωρείται αχτύπητος, καθώς δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ με σταυρό.

***

*ΚΑΙ τώρα ακριβώς που δείχνουν να δρομολογούνται οι επόμενες βουλευτικές, ακριβώς στην ώρα της, έρχεται η Α. Βαγενά και δηλώνει ότι θέλει να παίξει στην πρεμιέρα του Αρχαίου Θεάτρου, όταν αποκατασταθεί και λειτουργήσει τα αμέσως επόμενα χρόνια και άρα επιθυμεί να είναι βουλευτής τότε. Δείχνει λογική ακροβασία αλλά πρακτικά δεν είναι.

***

*ΓΕΛΩΝΤΑΣ τα είπε η ηθοποιός, «θα πω κάτι που μπορεί να δημιουργήσει αναταραχή στην πόλη», σίγουρα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ την προκάλεσε. Διότι με Βαγενά στο ψηφοδέλτιο και τρισταυρία για τους ψηφοφόρους, η πρώτη θέση θεωρείται καπαρωμένη. Κι έμειναν οι νεότεροι με το δάχτυλο στο στόμα.

Ζ.

 

Χορός γυναικών

*ΑΛΛΟΙ χαρακτηρίζονται προοδευτικοί, η ΝΔ όμως μπορεί να τους βάλει τα γυαλιά. Και να εμφανίσει στο ψηφοδέλτιό της στη Λάρισα περισσότερες γυναίκες από τις τέσσερις που υποχρεώνει ο νόμος με την ποσόστωση, περισσότερους ίσως κι από τους άντρες στον ενδεκαμελή συνδυασμό. Αφού υπάρχει προσφορά…

***

*ΕΧΟΥΜΕ και λέμε, πρώτη και καλύτερη, σχήμα λόγου εννοείται, η Στέλλα Μπίζιου η οποία ήταν τέταρτη σε σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές. Η επίσης δικηγόρος Αθηνά Σιαφαρίκα, new entrance, από το περίφημο Μητρώο Μητσοτάκη. Η Θεοδώρα Κάλλα, που θέλει να ξαναδοκιμάσει για να βελτιώσει την επίδοσή της ως πιο έμπειρη πια. Η Κατερίνα Ζαχείλα, που επιμένει όσο κι αν ορισμένοι δεν τη θέλουν. Και φυσικά, last but not least οπωσδήποτε, η κεντροεπίτροπος του κόμματος και αγαπημένο άτομο του Μητσοτάκη, η πανίσχυρη στη νέα εποχή Λένα Αξιόγλου, κορυφαία του χορού και ποια-να-συγκριθεί-μαζί- της.

***

*ΚΑΙ βέβαια υπάρχουν οι κλασικές εφεδρείες, που δημιουργούν βάθος στον πάγκο της γαλάζιας ομάδας. Η μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης, αρχόντισσα του σταυρού στην Ελασσόνα, Μαρία Μαμάρα, η ακατάβλητη πρώην αντιδήμαρχος Λένα Ξυνοπούλου, η Βάνα Κυρλόγλου που έχει επανέλθει δριμύτερη. Σε ποια θα δώσουν τη σκυτάλη και δεν θα την πάει στο τέρμα;

Ζ.

 

Βαθιές σκέψεις

*ΤΕΛΙΚΑ σκέφτονται εις βάθος οι Λαρισαίοι μαθητές.

- Όταν έχεις πονοκέφαλο μια αποτελεσματική λύση είναι η παρακεταμόλη. Ακόμη πιο αποτελεσματική όμως λύση είναι η παρατατεμόλοι.

***

*- ΕΧΕΤΕ παρατηρήσει ότι άμα πατήσετε το πόδι κάποιου ανοίγει το στόμα του; Όπως ακριβώς γίνεται με τους κάδους.

Ζ.

 

Μαθητές του

*ΑΥΤΟΣ είναι πραγματικά άνθρωπος της αυτοδιοίκησης και κακώς δεν έχει αξιοποιηθεί στην επιλογή των υποψηφίων. Όχι επειδή έχει θητεύσει πολλά χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ έκανε σε μια θητεία και πρόεδρός του με συνετή διαχείριση, όχι. Είναι που ο Σπύρος Μπαρμπούτης, στη διάρκεια της πολυετούς φροντιστηριακής του καριέρας, είχε μαθητές του και πάμπολλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Τον Κώστα Τζανακούλη, που ήταν λέει ο πρώτος του μαθητής στα 1968 και ο οποίος πέρασε κατόπιν γεωπόνος. Μαθητές του οι επίσης δήμαρχοι Απ. Καλογιάννης, οδοντίατρος, Παν. Σαρχώσης φαρμακοποιός, Χρυσ. Παπακρίβος γιατρός, ο κοινοτάρχης Γ. Σολωμός, γιατρός. Αλλά και ο γιατρός Θαν. Μητσιός, πρώην πρόεδρος Δ. Σ. , οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης, μηχανικός και Απ. Σουρλαντζής, φιλόλογος, ο δασολόγος Α. Γαλάτος πρώην αντιδήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Ρεβήσιος οδοντίατρος, Δημ. Γεωργάκης αξιωματικός ε.α., Δημ. Μπαμπαλής γιατρός, Ντ. Διαμάντος μηχανικός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γρ. Παπαχαραλάμπους, οικονομολόγος και Β. Πινακάς, γιατρός, ο ενδιαφερθείς για υποψήφιος δήμαρχος Γρ. Πρεζεράκος, αντιπτέραρχος. (Επομένως, αν δεν μπορεί να τους ψιλοκοσκινίσει αυτός, ο καθηγητής τους, τότε ποιος…)                                           

Ζ.

 

 

ARXISE TO KYRO MPHKE O XEIMVNAS* ΑΡΧΙΣΕ το κρύο... μπήκε ο χειμώνας.

Χρήσιμη συμβουλή: πριν ανάψτε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας, κάντε θόρυβο… και ελέγξτε τη μηχανή... ή τις ρόδες.

Για να προλάβουμε ατυχήματα…

Ι.Μ.

 

 

 

UESEIS SOYPER VIP

*ΘΕΣΕΙΣ σούπερ ‘’vip’’ γύρω-τριγύρω από το γήπεδο του Απόλλωνα Φιλιππουπόλεως. Καλύτερες κι από σουίτες.

Ζ.

 

 

 

KATOPIN TOYTOY O LARISAIOS*ΚΑΤΟΠΙΝ τούτου ο Λαρισαίος Τ. Ζ. διοργανώνει ημερίδα με θέμα ''θέσεις πάρκινγκ και καινοτομία στο αστικό περιβάλλον''...

Ζ.

 

 

FYSIKA KAI XREIAZETAI NA LHFUEI*ΦΥΣΙΚΑ και χρειάζεται να ληφθεί μέριμνα και να γίνουν οι απαραίτητες κρατήσεις. Πλήθος οι Λαρισαίοι που έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και οι οποίοι εύκολα καπριτσώνονται.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass