ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2021 18:00
* Ο Κ. Αγοραστός για τους μεγάλους και μακρινούς κι ο υπουργός δίπλα με το πιστόλι για πιο κοντινούς. Στόχους εννοείται. Ζ. * Ο Κ. Αγοραστός για τους μεγάλους και μακρινούς κι ο υπουργός δίπλα με το πιστόλι για πιο κοντινούς. Στόχους εννοείται. Ζ.

Βροχούλα;
* - ΚΙ άμα συνεχίσει να βρέχει έτσι συνεχώς, άρθρωση δεν θα μας μείνει...


***
* ΕΝΟΨΕΙ της σημερινής πιθανής βροχής, μετά απ’ το μικρό στεγνό διάλειμμα, οι Λαρισαίοι άρχισαν τ’ αστειάκια.
- Ωραίος καιρός, ιδίως αν είσαι μανιτάρι. Ή και σαλιγκάρι. Μα και μούχλα.
***
* - ΘΑ βρέξει και επιτέλους θα πλυθεί το αμάξι. Αφήνεις βρε συ και τα παράθυρα ανοιχτά για πλύσιμο μέσα-έξω.
Ζ.

Και καβαφικά
* ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΙ οι Λαρισαίοι με το χριστουγεννιάτικο γλύκισμα.
- Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά να έχεις μελομακάρονα να τρως στο ταξίδι.
***
* - ΜΗ μου το παίζετε μελομακάρονα ορισμένοι... Αφού ξέρω τι κουραμπιέδες είστε.
***
* - ΟΣΟΙ δεν πιστεύουν στη μαγεία των Χριστουγέννων, ας μου φέρουν ένα κιλό μελομακάρονα να δουν πώς τα εξαφανίζω.
Ζ.

Μα όλοι...
* ΤΙ να κάνουν κι οι Λαρισαίοι μέσα στον χαμό, το ρίχνουν και στην πλάκα.
- Πάντως, να το ξέρετε, έχουν πεθάνει όλοι όσοι είχαν κάνει το εμβόλιο, της ευλογιάς το 1798.
***
* - ΩΣΤΟΣΟ, αν έβγαινε το εμβόλιο σε μελομακάρονο θα είχαμε πιάσει 97% εμβολιαστική κάλυψη. Ένα 3% μόνο οι αντιεμβολιαστές, με δικαιολογίες τύπου «θα περιμένω να βγει σε κουραμπιέ» ή «κάνω δίαιτα» και τέτοια...
***
* - ΜΟΥ λένε να κάνω το 3ο εμβόλιο για να μπορέσω να δω τον Ρέμο. Κι αν δω τον Παντελίδη; * - ΠΑΝΤΡΕΜΑ της Όμικρον με τη Δέλτα και παρανυφάκια όλοι μας...
Ζ.

Απώλεια
* Ο Μιχάλης Κουρουτός που από χθες πέρασε στην ιστορία, υπήρξε για χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών στον ιδιωτικό τομέα (ΟΙΕΛΕ).
Πριν πολλά χρόνια, την εποχή ακόμη της οικονομικής ευρωστίας τότε που ο ιδιωτικός τομέας δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του και δεν ήταν καθόλου εύκολο για κάποιον να συνδικαλίζεται, ο Μιχάλης Κουρουτός πάλεψε «με θεούς και δαίμονες» αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων τα θέματα των πλαστών πτυχίων, των αριστούχων κλπ.
Κόντρα στις εκάστοτε ηγεσίες του Υπ. Παιδείας, χώρια οι αντιπαραθέσεις με ορισμένους σχολάρχες, άπειρες φορές χρειάστηκε να βρεθεί στη Λάρισα. Απώλεια για την ιδιωτική εκπαίδευση...
Β.Κ.

Κοινή λογική
* - ΑΥΤΗ η υπερβολή, η τάση να βγαίνω πάντα από πάνω, να ζητάω και τα ρέστα συνήθως δεν βγαίνει σε καλό. Τι το ήθελε;
Στη συντροφιά των Λαρισαίων προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν γιατί το είπε ο πρωθυπουργός προ δεκαημέρου μόλις στη Βουλή.
- Χαζός, δεν είναι ο Μητσοτάκης...
- Ναι αλλά και γιατί να πει κάτι που αντιστρατεύεται στην κοινή λογική, που το καταλαβαίνουν και οι μη ειδικοί...
***
* ΤΙ είπε ο πρωθυπουργός; «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι.
Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την. Αντί να κουνάτε το χέρι σας επιδεικτικά εάν έχετε εσείς τέτοιες ενδείξεις και τέτοια στοιχεία καταθέστε τα...».
Κι ήρθε ο «αγαπητός Σωτήρης» κιόλας, να ήταν κάποιος άλλος θα τον είχαν κάνει πέντε παράδες, έρχεται να του έχει πει τα αντίθετα και μάλιστα να του τα έχει πει έξι μήνες πριν. (Εν ολίγοις του την είπε).
***
* ΚΙ η συζήτηση συνεχιζόταν.
- Υπάρχει όμως μελέτη που να αποδεικνύει ότι η μελέτη έφτασε στον πρωθυπουργό;
- Έχει γούστο να βγει τώρα και καμιά μελέτη που να δείχνει ότι χρειάζονται οι γιατροί στα νοσοκομεία.
- Μπορεί, κύριοι, να έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα, αλλά τη νύχτα κανέναν.
Ζ.

Τους εξέθεσε
* ΜΕΛΕΤΕΣ σαν την εργασία των Λύτρα - Τσιόδρα είναι πολύτιμες σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, τον προγραμματισμό και τη βελτίωση των υποδομών και την αναδιάρθρωση των επιχειρησιακών πλάνων, όταν αυτά χωλαίνουν όπως συμβαίνει εν Ελλάδι, εκτιμά ο Κώστας Μπαργιώτας προσεγγίζοντας το θέμα με τη συνήθη νηφαλιότητα.
***
* ΚΙΝΑΛ μεν, υπηρέτης του ΕΣΥ δε, ο Λαρισαίος γιατρός διαπιστώνει.
«Είχε όμως η μελέτη μια σοβαρή παρενέργεια: εξέθεσε τον πρωθυπουργό μιας χώρας η οποία επέλεξε να διαχειριστεί την επιδημία αποκλειστικά και μόνο με όρους επικοινωνιακούς, αδιαφορώντας για την ουσία και περιφρονώντας τις ανάγκες του ΕΣΥ και προφανώς την ανθρώπινη ζωή.
Αντί για οργάνωση πρωτοβάθμιας περίθαλψης και ΜΕΘ, θριαμβολογίες του Άδωνη και αντί για μέτρα προφύλαξης, παρελάσεις με απόφαση Βορίδη. Και στην κορφή, απαράδεκτες δηλώσεις για τους εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους.
Η εργασία τεκμηριώνει επιστημονικά αυτό που όλοι οι παροικούντες το ΕΣΥ γνωρίζουμε και όλοι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης προσπαθούν να συσκοτίσουν αντί να θεραπεύσουν.
Όχι δε φταίει ο Τσιόδρας, κάποιοι καβάλησαν το καλάμι...».
Ζ.

Μανταρίνια
* ΕΝΙΟΤΕ κάνουν και τους δύσκολους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Όχι καλέ, δεν σου έκλεινα το μάτι το πρωί απ’ το μπαλκόνι. Μανταρίνια έτρωγα κι ήταν ξινά.
***
* - ΟΛΑ τα καλά παιδιά πιασμένα είναι, πάρτε παράδειγμα εμένα κορίτσια... Που είναι πιασμένη η μέση μου.
***
* - ΟΣΟΥΣ κοιλιακούς και να κάνετε φιλαράκι, αυτοί με την κοιλίτσα θα σας παίρνουν τις γυναίκες.
Ζ.

Ηλικίες
* Η εκλογή του Ανδρουλάκη, που είναι 42 ετών, αλλάζει έπειτα από 13 χρόνια τις ηλικιακές ισορροπίες στις κομματικές ηγεσίες, παρατηρεί η «Καθημερινή» από το «Θεωρείο», καθώς είναι η πρώτη φορά, από το 2008, που ο Τσίπρας θα έχει αντίπαλο κάποιον νεότερο ηλικιακά – ο ίδιος εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού στα 34 του χρόνια.
Θυμίζω πως μεγαλύτερος αρχηγός είναι ο Δ. Κουτσούμπας, ετών 66, ακολουθεί ο Γ. Βαρουφάκης που είναι 60, ο Κ. Βελόπουλος 56, ο Κ. Μητσοτάκης 53, ο Αλ. Τσίπρας 47 και πλέον Βενιαμίν είναι ο Ανδρουλάκης.
Ζ.

Από τις Σέρρες με αγάπη
* ΜE το παραδοσιακό γλύκισμα των Σερρών, τους ακανέδες ευχήθηκε στην «Ελευθερία» «χρόνια πολλά» ο αγαπητός συνάδελφος από το «Σερραϊκό Θάρρος» Δημήτρης Νάτσιος.
Το λουκούμι με το πρόβειο και κατσικίσιο βούτυρο έγινε ανάρπαστο από το προσωπικό της Εφημερίδας, το οποίο ανταποδίδει τις ευχές, τόσο στο σερραϊκό μέσο ενημέρωσης, όσο και σε όλον τον επαρχιακό τύπο.
Γ.Ρ.

Βυθισμένος
* ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ μεγάλη φυλάχτηκαν τα σκάφη, χωρίς εμπειρία όμως με τις θαλάσσιες πλατφόρμες στην περιοχή, οπότε βούλιαξε.
- Τώρα θα πάει δηλαδή γερανός να βγάλει τον γερανό, που βυθίστηκε στη θάλασσα του Πλαταμώνα;
- Όταν βουτούν οι γερανοί...
Ζ.

Ματιασμένος
* ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΑΝ εμπειρίες της καθημερινότητας στη νεανική λαρισαϊκή συντροφιά.
- Τι πονοκέφαλος κι αυτός σήμερα...
Να δεις που θα με μάτιασε το έκτο τσίπουρο.
***
* - ΚΥΡΙΕ διευθυντά, μήπως μπορώ να φύγω λίγο νωρίτερα γιατί κάτι μου’τυχε;
- Τι σου’τυχε;
- Νύσταξα.
***
* - ΜΕ το που ξυπνάω, αμέσως τρέχω να μου φτιάξω καφέ.
Βασίλισσα μ’ έχω.
Ζ.

Σχολεία Λαρίσης
* ΣΩΤΗΡΙΟΝ έτος 1930 κι ο Δήμος συνεχίζει τις εργώδεις προσπάθειες για την ανέγερση σχολείων στη Λάρισα. Ο πρόεδρος Σπ. Μπ. θυμίζει αξιοποιώντας το αρχείο του, ως συνέχεια του χθεσινού δημοσιεύματος από το 1929:
Το Δ.Σ. Λαρίσης συνήλθε σήμερον, εν νομίμω απαρτία εν τω Δημαρχείω παρουσία και του Δημάρχου Μιχ. Σάπκα.
Ακούσαν μετά προσοχής πάσας εν τοις σχετικοίς πρακτικοίς εκτεθείσας υπό του κ. Δημάρχου απόψεις εν σχέσει προς τα αναγκαιούντα διδακτήρια εν Λαρίση ως και την παρεχομένην ευκαιρίαν σήμερον ως εκ της συνάψεως και διαθέσεως υπό του υπουργείου συνομολογηθέντος σχολικού δανείου 375 εκατ. δρχ. εκ δε και των προτάσεων του Δημάρχου ίνα ο Δήμος έλθη αρωγός προς συμπλήρωσιν του απαιτηθησομένου ποσού δια την κάλυψιν όπερ θέλει απαιτηθή δια ποσού 8 εκατ. δρχ. όσου πρέπει να διατεθεί δια τα διδακτήρια Λαρίσης καθώς και την επείγουσαν ανάγκην της ταχείας ανεγέρσεως αυτών λόγω της ελεεινής καταστάσεως των ήδη χρησιμοποιούμενων κτιρίων είναι ήδη οι καταστροφείς της παιδικής ηλικίας.
***
* ΨΗΦΙΖΕΙ. Να παρακληθώσι ο κος Πρόεδρος της Κυβερνήσεως ο υπουργός της Παιδείας και εν γένει το Υπουργικόν Συμβούλιον να περιλάβωσι και την Λάρισαν εις τας πόλεις εις ας θέλουσι ανεγερθή διδακτήρια έχουσαν ανάγκην 4 εξαταξίων δημοτικών σχολείων δια τη στέγασιν 1950 μαθητών ως και Γυμνασίου προς στέγασιν 800 μαθητών και να διατεθεί προς τούτο ποσόν 8 εκατ. δρχ.....
Το παρόν ψήφισμα ως και το απόσπασμα των σχετικών πρακτικών διαβιβασθήτωσαν τω κω προέδρω της Κυβερνήσεως, τω κω υπουργώ της Παιδείας και τους κους βουλευτάς και γερουσιαστάς Λαρίσης παρακαλούμενους να καταβάλωσι, πάσαν σχετικήν προσπάθεια προς τούτο.
Ζ.

Στη Σκοπιά ο Κέλλας
* ΜΕΤΑ από πολύ καιρό επισκέφτηκε τη Σκοπιά Φαρσάλων εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους κατοίκους της ημιορεινής κοινότητας. Ο Λαρισαίος πολιτικός, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος βρέθηκε στο χωριό, ενώ κατέθεσε στεφάνι και στο νέο μνημείο που στήθηκε για τους πεσόντες πολεμιστές της περιοχής.
Συζήτησε μάλιστα για ώρα με εκπροσώπους της τοπικής Κοινότητας, αλλά και με τη νεολαία του χωριού για την ανάγκη στήριξης της υπαίθρου, αλλά και για ζητήματα επικαιρότητας, όπως η αντιμετώπιση του κορονοϊού, η ενίσχυση του ΕΣΥ, το αυξημένο κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα, κ.α. Θέματα τα οποία ανέφερε λίγες μέρες μετά στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο Λαρισαίος γιατρός.
Γ.Ρ.

Ο κάτης...
* ΤΟ χιουμοριστικό του πρόσωπο ξεδίπλωσε πέρα από το μουσικό του ταλέντο, ο γνωστός καλλιτέχνης και ερμηνευτής Δημήτρης Υφαντής στη συναυλία για το Κοινωνικό Παντοπωλείο στα Φάρσαλα.
Ανάμεσα στα τραγούδια είπε και μια ιστορία, με τον κάτη και τον ιδιοκτήτη του...
Ήταν ο Σήφης, ο οποίος είχε τεράστια αδυναμία στον κάτη του, έτσι λένε τον γάτο στα Κρητικά.
Δεν πήγαινε πουθενά χωρίς τον κάτη.
Κάποια στιγμή, του έρχεται ένα email από την εταιρεία όπου εργαζόταν για να πάει για εκπαίδευση στην Αθήνα, προκειμένου να εξελιχθεί η καριέρα του.
Αυτός ζούσε μόνιμα στην Κρήτη και δυσκολευόταν να πάει γιατί δεν είχε πουθενά να αφήσει τον κάτη.
***
* ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ένας φίλος να τον κρατήσει για το διάστημα που θα έλειπε και του ζήτησε να τον ενημερώνει καθημερινά.
Πρώτη μέρα email: Xαίρε Σήφη, όλα καλά, ο κάτης χαίρει άκρας υγείας.
Δεύτερη μέρα: Χαίρε Σήφη όλα καλά...
Τρίτη ημέρα: Ο κάτης ψόφησε.
Τρελάθηκε ο Σήφης τα μαζεύει κατεβαίνει στην Κρήτη, κλάμα, κακό του λέει δεν είσαι εντάξει. Δεν το γράφουμε έτσι αφού ήξερες την αδυναμία μου για τον κάτη.
Πες ρε φίλε, ο κάτης χαίρει άκρας υγείας. Την επόμενη μέρα ο Κάτης είναι στα κεραμίδια και λιάζεται, την άλλη ο κάτης έπεσε Σήφη ανησυχώ... Να προετοιμαστώ και εγώ ψυχολογικά βρε αδερφέ...
***
* ΤΕΛΕΙΩΣΕ με το γατί, επιστρέφει ξανά στην Αθήνα ο Σήφης, περνάει μία εβδομάδα έρχεται email: Φίλε Σήφη, η μάνα σου είναι στα κεραμίδια και λιάζεται...                   

Γ.Γ.

 

 

 

IERONYMOS CIU

* ΣΤΑ γραφεία της «Ελευθερίας» είχαν το ελεύθερο να συζητήσουν και τα δικά τους ο Μητροπολίτης με τον Δήμαρχο. Τι δικά τους δηλαδή, της πόλης...
Ζ.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass