Άγρια κόντρα

Δημοσίευση: 12 Απρ 2019 19:45
* ΑΝΘΡΩΠΟΣ του Τύπου και των ΜΜΕ, καθώς είναι κόρη της δημοσιογράφου Αννας Παναγιωταρέα, η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελένη δεν θα μπορούσε να μην περάσει από τα γραφεία της «Ε». Συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνο, συναντήθηκαν με την εκδότρια-πρόεδρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Δανάη Δημητρακοπούλου και αντάλλαξαν απόψεις για το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών.  * ΑΝΘΡΩΠΟΣ του Τύπου και των ΜΜΕ, καθώς είναι κόρη της δημοσιογράφου Αννας Παναγιωταρέα, η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελένη δεν θα μπορούσε να μην περάσει από τα γραφεία της «Ε». Συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνο, συναντήθηκαν με την εκδότρια-πρόεδρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Δανάη Δημητρακοπούλου και αντάλλαξαν απόψεις για το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών.

*- ΝΑ περάσει ο μάρτυς…

- Απρίλη έχουμε.

Και κάπως έτσι θα ξεκίνησε η παρεξήγηση με τη δικαστή και την πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου.

Ζ.

 

Αν ανακατευτούν;

*ΔΕΝ είναι και τόσο απλά τα πράγματα. Ο Λαρισαίος την έχει επισημάνει την πιθανή εμπλοκή.

- Να ανακατευτούν στις κολόνες της ΔΕΗ τα κηδειόχαρτα, με αφίσες υποψηφίων και διαφημίσεις τραγουδιστών από πανηγύρια, να μην ξέρουν οι γριές αν ο υποψήφιος δήμαρχος αναστήθηκε ή έπαιζε κλαρίνο πέρυσι στο διπλανό χωριό.

Ζ.

 

Παρωδία

* ΕΚΛΟΓΕΣ παρωδία οι προχθεσινές στο πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας. Όταν απουσιάζει η διοργανώτρια αρχή κάθε παράταξη μπορεί να κάνει τα δικά της και φυσικά να βγάζει και τα δικά της αποτελέσματα. Δεν γίνεται όμως να πανηγυρίζει η ΠΚΣ-Πανσπουδαστική ότι βγήκε πρώτη δύναμη στη Θεσσαλία στη ΣΤΕΦ, τα ίδια και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αφού υπήρχαν δύο κάλπες σε δύο διαφορετικά αμφιθέατρα, για την ίδια σχολή. Στη μια μπορούσαν να ψηφίσουν μόνο τη ΔΑΠ η οποία και έλαβε 267 ψήφους και στην άλλη μόνο τη ΠΚΣ η οποία και έλαβε 125 ψήφους. Γαλάζιοι και κόκκινοι τα έχουν μπερδέψει πολύ τα πράγματα και χάνεται το νόημα. Ίσως θα έπρεπε να προβληματιστούν περισσότερο για το γεγονός ότι είναι πολύ μικρό πλέον το ποσοστό των σπουδαστών που προσέρχεται στην κάλπη για να ψηφίσει.

Ν.Π.

 

Αλληλεγγύη

*ΤΟΥ Αντιρατσιστικού ο Λαρισαίος γεφυροποιός του ΣΥΡΙΖΑ έδινε χθες και μια άλλη διάσταση του κυβερνητικού έργου.

-Δημιουργούμε hotspots του ΣΥΡΙΖΑ για πασοκτζήδες πρόσφυγες.

Ζ.

 

Δύο εκδοχές

*Ο γνωστός Λαρισαίος Γ. Ο. διάβαζε τη Διακήρυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που υπέγραφε αντιπρύτανης και η οποία εκεί προς το τέλος ανέφερε: «Η περίληψη... να δημοσιευθεί σε μια τοπική εφημερίδα της Μαγνησίας και σε μια τοπική εφημερίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Οπότε, σκέφτηκε δύο εκδοχές.

1η: Η Μαγνησία δεν ανήκει στη Θεσσαλία

2η: Δεν επιτρέπεται η λέξη Λάρισα εκεί.

Ζ.

 

Έξι κι όποιος…

*ΚΑΙ με την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Βαγγέλη Δημητρακόπουλου συμπληρώνονται και επίσημα οι 6 υποψήφιοι δήμαρχοι Φαρσάλων. Έξι κι όποιος αντέξει.

Αξιοσημείωτο πως πλην των λαϊκοσυσπειρωτικών του Απ. Αναγνώστου, ουδείς υποψήφιος δήμαρχος δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ούτε έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο. Δυσκολεύονται να συμπληρώσουν; Δεν βρίσκουν ικανό αριθμό γυναικών; Ή μήπως ταιριάζει εδώ το «Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη»; Πάντως έξι οι Φαρσαλινοί υποψήφιοι δήμαρχοι και Γιάννης ούτε ένας.

Ζ.

 

Των Ελλήνων…

*ΕΙΧΑΝ πολιτικοποιήσει τη συζήτηση χθες στη συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων.

- Αυτό που στη Γιουροβίζιον όσοι Έλληνες είμαστε εντός Ελλάδας δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για τη χώρα μας, έπρεπε να ισχύει και στις εκλογές…

***

*- ΤΟ άλλο πάλι; Που ζητάμε αυστηρή μεταναστευτική πολιτική; Θέλουμε μόνο νοσοκόμα για τον παππού, γυναίκα να φυλάει τη γιαγιά, μπεϊμπισίτερ για τα παιδιά, καθαρίστρια για το σπίτι και εργάτες χωρίς ΙΚΑ για τα χωράφια. Όλοι οι υπόλοιποι να φύγουν, σωστά;

Ζ.

 

Ποιον Θανάση;

*ΚΑΙ να που δικαιώθηκε πανηγυρικά, ο αντίλαλος.

Είχε συμπεριληφθεί σε σχόλιο και ο Σπύρος Ακριβούλης στους εκ Νικαίας που θα στελέχωναν τον υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Μούσιο.

-Ναι, ο Σπύρος με τον Θανάση. Με ποιον Θανάση όμως, αντήχησε από την πλευρά της Λάρισας.

Και να που ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στον συνδυασμό του Θανάση Νασιακόπουλου. Υπέρβαση; Υπήρξαν κι εκείνοι που δεν εξεπλάγησαν. Γνωρίζοντας ότι πρόκειται για τον επ΄ αδελφή γαμπρό της Ρ. Καραλαριώτου. Επομένως δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, δεν επιτρεπόταν…

Ζ.

 

Πέρασε απέναντι

*ΑΝ μη τι άλλο ήττα, για Ρ. Κομήτσα και για τον συνεπώνυμό του αδερφέεε-Γ. Ακριβούλη, η υποψηφιότητα Σπ. Ακριβούλη. Οι δύο ήταν που τον προωθούσαν για υποψήφιο δήμαρχο, αντίπαλο του Θαν. Νασιακόπουλου. Τον συνόδευαν σε επαφές στη Λάρισα αλλά και σε αναγνωριστικές περιοδείες στα χωριά του Δήμου. Μετά τα πράγματα άλλαξαν, το σχέδιο ναυάγησε. Και τώρα τους βρέθηκε αντίπαλος. Δεν γίνονται κάθε μέρα αυτά, ούτε καν κάθε τετραετία.

Ζ.

 

Οι ψαρομάλληδες

*Ο θόρυβος που προκλήθηκε με τη ΔΗΜΑΡ είναι δυσανάλογος του πολιτικού της μεγέθους και της πραγματικής απήχησής της στην κοινωνία. Σε ό,τι αφορά δε τα εκλογικά οφέλη του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεργασία μαζί της θα μπορούσαν να εκτιμηθούν ως μηδαμινά, αφού η ΔΗΜΑΡ, εκτός από μικρή, δεν πάει και ολόκληρη μαζί του.

Επιχειρεί να κινηθεί αντικειμενικά στην ανάλυσή του ο Β. Κ.: Κανένα από τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους ο all time classic Στ. Τζουμάκας δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως δεξιός, πολύ περισσότερο ως ακροδεξιός. Όσο για το «γυρολόγος» χωράει πολλή συζήτηση. Η μετακίνησή τους ωστόσο αποδεικνύει την πλήρη αποτυχία της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να δημιουργήσει ένα ισχυρό πολιτικό κόμμα στη δεξιά πλευρά του Τσίπρα, το οποίο θα λειτουργούσε ως χώρος υποδοχής των δυσαρεστημένων από την κυβερνητική πολιτική αριστερών και κεντροαριστερών. Ταυτιζόμενη με το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έκοψε τον ενθουσιασμό των εκατοντάδων χιλιάδων που μετείχαν στις αρχικές διεργασίες.

***

*ΟΠΟΤΕ: «Έτσι το ΚΙΝΑΛ περιχαρακώθηκε σε μια μικρή συνάθροιση ψαρομάλληδων «παλαιοπασόκων», η σημερινή παρουσία των οποίων στην πολιτική σκηνή οφείλεται απλώς στο ότι αποτέλεσαν μέρος ενός συστήματος που κυβέρνησε επί δεκαετίες τη χώρα. Στο πολιτικό κενό πατάει σήμερα ο Τσίπρας, επιχειρώντας τη δημιουργία ενός αντιδεξιού μετώπου, προσπαθεί να υπερκαλύψει τον χώρο του αριστερόστροφου και δημοκρατικού κέντρου, επιβάλλοντας το δίπολο Αριστερά-Δεξιά».

Ζ.

 

Περιπέτειες

*ΑΛΛΟ πάλι και τούτο. Και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, με παράγοντες να έχουν ανασύρει τα ξίφη, όχι τίποτε αγνώστους. ‘’Ομοεθνείς’’ και του ιδίου κόμματος. Το σνάφ΄ι των σαρακατσαναίων σε νέες περιπέτειες;

Παράξενα πράγματα. Μεθαύριο Κυριακή συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Λάρισας με θέμα τον έκτακτο οικονομικό απολογισμό. Ουπς… Οικονομικός απολογισμός εκτάκτως; Το ακόμη πιο παράξενο ότι η συνέλευση συγκαλείται με απόφαση των πέντε παρόντων μελών από τα επτά που αποτελούν τη διοίκηση. Και μάλιστα απόντος του προέδρου.

Ζ.

 

Στα παιδιά

* ΤΗΝ πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων να επιμορφώσει αρχικά 80 δημοτικούς υπαλλήλους εκπαιδεύοντάς τους στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (με τη χρήση εξωτερικών απινιδωτών), επικροτεί ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Ντ. Διαμάντος.

Θυμίζοντας την ιστορία της 14χρονης Νεφέλης που «έσωσε από βέβαιο πνιγμό τη μικρότερη αδερφούλα της». «Είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα παιδιά στον κόσμο που σώζει μια ανθρώπινη ζωή» σημειώνει ο κ. Διαμάντος.

 Αφού «η μικρή ηρωίδα ένα μήνα πριν είχε διδαχθεί στο σχολείο της, πρώτες βοήθειες από το πρόγραμμα «Kids Save Lives - Τα παιδιά σώζουν ζωές». Με τον κ. Διαμάντο να προτείνει την ανάληψη πρωτοβουλιών «συστηματικά και μέσα στα σχολεία» σε συνεργασία με επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς. Ό,τι γίνει στα σχολεία, θα αποτελέσει επένδυση ζωής. Στα σχολεία στραφείτε…

Β.Κ.

 

Γυναίκες…

*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι διηγούνταν ιστορίες από το αγαπημένο τους θέμα.

- Σου αρέσουν τα μάτια μου;

- Όχι.

- Ούτε τα δικά σου μου αρέσουν. Πάμε να τα βγάλουμε;

***

*- ΤΟΝ θυμάστε τον Μπάμπη, ρε σεις; Που ήθελε να ερωτευτεί γυναίκα με καμπύλες Κολομβιανής, πόδια Καλιφορνέζας και κορμί Τσέχας; Ε, τελικά παντρεύτηκε την Τούλα που κάνει καλό παστίτσιο.

Ζ.

 

Κυανέρυθροι

*ΘΑ ψήφισαν και χίλια άτομα στις εκλογές στο ΤΕΙ της Λάρισας. Δεν είναι και λίγοι. Από τις καμιά δεκαπενταριά χιλιάδες που φέρεται να σπουδάζουν στις σχολές του. Και μάλιστα τόσους ανακοίνωσαν οι δύο παρατάξεις, που έκανε η καθεμιά τις δικές της εκλογές. Πρακτικά όσους ήθελαν έλεγαν.

***

*ΚΑΛΠΕΣ μαζί που στήθηκαν… Και έχουν γίνει ροζ; Σε άλλο αμφιθέατρο η κάλπη της ΟΝΝΕΔ για τις εκλογές του συλλόγου, σε άλλο η κάλπη της ΚΝΕ για τις εκλογές του συλλόγου επίσης. Η καθεμιά τους έβγαζε μετά τερατώδη ποσοστά, όπως είναι λογικά παράλογο. Από 90 ως και 100% των ψηφισάντων. Ή των φερομένων ως ψηφίσαντες.

***

*ΚΙ έπεσε η ιδέα, κατόπιν εορτής όμως.

-Γιατί να μην ανακάτευσαν τις δύο κάλπες και να κάνουν κοινή καταμέτρηση και των δύο εκλογών;

-Γιατί τα ψηφοδέλτια θα έβγαιναν Πανιώνιος. Κυανέρυθρα, ανάκατα γαλάζια και κόκκινα.

***

*ΩΣ ήρωες χαρακτηρίστηκαν τα παιδιά που πήγαν και ψήφισαν άκυρο. Προφανώς τους έσυραν στις έγχρωμες κάλπες λόγοι φιλίας και σχέσεων. Έπρεπε να πάνε, ωστόσο δεν τους πήγαινε καρδιά να εγκρίνουν τη μονοπαραταξιακή δημοκρατία. Προτίμησαν να την ακυρώσουν.

Ζ.

 

Λαμπάδιασε

*- ΒΡΕ, το καλύτερο ποτό είναι το τσίπουρο, διαβεβαίωνε χθες ο Τυρναβίτης. Να, ο πατέρας μου έπινε ένα μπουκάλι τσίπουρο τη μέρα κι έφτασε 98 χρονών χωρίς κανένα πρόβλημα.

-Τι λε ρε παιδί μου, κανένα ε;

- Βασικά, είχαμε ένα προβληματάκι στην αποτέφρωση. Δεν έσβηνε με τίποτα…

Ζ.

 

Εποικισμοί

* ΔΕΝ είναι μακριά η ώρα που οι γήινοι θα εποικίσουμε τον Άρη. Ήδη η NASA –όπως διαβάσαμε- έδωσε στη δημοσιότητα σχέδια μελλοντικών σπιτιών.

Μωρέ θα πηγαίναμε και οι Έλληνες, αλλά πού να τρέχεις μελλοντικά στον Άρη να δηλώνεις το ακίνητό σου στο Κτηματολόγιο;

(Μην σου πω τι... ΕΝΦΙΑ θα ’χει εκεί πάνω γιατί θα με κοιτάς σαν... εξωγήινος).

 

--------------------

GIA ALLH MIA FORA STHN PROEKLOGIKKH PISTA O ANTONHS GKOYNTARAS

*ΓΙΑ άλλη μια φορά στην προεκλογική πίστα ο Αντώνης Γκουντάρας, σαν έτοιμος από καιρό ο δήμαρχος Αγιάς για την επανεκλογή του. Χθες στα γραφεία της εφημερίδας, πολυετής και καλή η σχέση με τους δημοσιογράφους, κουβέντιασαν για τα παλιά και τα μελλούμενα.

 

--------------------

UA MPOROYSAN NA XORECOYN KAI TAGKO NTORA AGORASTOS

• ΘΑ μπορούσαν να χορέψουν και ταγκό Ντόρα-Αγοραστός, γνωρίζουν καλά ο ένας τα βήματα του άλλου.

Ζ.

 

--------------------

AYTO DEN UA TO EXANE ME TIPOTA PRVTH HMERA EPISTROFHS

* ΑΥΤΟ δεν θα το έχανε με τίποτε. Πρώτη ημέρα επιστροφής των Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου -έστω και προσωρινά- στους παλιούς τους χώρους και ο απερχόμενος διοικητής Παναγιώτης Νάνος βρέθηκε εκεί με τον αναπληρωτή του Δημήτρη Λιόλιο για να πληροφορηθεί πιθανά προβλήματα και απρόοπτα στην πρώτη εφημερία. Με τον Δημήτρη Μπαμπαλή, που θα αναλάβει τη διεύθυνση του Τμήματος, να διαβεβαιώνει για την ομαλότητα της ροής των περιστατικών και κυρίως για την αρτιότητα των χώρων που προετοιμάστηκαν σε χρόνο-ρεκόρ...

Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass