ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2020 18:05
*ΔΕΝ πέρασαν δύο εβδομάδες από την ημιτελή παράδοση του κόμβου στην οδό Βόλου κι άρχισαν οι ανασκαφές. Ημιτελής καθότι διαγράμμιση δεν έγινε, ιδίως στις διαβάσεις πεζών. Τα λευκά που φαίνονται πάνω στην άσφαλτο είναι χώματα και χαλίκια από εργασίες εκ των υστέρων, λίαν επικίνδυνα για δικυκλιστές, ιδίως τη νύχτα. Δεν κάνει... Z. *ΔΕΝ πέρασαν δύο εβδομάδες από την ημιτελή παράδοση του κόμβου στην οδό Βόλου κι άρχισαν οι ανασκαφές. Ημιτελής καθότι διαγράμμιση δεν έγινε, ιδίως στις διαβάσεις πεζών. Τα λευκά που φαίνονται πάνω στην άσφαλτο είναι χώματα και χαλίκια από εργασίες εκ των υστέρων, λίαν επικίνδυνα για δικυκλιστές, ιδίως τη νύχτα. Δεν κάνει... Z.

Πετυχημένη Κυριακή


*ΔΕΝ τους έλεγες και δραστήριους τους νεαρούς Λαρισαίους που αντάλλασσαν σοφίες του Σαββατοκύριακου.
- Πετυχημένη είναι η Κυριακή άμα δεν βγεις από τις πιτζάμες σου.
***
*- ΑΧ ΑΥΤΑ τα έξαλλα Σαββατόβραδα που αφήνεις αποτυπώματα στον καναπέ από την ξάπλα...
***
*-ΤΙΣ Δευτέρες πάντως δεν έχω όρεξη και αργώ λίγο να σηκωθώ.
-Όταν λες λίγο;
-Κατά τις 12-12:30, εκεί περίπου.
Ζ.

Και κάτι καλό
*ΤΗ θετική όψη των πραγμάτων έβλεπε ο Λαρισαίος.
-Τόσο πολλά τα κακά από την κλιματική αλλαγή, ας απολαύσουμε και κάτι καλό. Ένα μπανάκι στα μέσα Οκτωβρίου.
- Μα η θάλασσα είναι κρύα, παρά τη λιακάδα και τη ζέστη έξω.
-Δροσερή είναι. (Αισιόδοξος, είπαμε.)
Ζ.

Τηλεσυνέλευση
*ΟΥΔΕΝ κακόν αμιγές... Είναι κι η τεχνολογία που βοηθάει... Εξ αποστάσεως η ετήσια συνέλευση του ΣΘΕΒ, με τηλεδιάσκεψη και με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών. Ποτέ δεν είχε τόσους πολλούς, ούτε τις εποχές που στον κάμπο έβοσκαν παχιές αγελάδες.
Επιπλέον πλεονεκτήματα για την οργάνωση της εκδήλωσης ότι δεν υπήρχε πίεση και άγχος για αργοπορίες, δεν είχαν καθυστερήσεις κι στριμωξίδι για χαιρετούρες και φωτογραφίες με διάφορους του κόμματος, δεν προέκυψαν παρεξηγήσεις με την τήρηση του πρωτοκόλλου και ποιος θα καθίσει πρώτη σειρά ιδίως αν αργήσει κι έχουν γεμίσει οι θέσεις. Μια χαρά με την τεχνολογία.
Ζ.

Τα τικ
*ΕΧΕΙ τα απίστευτα κολλήματά του ο Ναδάλ. Να πιάνει κάθε φορά από πίσω το σορτς, τη μύτη του, τ’ αυτιά, τα φρύδια, πάντα με την ίδια σειρά, να σιγουρευτεί μήπως να βρίσκονται στη θέση τους; Παρόμοιο αλλά πιο ελαφρύ τικ και για τον Τζόκοβιτς, με το μόνιμο χτύπημα της ρακέτας στις σόλες των παπουτσιών του. Πάλι καλά δηλαδή, τόσες χιλιάδες ώρες να κυνηγάς ένα μπαλάκι πέρα δώθε, προσηλωμένος, κάτι θα σου βγει.
Ευτυχώς δεν έχει εμφανίσει παρόμοια συμπτώματα ο γιος του Αποστόλη Τσιτσιπά απ’ το Προάστιο Καρδίτσας και τον μεγάλο κάμπο και της Γιούλιας Σαλνίκοβα απ’ την απέραντη ρωσική στέπα, προερχόμενος από άπλα γι’ αυτό ίσως βλέπει γήπεδο ως πέρα το παιδί. Βέβαια, μια δεκαπενταετία νεότερος από τους άλλους σταρ του τένις ο Στέφανος έχει δρόμο και μέλλον στο άθλημα. Για την ακρίβεια έχει αποδείξει ότι είναι το μέλλον.
Ζ.

Άμαθοι
*ΚΑΙ η ΕΡΤ να μεταδίδει το φοβερό ματς του Τσιτσιπά με τον Τζόκοβιτς και να μην μπορεί να διαχειριστεί την υψηλή θεαματικότητα... Είχε και πολλές διαφημίσεις ως εκ τούτου, πολλές για κρατικό κανάλι, κυρίως εκείνες όπου πρωταγωνιστεί ο Έλληνας τενίστας, τόσες που δεν μπορούσαν να τις τακτοποιήσουν στους νεκρούς χρόνους του παιχνιδιού. Και συχνά το κανάλι έχανε την επανέναρξη του ντέρμπι. Επιτρέπεται;
Ζ.

Το άγγιγμα
*ΕΥΔΙΑΘΕΤΟΙ καθότι χορτασμένοι στην παρέα των Λαρισαίων.
- Έφαγα ρε σεις, παϊδάκια, λουκάνικα, τηγανίτες, πορτοκαλόπιτα. Τρεις μέρες στο βουνό τρία κιλά πάνω. Ας είναι. Χόρτασα και καθαρό αέρα πάντως.
***
*-Ο,ΤΙ πιάνω στα χέρια μου το τρώω.
-Γιατί;
- Φαίνεται ότι έχω το άγγιγμα του Θερμίδα.
***
*- ΠΙΣΤΕΥΩ ότι το σούβλισμα του αρνιού και το τύλιγμα του κοκορετσιού θα έπρεπε να διδάσκονται στα καλλιτεχνικά, στο σχολείο.
Ζ.

Μαύρα στο μαύρο
*O ορισμός του ‘’μαύρα σκοτάδια’’ στον δρόμο που οδηγεί στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας. Σκοτεινό τη νύχτα το δρομάκι μέσα στο δασάκι του Μεζούρλου, από τον κυκλικό κόμβο της περιφερειακής ως πάνω στο Μουσείο. Χωρίς καθόλου φωτισμό. Και τι να κάνεις βράδυ εκεί πάνω; Ε, πώς, ένα σωρό εκδηλώσεις γίνονται στο Διαχρονικό.
Τη ζημιά την έπαθε γνωστός Λαρισαίος, ο οποίος χρειάστηκε να φύγει νωρίτερα από την εκδήλωση που είχε γίνει τις προάλλες για τις εικόνες της Φανερωμένης Τυρνάβου. Μπήκε στο αυτοκίνητό του βιαστικός, ξεκίνησε να κατεβαίνει στο σκοτεινό δρομάκι και μπροστά του έβλεπε ξαφνικά ολόμαυρες σκιές. Ήταν παπάδες που πήγαιναν λιγάκι καθυστερημένα στην εκδήλωση, είχαν παρκάρει οι άνθρωποι κι ανέβαιναν, μέσα στα μαύρα τους ράσα, μέσα στο μαύρο σκοτάδι. Τρελάθηκε ο άλλος, «πώς δεν πάτησα κανέναν, δεν τους έβλεπα».
Ζ.

Στη ρούγα
* ΟΝΤΑΣ μαζεύουντι γνιέκις στσ' ρούγις, ψύλλου πιταλώναρέ, επισημαίνει η Artistaμπντγκαρδίτσα.
- Μαρ’ γ’νιέκις, ιγώ σκιάζουμι να πιθάνου, να μι παραχώς’ν κι να μι ριξ’ν κι χώματα απού παν’...
- Άιμαρή, του τσιακάτσις ντιπ; Αφού θα είσι πιθαμέν’η, θα καταλαβαίντς απ’ σιρίχν χώμα;
- Ε ρε Κώτσινα, τι γούστου ιέχς... Ούντι χώμα θα καταλάβς μαρή, ούντι μάζα, ούντιλάσπ’η. ΆισιπήριΘιός του μνιαλό, χαζουμυγδάλου, ε χαζουμυγδάλου... Χαζουκουβιντγιάιζς αράδα.
Ζ.

Σχέσεις
*ΤΑ νέα ιντερνετικά ήθη σχολιάζει η Λαρισαία Π. Σ. , διακωμωδώντας τις κοινωνικοδικτυακές ανθρώπινες σχέσεις.
- Είναι ένας εδώ και λίγο καιρό που μου στέλνει κάθε μέρα εναλλάξ «καλησπέρα» και «τι κάνεις?» χωρίς να του απαντάω. Και έχει να μου στείλει μήνυμα εδώ και τρεις μέρες και πολύ φοβάμαι ότι μου κάνει μουτράκια και μάλλον χωρίσαμε, δεν ξέρω... (Μην το συζητάς, σίγουρα.)
Ζ.
Κορνίζα
*ΚΙ όμως, γεγονός, δεν πάνε πολλά χρόνια, ήταν τότε με τον προηγούμενο νεοδημοκράτη πρωθυπουργό. Λαρισαίος καθηγητής, είχε στην αίθουσα όπου έκανε φροντιστήριο σε μαθητές, κορνίζα στον τοίχο όχι την Παναγία ή τον Χριστό, τον Κολοκοτρώνη ή τον Καραϊσκάκη, όχι... Είχε τον Αντώνη Σαμαρά, ναι. Τόσο πιστός, μπορεί να τον έχει ακόμα. Κι ένα αντίδωρο δεν του έδωσαν ποτέ απ’ το κόμμα.
Ζ.

Γαλάζια κόντρα
*ΣΤΑ άκρα η σοβούσα κρίση στις σχέσεις της Ν. Κεραμέως με τις ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών και της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας, με φόντο την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Στο υπουργείο δεν εισακούεται η πρότασή τους για διεξαγωγή των εκλογών σε εργάσιμη ημέρα, με ανοιχτά σχολεία, δίχως άδεια και εκτός του διδακτικού ωραρίου. Αυτό θα διευκολύνει λένε τη συμμετοχή των χιλιάδων εκπαιδευτικών που μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας στον τόπο εργασίας, για τους οποίους η ημέρα του Σαββάτου είναι απαγορευτική καθώς θα αποφύγουν το πηγαινέλα ξανά.
***
*ΚΑΙ στη Λάρισα, όπως και στην Αθήνα, οι γαλάζιοι συνδικαλιστές θεωρούν ότι «πίσω από την άρνηση της υπουργού Παιδείας βρίσκονται οι πρώην πασοκτζήδες νυν υπουργοί της ΝΔ Γ. Γεραπετρίτης και Κ. Πιερρακάκης, που επιμένουν να γίνουν οι εκλογές ηλεκτρονικά κι έτσι εμφανίζεται η Ν. Κεραμέως ανένδοτη». Στην ΟΛΜΕ όλες οι παρατάξεις αποφάσισαν απόσυρση των ψηφοδελτίων σε περίπτωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Στη ΔΟΕ μόνο η ΠΑΣΚ τάχθηκε υπέρ της ηλεκτρονικής, οι υπόλοιποι προτείνουν κάλπες, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
***
*ΕΠΙΠΛΕΟΝ, οι της ΔΑΚΕ αμφισβητούν τη μυστικότητα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Λένε ότι έτσι όπως έχει δομηθεί το σύστημα, με τη δυνατότητα διόρθωσης της ψήφου του άμα το επιθυμεί κάποιος, ο διαχειριστής της βάσης δεδομένων έχει απεριόριστη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στα στοιχεία.
Ζ.

Με υπονοούμενα
*ΝΑ εξηγήσει «γιατί επέμενε τόσο μα τόσο πολύ στη λήψη του δανείου» καλούν για άλλη μια φορά μετ’ επιτάσεως τη δημοτική αρχή οι τέσσερις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Είναι σαφές το υπονοούμενο, με τον τρόπο που επιλέγουν για τη διατύπωση, το έχουν ξανακάνει με παρόμοιο τρόπο και μια οσμή αποτραπέντος, έστω, σκανδάλου πλανάται στην ατμόσφαιρα. Δεν λένε όμως κάτι παραπάνω αλλά ούτε και ο δήμαρχος σηκώνει το γάντι, να πει έστω εκείνος τι μπορεί να εννοούν οι αντίπαλοί του και να τους βάλει στη θέση τους. Οπότε εκείνος χάνει, μένει εκτεθειμένος στη φημολογία.
Ζ.

Ολα καλά
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ όλα καλά για τους αμβυκούχους αμπελουργούς χύμα τσίπουρου Τυρνάβου, αλλά και ευρύτερα στον νομό. Στον Δήμο Τεμπών ήδη βράζουν τα καζάνια από την 1η Οκτωβρίου για δύο μήνες και στον Δήμο Τυρνάβου από την ερχόμενη Πέμπτη 15 του μήνα. Όλα κυλούν ομαλά χωρίς γραφειοκρατικά τερτίπια. Ωστόσο παλιός Τυρναβίτης αμβυκούχος δεν ξεχνάει το τι πέρασαν όλοι οι συνάδελφοί του το φθινόπωρο του 2018 όπου τους έστελναν από «τον Αννα στον Καϊάφα» και καθυστέρησε η έναρξη του βρασίματος των στέμφυλων για 45 ημέρες, με την αγωνία των παραγωγών να βράσουν ή να πετάξουν το προϊόν. Και ο έμπειρος αμβυκούχος καταλήγει: «Οι πολιτικές εξουσίες και οι άλλες υπηρεσίες είναι να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι να τους ταλαιπωρούν...».
Υπάρχει αντίρρηση σ’ αυτό;
Κ.Τσ.

Στο κουμάντο
*ΟΙ Λαρισαίες πάλι, στον ρυθμό τους και το γενικό κουμάντο.
- Μου λέει, δεν έχω φάει τίποτε απ’ τα χεράκια σου. Και του λέω, θες να φας μια μπάτσα τώρα;
***
*- ΑΝ θέλετε γκρίνια να πάτε στις πιτσιρίκες. Εμείς οι πενηντάρες περνάμε αμέσως στις απειλές.
***
*-ΤΟΝ τσάκωσα στο f/b να χαζοκουβεντιάζει με κάποια.
-Και τώρα;
-Του ετοιμάζω μεγάλη πλάκα.
-Δηλαδή;
-Ταφόπλακα.
Ζ.

Επαναλειτουργεί
ΜΟΝΟ θετικά λόγια από τους κατοίκους του Βρυοτόπου για την επαναλειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου του χωριού μετά από σχεδόν δέκα χρόνια αχρηστίας. Η κοινή συνεργασία του δημάρχου Ι. Κόκουρα και του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, Γιάννη Αντωνόπουλου, έφεραν θετικό αποτέλεσμα. Η λειτουργία του Ιατρείου Βρυοτόπου θα εξυπηρετεί πέρα από επείγοντα περιστατικά, κυρίως τους ηλικιωμένους για τη συνταγογράφηση. Μάλιστα πρώτη μέρα λειτουργίας το επισκέφθηκαν 70 άτομα, ασφαλισμένοι και μη.
Επίσης αναβαθμίστηκε και το Περιφερειακό Ιατρείο Αμπελώνα, το οποίο σχεδόν καθημερινά θα έχει δύο γιατρούς.
Κ.Τσ.

Μαντινάδες
*ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗΣ η έμπνευση, ποταμός τα στιχάκια του Λαρισαίου Ελισαίου Κ. Ιδού δείγμα γραφής από τις αναρίθμητες μαντινάδες του.
Τι τα 'θελα και έμπλεξα μ' έρωτα
συνωμότη;
Στερνή μου γνώση άχρηστη απού δε σ' είχα
πρώτη.

Εγώ 'μουνα που ψάρευα στου έρωτα τα
βάθια
Μα γύρισ' ο καιρός αλλιώς και πλήρωσα τα
λάθια.

Είναι ο έρωτας, θαρρώ ένα τρελό ξενύχτι.
Μόλις ξυπνήσεις, νοσταλγείς αισθήσεων
το δίχτυ.

Ω ! είναι η πατρίδα μας Γεωγραφίας
κόμβος
Και ενεργειακή πηγή εξ ου ο τόσος
βόμβος.

Θε να 'ναι αλλεπάλληλα πια τα νέα
κρούσματα
Και εμείς αγωνιούμε στα λιτά ακούσματα.

Χάθηκε το φιλότιμο σαν βγήκε η συγνώμη
Μα του Θεού είναι κι αυτή όπως πολλά
ακόμη.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass