ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2021 18:22
*ΕΙΧΑΝ πολλά να πουν για την επιτυχία του κυριακάτικου bazaar αγάπης, στην Κεντρική πλατεία, οι εκπρόσωποι τεσσάρων ιδιωτικών φορέων της πόλης. Το Νηπιαγωγείο-Παιδικός Σταθμός Αρχοντία Καθάριου, το Genius Language Centers, το Babaloon και το Happy Time ΚΔΑΠ, ένωσαν τις δυνάμεις τους, με την έμπρακτη στήριξη της προέδρου της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Σοφίας Απρίλη και κατάφεραν να γεμίσουν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωτ. Βούλγαρης παρείχε επιπλέον ενημέρωση, με στόχο την πιο συστηματική συνεργασία. Ζ. *ΕΙΧΑΝ πολλά να πουν για την επιτυχία του κυριακάτικου bazaar αγάπης, στην Κεντρική πλατεία, οι εκπρόσωποι τεσσάρων ιδιωτικών φορέων της πόλης. Το Νηπιαγωγείο-Παιδικός Σταθμός Αρχοντία Καθάριου, το Genius Language Centers, το Babaloon και το Happy Time ΚΔΑΠ, ένωσαν τις δυνάμεις τους, με την έμπρακτη στήριξη της προέδρου της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Σοφίας Απρίλη και κατάφεραν να γεμίσουν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωτ. Βούλγαρης παρείχε επιπλέον ενημέρωση, με στόχο την πιο συστηματική συνεργασία. Ζ.

Συμβιβασμοί
*ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ μήνας, οι μέρες είναι σύντομες κι άμα είναι και συννεφιασμένος ο ουρανός βραδιάζει ακόμη νωρίτερα, κλασσικός Δεκέμβρης. Συμβιβάζεσαι μ’ αυτό και βρίσκεις τρόπους να απολαύσεις τις κρύες νύχτες. (Φυσικά σε συμβιβασμό και με τον κορονοϊό,

δίχως συνωστισμό).
Ζ.

Μελομέρες
*ΣΤΗΝ αγαπημένη τους των ημερών συζήτηση οι Λαρισαίοι.
- Νομίζω ότι αρρωσταίνω. Ας φάω κανένα μελομακάρονο.
***
*-ΜΕ κάθε μελομακάρονο που τρως απομακρύνεσαι ένα μέτρο από την παραλία. Καλησπέρα στον πανέμορφο Κόζιακα.
***
*- ΑΜΑ σου κάτσει ο κουραμπιές στον λαιμό, σπρώξτον με ένα μελομακάρονο.
Ζ.

Τρίγωνα κάλαντα
*ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ και μουσικά οι Λαρισαίοι να υποδεχτούν τις Γιορτές.
- Σ’ αυτό το σπίτι που ήρθαμε κρούσμα να μην πατήσει και ο νοικοκύρης του σπιτιού χίλιες δόσεις να ζήσει.
***
*- ΤΡΙΓΩΝΑ κάλαντα μες τη γειτονιά, ήρθε πάλι η ΔΕΗ και μας κόπηκε η μαγκιά.
***
*- ΦΕΤΟΣ τα Χριστούγεννα θα τραγουδήσουμε όλοι τον μικρό εμβολιαστή.
Ζ.

Μεγάλο θράσος
*ΛΟΓΙΚΟ να αντιδρούν στη διαμορφωθείσα κατάσταση, οι περισσότεροι Λαρισαίοι.
- Οχι, δηλαδή, θέλει πολύ μεγάλο θράσος να πεθαίνεις από κορονοϊό σε μια χώρα που τον έχει νικήσει από καιρό. Απορώ δηλαδή, πώς τολμούν...
***
*- ΝΑ το δείτε, στο τέλος θα μετράμε και θα ανακοινώνουμε πόσοι έχουν μείνει ζωντανοί.
***
*- ΤΟ παράξενο είναι ότι στην αρχή της πανδημίας μας τρόμαζαν τα 100 κρούσματα την ημέρα, ενώ τώρα που έχουμε 130 νεκρούς, είναι απλά μια Τρίτη.
***
*ΚΙ η Λαρισαία Π. Τ. Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Φανταστείτε τι παθαίνει, όταν σκάβει χιλιάδες λάκκους...
Ζ.

Κραυγαλέα
*ΚΑΛΥΤΕΡΑ να είσαι στην Αθήνα, να κολλήσεις κορονοϊό κι αρρωστήσεις βαριά ώστε να χρειαστεί να μπεις Εντατική. Το μεταξύ των άλλων ανατριχιαστικών συμπέρασμα της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα είναι σαφές: «Κραυγαλέα και απαράδεκτη υγειονομική ανισότητα» ανάμεσα στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα. Θα δώσει κάποιος εξηγήσεις γι’ αυτό στους επαρχιώτες; Η κυβέρνηση κυρίως το υπουργείο, οι κατά τόπους βουλευτές μήπως; Ίσως οι τοπικοί άρχοντες ή και τα θιγόμενα νοσοκομεία ανά την επικράτεια... (Προφανώς το ίδιο ισχύει για τις ΜΕΘ πρωτεύουσας-περιφέρειας και για όλες τις άλλες ασθένειες που οδηγούν κόσμο στις Εντατικές).
***
*ΕΙΝΑΙ άραγε χειρότεροι οι γιατροί στην επαρχία απ’ ό,τι στην Αθήνα; Μήπως είναι καλύτερα εξοπλισμένες οι ΜΕΘ στην πρωτεύουσα, επαρκέστερα στελεχωμένες ίσως; Εκτός κι αν είναι περισσότερες οι κλίνες αναλογικά με τον πληθυσμό.
Μην πει κάποιος ότι ευνοεί το άριστο και υγιεινό κλίμα του Λεκανοπεδίου, διότι τότε μπορεί να πει άλλος ότι ο κορονοϊός δημιουργεί νέο κλίμα αστυφιλίας. (Και να δούμε τώρα πώς θα αντιδράσουν οι Θεσσαλονικείς που και ο Covid-19 σφυρίζει υπέρ των Αθηνέζων).
Ζ.

Ιός ή δάνειο;
*Ο κορονοϊός συνεχίζει φυσικά να απασχολεί και τα αστειάκια των Λαρισαίων.
- Έρχεται και η τέταρτη δόση. Αυτό δεν είναι ιός, με στεγαστικό δάνειο μοιάζει.
***
*- ΜΕ ρήμαξε η τρίτη δόση. Με πυρετό 36.8 βρε σεις...
***
*- ΤΕΛΙΚΑ γιατρέ μου τα κατάφερα, δεν υπάρχει κορονοϊός.
-Ο Άγιος Πέτρος είμαι.
Ζ.

Ανέβασε τόνους
*«ΔΥΝΑΜΙΚΗ υπήρξε η επίσημη πρώτη στην Ολομέλεια της νέας Γραμματέως της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελίας Λιακούλη, που σήκωσε κατακόρυφα τους τόνους κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, αναφερόμενη ειδικά στο θέμα της πανδημίας». ‘Έτσι το είδε χθες η αθηναϊκή σχολιογραφία. Έδωσε άλλωστε αφορμή με τη ρητορική της η Λαρισαία, για την κυβερνητική τακτική στην υπόθεση του εμβολιασμού.
«Δεν καταφέρατε να πείσετε τον ελληνικό λαό, αποτύχατε να πείσετε, και αποτύχατε διότι ο λαός δεν σας εμπιστεύεται. Τόσο απλά... Εμπιστεύεται την κάθε δοξασία, ιδεοληψία, κομπογιαννιτισμό και δεν εμπιστεύεται εσάς. Σας νίκησε η δοξασία. Σας νίκησε η ιδεοληψία. Σας νίκησε ο κομπογιαννιτισμός...».
Ζ.

Κακό σήμα
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ τα παράπονα για κακό τηλεοπτικό σήμα στο κέντρο της Λάρισας. Άνθρωποι από πολυκατοικία της οδού Κούμα διαμαρτύρονται αυτή τη φορά. Ότι δεν πιάνουν αθηναϊκά κανάλια, ότι έχουν παράσιτα κλπ. Κι είναι και χειμώνας και κορονοϊός ο κόσμος κλεισμένος, πολύτιμη η τηλεόραση.
Ζ.

Είναι αλλιώς
*ΖΕΥΓΑΡΙΑ Λαρισαίων ως υποζύγια στο χωράφι της καθημερινότητας.
- Πρωινό στο κρεβάτι υπάρχει μόνο στις ταινίες. Στη ζωή είναι καφές στην κουζίνα με τον κιμά να ξεπαγώνει στον νεροχύτη.
***
*- ΜΩΡΟ μου, εγώ πότε θα φάω πρωινό στο κρεβάτι;
- Νομίζω όταν μπεις στο νοσοκομείο.
***
*- ΓΝΩΡΙΣΑ χθες ένα ζευγάρι παντρεμένο είκοσι χρόνια. Αυτόν τον λένε ’’Τράβα λίγο πιο κει’’ κι εκείνη ’’Σταμάτα επιτέλους να μιλάς’’.
Ζ.

Ανεπιθύμητη
*ΝΕΟ σούσουρο χθες καθώς μετά το επεισόδιο που προκάλεσε στον Χρ. Ζαραλίκο, ήρθε ο B. Χαραλαμπόπουλος να διώξει τη Σάσα Σταμάτη από την παράστασή του «Ο Κουρέας της Σεβίλλης». Άμεση, λέει, η παρέμβαση του Βαγγ. Μαρινάκη: «Ποιος είναι αυτός ο Κουρέας και τι θέση παίζει στη Σεβίλλη;»
Ζ.

Προ αιώνος δωρεά
*ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝ προ αιώνος σχεδόν έγγραφο, ανασύρει ο πρόεδρος Σπ. Μπ. , μια απόφαση του 1929, οπότε και παραχωρήθηκε το οικόπεδο για την ανέγερση του 1ου Γυμνασίου.
Το Δημοτικόν Συμβούλιον του Δήμου Λαρίσης συγκείμενον από τον πρόεδρον Μ. Ζαρίμπαν, τα μέλη και παρόντος και του Δημάρχου Μ. Σάπκα, κατόπιν
Του υπ’ αριθμόν 2 εγγράφου της Διοικητικής Επιτροπής Ταμείον Εκπαιδευτικής Προνοίας Μέσης Εκπαίδευσης περί παραχωρήσεως δημοτικού γηπέδου προς ανέγερσιν διδακτηρίου του Γυμνασίου Λαρίσης και το υπ’ αριθμόν 2776 Σ. Σ. έγγραφον Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Λαρίσης, διαβιβαζούσης παράκλησιν όπως παραχωρηθή υπό του Δήμου δια τον ως άνω σκοπόν το έναντι του Γυμναστηρίου υπάρχον γήπεδον και θεωρήσαν ως δικαίαν και εύλογον την εν λόγω αίτησιν και ότι επιβάλλεται η εξεύρεσις χώρου δια την ανέγερσιν εν τη πύλει Λαρίσης διδακτηρίου Γυμνασίου πληρούντος τους όρους της παιδαγωγικής υγιεινής.
***
*ΟΜΟΦΩΝΩΣ αποφαίνεται
Δωρείται εις το Ταμείον Εκπαιδευτικής Προνοίας Μέσης Εκπαίδευσης προς ανέγερσιν διδακτηρίου Γυμνασίου ανάλογον έκτασιν συμφώνως τω σχεδιαγράμματος του μηχανικού του Δήμου επί της Πλατείας Γλάδστωνος και επί του τετραγώνου ένθα έχει οικοδομηθεί το Δημοτικόν Σχολείον παρά του Ηλεκτρικόν Εργοστάσιον, επίσης δωρείται και τον χώρον τον παραχωρηθέντα δι’ ανέγερσιν του «Σπιτιού του Στρατιώτου» εφ’ όσον δεν αποδέχεται τούτον το Β’ Σώμα Στρατού. (Σημειωτέον ότι το 1889, μετά την Απελευθέρωση, ιδρύθηκε το πρώτο σχολείο Β’θμιας Εκπαίδευσης υπό την επωνυμία «Α’ Γυμνάσιο Αρρένων Λαρίσης», το οποίο το 1932 απέκτησε το δικό του σύγχρονο για την εποχή κτίριο, στη γωνία των οδών Ανθίμου Γαζή και Ηπείρου, όπου και το προαναφερθέν οικόπεδο που πρόσφερε ο Δήμος).
Ζ.

Αντιφάσεις
*ΑΛΛΟ σκέφτονταν οι Λαρισαίοι, άλλο έλεγαν κι έκαναν.
- Κόλλησα σ’ ένα παιχνίδι που μου είπαν ότι βελτιώνει τη μνήμη και ξέχασα το φαγητό στον φούρνο, πάει κάηκε.
***
*- ΜΟΥ λέει η δικιά μου ‘’Πάμε για περπάτημα; Να πούμε και καμιά κουβέντα’’. Της είπα ‘’Ναι, βέβαια. Πήγαινε σύ και θα μιλάμε στο τηλέφωνο’’.
***
*- ΑΠΟ δω και πέρα θα πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου. Θα κάνω ό, τι γουστάρω. Μαμά, συμφωνείς;
Ζ.

Προ 40ετίας
*ΕΥΧΕΣ και δια κειμένου από τον Νίκο Κατσαρό για τη γιορτή της εφημερίδας. Πέραν των κλασσικών, «...να τα διακοσιοστήσει, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στους κατοίκους του νομού μας και όχι μόνο», ο τ. αντιπρόεδρος της Βουλής σημειώνει: «Προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα πρωτοσέλιδό της τον Σεπτέμβριο του 1981. Περιλήφθηκα τότε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ μετά την παραίτηση του Γ. Γκαράνη στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και μόλις 25 ημέρες πριν τις εκλογές. Μετά από λίγες μέρες υπήρξε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ο Κατσαρός κερδίζει τη μάχη», που συνέβαλλε στο να εκλεγώ βουλευτής και μάλιστα δεύτερος με περίπου 9.000 σταυρούς, σημειωτέον ότι ίσχυε μονοσταυρία κι ότι ακολουθούσαν σε ψήφους ένας πρώην υφυπουργός και τρεις πρώην βουλευτές».
Για να καταλήξει αναφερόμενος στον πολυσχιδή χαρακτήρα των δημοσιευμάτων της: «Το τι σημαίνει ‘’Ελευθερία’’ για όλους μας, αρκεί η σκέψη για το ποια θα ήταν η γνώση των τοπικών μας ζητημάτων αν δεν υπήρχε εκείνη». (Και του χρόνου...).
Ζ.

Απλό είναι
*«ΕΝΑ self-test ή ακόμη καλύτερα ένα rapid test πριν το γιορτινό τραπέζι θα σώσουν πολλά». Τώρα το λέει κι ο πρύτανης του ΑΠΘ. Συστήνει αυτό που κάνουν εδώ και πάρα πολύ καιρό οι νουνεχείς Λαρισαίοι. Κι ας είναι εμβολιασμένοι. Σε πολλές οικογένειες, όταν είναι να επιστρέψουν τα παιδιά τους από άλλες πόλεις, φοιτητές φυσικά ή και οικογένειες νέων που επισκέπτονται τους παππούδες, τότε φροντίζουν να κάνουν την προηγουμένη ένα rapid test και εκείνοι που θα ταξιδέψουν και αυτοί που θα υποδεχτούν. Απλό είναι και εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό από τη διάδοση του ιού. Απλό και εθελοντικό.
***
*Ο δε καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου το εξηγεί πιο αναλυτικά: «Ένα self-test, ένα rapid test, πριν την επίσκεψη στους συγγενείς και φίλους για το γιορτινό τραπέζι, μπορεί να αποτρέψει την ενδοοικογενειακή διασπορά, να προστατεύσει από την έκθεση στον ιό τους ευπαθείς, να θωρακίσει την πόλη από μία νέα έξαρση της διασποράς...», εξήγησε ο πρύτανης του ΑΠΘ.
Ζ.

Μετακίνηση
*ΤΕΛΟΣ εποχής και νέο ξεκίνημα στην επαγγελματική του πορεία ανακοινώνει ο Δημοσθένης Μαμμωνάς. Όχι, δεν φεύγει ο Λαρισαίος από τις Βρυξέλλες, παραμένει υπηρεσιακό στέλεχος της Ε. Ε. Όπως πληροφορεί, «μετά από σχεδόν μια δεκαετία ενασχόλησης με τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, μετάβαση στο πεδίο της επικοινωνίας ως Εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών από την αρχή του νέου έτους». (Και καλή πρόοδο).
Ζ.

Ενοχλητική
*Ο Λαρισαίος στο τηλέφωνο στο σπίτι τους.
- Κυρία μου, σας το είπα και χθες, δεν μας ενδιαφέρει η προσφορά σας, μη μας ξαναενοχλήσετε σας παρακαλώ...
- Από εταιρεία ρεύματος ήταν πάλι Γιώργο;
- Όχι, η μάνα σου ήταν για να πάμε να φάμε μαζί τα Χριστούγεννα.
Ζ.EMVOLIO.jpg

*ΝΕΑ πατέντα εμβολιασμού. Να μην πάει κι έρχεται ο κόσμος…
Ζ.

KODIKOS.jpg

*ΜΑ πιστοποιητικό και στο μνήμα; Τσεκάρισμα με κωδικό κι εκεί;
Ζ.

MELOMAKAR.jpg

*ΑΥΤΕΣ τις μέρες ακριβώς είναι που κορυφώνεται ο γιορτασμός των γιορτών.
Ζ.

NASIAKOP_KAPETANOS.jpg

*-ΕΔΩ στον κάμπο, καπετάνιοι δεν ευδοκιμούν, θα έλεγε ο Θαν. Νασιακόπουλος. Ένας Καπετάνος όμως μπορεί να είναι χρήσιμος.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass