ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2021 18:10
* ΣΤΕΝΟ το pressing στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στην πρόσφατη επίσκεψή του στο ΕΑΚ Λάρισας, από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον πρόεδρο του ΕΑΚ Γιάννη Κουρδή και τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Χρήστο Καπετάνο. Άλλωστε και ο δήμαρχος Λαρισαίων έθεσε δημόσια το θέμα στον υπουργό. Λέτε να υπάρξει κάποιο ευτυχές για τη Λάρισα αποτέλεσμα για τη διεξαγωγή του ποδηλατικού γύρου Ελλάδος; Γ.Ρ. * ΣΤΕΝΟ το pressing στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στην πρόσφατη επίσκεψή του στο ΕΑΚ Λάρισας, από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον πρόεδρο του ΕΑΚ Γιάννη Κουρδή και τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Χρήστο Καπετάνο. Άλλωστε και ο δήμαρχος Λαρισαίων έθεσε δημόσια το θέμα στον υπουργό. Λέτε να υπάρξει κάποιο ευτυχές για τη Λάρισα αποτέλεσμα για τη διεξαγωγή του ποδηλατικού γύρου Ελλάδος; Γ.Ρ.

Τεμπελιές Σου Κου


* - ΧΕ ΧΕ... Ξύπνησε ορεξάτος ο νεαρός Λαρισαίος.
- Κυριακάρα σήμερα, ας πάω μια εκδρομή. Από το κρεβάτι στον καναπέ.
***
* ΧΘΕΣ είχα κινηθεί παρομοίως, πάλι αποφασιστικά.
- Σαββατάρα σήμερα, βροχάρα έξω, θα τρίξουν τα ελατήρια του καναπέ.
Ζ.

Επιλεκτικά
* Η βροχή που ήρθε και δεν ήρθε, η σφοδρή κακοκαιρία που έδειξε αλλού τις προτιμήσεις της, ο ήλιος έκανε τα παιχνιδάκια του πάλι, εμφανίστηκε έστω με τα δοντάκια του χαμογελώντας πάντως, στα γύρω απ’ τον κάμπο ψηλώματα, προς ανατολάς κυρίως χριστουγεννιάτικο σκηνικό με χιόνια στο καμπαναριό. Κι όλοι περίμεναν χθες την προαναγγελθείσα «αλλαγή του καιρού το Σάββατο με επιλεκτικές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα». Και για σήμερα λιακάδα, λαμπρή Κυριακή, με παγετό όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Ζ.

Μαϊμού εμβόλιο
* ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι επιχειρούσαν να διακωμωδήσουν την κατάσταση.
- Φέτος στα κάλαντα πρέπει το ένα παιδί να έχει τρίγωνο και το άλλο κύκλο προς τιμήν της Δέλτα και της Όμικρον, που φέρνουν στο σπιτικό μας.
***
* - ΑΝ κάνεις το εμβόλιο και μετά νιώσεις μια έντονη επιθυμία να φας μπανάνα, τότε μπορεί και να σου έκαναν τη μαϊμού έκδοση.
***
* -ΣΥΓΓΝΩΜΗ, δεν σας ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού για να μπείτε στο κλαμπ;
-Το σπίτι μας είναι φίλε, απλά στολίσαμε λίγο παραπάνω.
Ζ.

Ιστορίες...
* ΜΙΑ από τις αμέτρητες ιστορίες, ενδεικτική της συμπεριφοράς και της στάσης του αείμνηστου πλέον Γιάννη Φλώρου. Στη διήγηση ο φίλος και συγχωριανός του, Στέλιος Τσιανίκας: ήταν σε προεκλογική περίοδο βουλευτικών εκλογών, υποψήφιος τότε ο Γ. Φλώρος περιόδευε κι είχαν πάει στη Σπηλιά, στον δρόμο για την Ανατολή, απ’ τον χωματόδρομο στο βουνό θα πήγαιναν, εκεί όπου τους περίμεναν οι τσουκνιδόπιτες ίσως και καμιά σούπα από κόκοτα. Γλαφυρός στη διήγηση, ο παλιός βιβλιοπώλης, με προεκτάσεις πάντα.
***
* ΣΤΗ Σπηλιά λοιπόν, είχε μαζευτεί όλο το χωριό. Είχαν από παλιά γιατρό τους τον Νίκο Φλώρο τον πατέρα του αλλά και τον ίδιο τον Γιάννη μετά, ο οποίος γνωρίζονταν με πολλούς απ’ το Αντάρτικο ακόμα. Κάποια στιγμή λοιπόν πλησιάζει κάποιος μπάρμπας τον υποψήφιο βουλευτή.
- Γιάννη, έχω πολλά παράπονα απ’ το ΠΑΣΟΚ...
Τον κοίταξε κατάματα εκείνος.
- Εγώ να δεις. (Και τον άφησε σύξυλο).
Ζ.

Αντάρα
* Η συζήτηση αφορούσε στον προϋπολογισμό μια χώρας που μόλις «βγήκε» από τα μνημόνια χωρίς να αυξάνει τα έσοδά της, διογκώνει τα χρέη της. Μπαίνοντας στον ανταγωνισμό των εξοπλισμών αγοράζει αεροσκάφη, φρεγάτες, F 35, και το «σκέφτεται» για... αεροπλανοφόρο.
Η πανδημία μας έκανε να «ξεχάσουμε» τα οικονομικά προβλήματα. Την οικονομική, διαδέχθηκε η υγειονομική κρίση, ενώ τους χαμηλόμισθους και τους άνεργους τους περιμένει η ενεργειακή κρίση.
Τις προάλλες ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης εγκάλεσε την αντιπολίτευση λέγοντας πως η νοσηλεία ασθενών από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ, είναι ας πούμε αντίστοιχη με αυτή μέσα στη ΜΕΘ.
Μετά ήρθε η μελέτη Τσιόδρα, μελέτη που χάθηκε ή κανείς δεν την παρέλαβε και προκλήθηκε εισαγγελική παρέμβαση. Ο Πολάκης αυτή τη φορά σιώπησε για να βγάλει την κυβέρνηση από το αδιέξοδο, αλλά δόξα τον Θεό προέκυψε ο Κουρουμπλής που μίλησε για δολοφονίες. Τον διέγραψε ο Τσίπρας, ενώ η ΝΔ το ξανασκέφτεται για την υποψηφιότητα Τσιόδρα. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
Ευτυχώς που ο πρωθυπουργός θα δώσει (νέες) οικονομικές ενισχύσεις για τους καυτούς λογαριασμούς ρεύματος, αερίου και πετρελαίου. Καθρεφτάκια δεν δίδει...
Β.Κ.

Έτσι λέει
* - ΔΗΛΑΔΗ ο Άδωνις πιστεύει ότι η Μενδώνη δεν ήξερε για τον Λιγνάδη ενώ ο Κανάκης ήξερε για τον Στάθη αλλά όχι κι ο Κυριάκος για τη μελέτη Τσιόδρα...
Υπουργός είναι, εκτίθεται διαρκώς στη δημοσιότητα, θα τ’ακούσει στις παρέες.
- Δεν έχει ακούσει επίσης τίποτε για την ακρίβεια, μα τίποτε... Εκτός από το ρεύμα, λέει...
-Δεν θα διάβασε ούτε τις αυξήσεις στα διόδια απ’ την Πρωτοχρονιά, που ανακοίνωσε η εκμεταλλεύτρια εταιρεία.
Ζ.
Εκεί, εκεί...
* Ο μισθός στην Τουρκία έπεσε στα 169 ευρώ τον μήνα δηλαδή 2.704 λίρες Τουρκίας, άκουσε στην τηλεόραση ο Λαρισαίος Ν. Κ. Κι έκατσε κι έκανε τον υπολογισμό.
- Το ψωμί κοστίζει εκεί 3 λίρες το μισόκιλο, άρα 2.704 δια 3 ίσον 901 ψωμιά τον μήνα. Ερώτημα: εμείς εδώ στην Ελλάδα πόσα ψωμιά παίρνουμε με ένα μισθό;
Ζ.

Λιγότεροι βουλευτές
* ΟΙ πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε αλλαγή στην κατανομή των εδρών σε συνολικά 16 εκλογικές περιφέρειες, λόγω της μεταβολής του πληθυσμού από την προηγούμενη απογραφή του 2011. Το θέμα ερεύνησε η «Καθημερινή», καθώς εξελίσσεται η τωρινή απογραφή 2021. Κάποιες από αυτές τις περιφέρειες χάνουν βουλευτική έδρα, ενώ άλλες κερδίζουν επιπλέον, σ’ αυτή τη δεύτερη κατηγορία φυσικά Αθήνα και Θεσσαλονίκη, των οποίων ο πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται.
***
* ΟΧΙ στη Λάρισα δεν αλλάζει κάτι, παραμένει οκταεδρική. Έδρα θα χάσει πιθανότατα η Μαγνησία που σήμερα εκλέγει έξι βουλευτές και πλέον θα εκλέγει πέντε. Και με βάση τα αποτελέσματα του 2019, ο συσχετισμός στον Βόλο θα άλλαζε είτε σε τρεις βουλευτές για τη ΝΔ και δύο για τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε να εκλέξει τέσσερις η ΝΔ και έναν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στη γειτονιά, μία έδρα θα χάσει και η Φθιώτιδα, κι από 5 θα βγάζει 4 βουλευτές με το επικρατέστερο σενάριο να είναι να την έχανε η ΝΔ και από 4-1 να πήγαινε σε 3-1.Τέσσερις θα εκλέγει πλέον και η Κοζάνη που σήμερα βγάζει πέντε βουλευτές και με τα αποτελέσματα του 2019 την έδρα θα την έχανε η ΝΔ και από τέσσερις βουλευτές θα εξέλεγε τρεις. (Αυτές τις έδρες βέβαια τα κόμματα θα τις έπαιρναν σε άλλες περιφέρειες).
Ζ.

Αναζητήσεις
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες αναζητήσεις.
- Οι μισοί περιμένουν να κερδίσουν το Τζόκερ χωρίς να έχουν παίξει καν δελτίο, οι άλλοι μισοί περιμένουμε να αδυνατίσουμε χωρίς γυμναστική και δίαιτα...
***
* - ΕΨΑΧΝΑ να βρω ένα χάπι που βοηθά στον ύπνο, τελικά κατέληξα στο μπέργκερ με μπύρα.
***
* - ΕΣΕΙΣ, τρώτε νωρίς;
-Εμείς φιλαράκι, τρώμε όλη τη μέρα.
Ζ.

Ποιοι θα βγουν;
* ΕΦΟΣΟΝ διεξαχθούν κατά τα σενάρια μέσα στο επόμενο εξάμηνο, τι θα αποδώσουν σε κοινοβουλευτικά πρόσωπα οι επόμενες εκλογές στη Λάρισα;
Ο Μ. Χαρακόπουλος με σταθερή βάση που τον βγάζει πάντα πρώτο, ως πότε όμως, ο Χρ. Κέλλας που ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με ακόμη πιο ενισχυμένη τη σχέση του με τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, η Στέλλα Μπίζιου που καθιερώθηκε πια και στη Λάρισα, ενώ παραμένει και η περίβλεπτη προίκα της απ’ την Ελασσόνα, ο Κ. Τζανακούλης που κινείται ακόμη πιο μεθοδικά άλλωστε βρισκόταν κοντά σε σταυρούς, και τώρα και καινούργιος παίχτης, new entry ο Χρ. Καπετάνος που έχει οικοδομήσει τα τοπικά του ερείσματα στην οργάνωση με σημαντικές βοήθειες απ’ την Αθήνα.
Η δε τρισταυρία, ακόμη και χωρίς τις κατά τόπους συμμαχίες, δημιουργεί σκηνικό κινούμενης άμμου στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ΝΔ. Η οποία επιπλέον μπορεί και να βγάλει αυτή τη φορά μόνο δύο βουλευτές, ακόμη κι αν κερδίσει τις εκλογές, λόγω της απλής αναλογικής, ωχ αμάν.
***
* ΟΙ δύο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν μιλούν στο κόμμα και για Προοδευτική Συμμαχία, άλλωστε αμφότεροι οι νυν βουλευτές σ’ αυτό το κλίμα είναι ενταγμένοι εξαρχής, από αλλού ορμώμενοι πολιτικά, Β. Κόκκαλης και Άννα Βαγενά παραμένουν αδιαφιλονίκητα φαβορί στον χώρο, ίσως και περισσότερο ενισχυμένοι. (Με 25% κάποιο κόμμα βγάζει σίγουρα δύο βουλευτές, χρειάζεται όμως πάνω από 37% για τρίτη έδρα).
***
* ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ καθαρή είναι η εικόνα και στα μικρότερα κόμματα. Με την προϋπόθεση ότι θα εκλέξουν βουλευτή στη Λάρισα, καθώς με κάτω από 12,5% όλα παίζονται κάθε φορά με την μπίλια και το σε ποιο νομό θα κάτσει. Διότι πέραν του κόμματος Βαρουφάκη, που δεν εκπροσωπείται τώρα στη Λάρισα και θα διεκδικήσει στην επόμενη κάλπη, η απλή αναλογική αλλά και οι ιδιαίτερες συνθήκες έχουν ανοίξει την όρεξη, ποτίζοντας τις φιλοδοξίες πολλών στην Αθήνα μα και τοπικά, για δημιουργία νέων κομμάτων και είσοδο στη Βουλή. Ο συνωστισμός πολύ μεγάλος, για συγχρωτισμό δεν γίνεται καν λόγος αφού σε μικρά τε και μεγάλα κόμματα, οι συνυποψήφιοι δεν αναπνέουν τον ίδιο αέρα μεταξύ τους, πολλοί μισιούνται κιόλας ανενδοιάστως.
***
* ΣΤΑ μικρότερα κόμματα λοιπόν:
Ο Γ. Λαμπρούλης ισχυρό στάνταρ, το ΚΚΕ δεν αλλάζει εύκολα τα πλάνα του.
Η Λίτσα Λιακούλη αδιαμφισβήτητη, ιδίως μετά την επικράτηση του Ν. Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ και την αναβάθμισή της.
Ο Κυρ. Βελόπουλος έχει βρει άλλον απ’ τον Τύρναβο για διάδοχο, ο οποίος όμως δεν θα την πατήσει όπως ο προηγούμενος να του πάρει δηλαδή ο αρχηγός την έδρα. (Με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα αλλάξει η κατανομή των εδρών).
Ζ.

Προβληματισμοί
* ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ και προβληματισμοί νεαρών Λαρισαίων.
-Πατέρα, βρήκα μια γυναίκα ίδια η μαμά...
-Κουράγιο λεβέντη μου.
***
* - ΟΤΑΝ οι γειτόνισσες μου ζητούσαν ζάχαρη, ήξερα. Μια καινούργια όμως μου ζήτησε κρεμμύδια, τι κάνω τώρα;
***
* - ΜΕ το που έπιασα την ομπρέλα ξεκίνησε να βρέχει. Πάω να αγοράσω προφυλακτικά, λοιπόν.
Ζ.

Δέσμευση Πούτιν
* ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ η Αθήνα από τη δέσμευση Πούτιν να δώσει στην Ελλάδα τη μυστική συνταγή για ρώσικη σαλάτα, ενημερώνει το Βατράχι.
Τη δέσμευσή του να δώσει στην Ελλάδα τη μυστική συνταγή για ρώσικη σαλάτα εξέφρασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών στο Σότσι της Ρωσίας.
Η απόφαση του Ρώσου προέδρου χαρακτηρίζεται από το κυβερνητικό επιτελείο ως σημαντική επιτυχία, η οποία αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στην εγχώρια βιομηχανία σάντουιτς, αφού αποτελεί αγαπημένη αλοιφή των Ελλήνων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυθεντική συνταγή, που γράφτηκε από τον Ρώσο μοναχό Ζαμπόνωφ τον 11ο αιώνα φέρεται να περιέχει κυβάκια κοτόπουλο αντί για ζαμπόν. Ωστόσο παραμένει επτασφράγιστο μυστικό και φυλάγεται σε ειδική κρύπτη στο μαυσωλείο του Λένιν στη Μόσχα.
Η είδηση προκάλεσε, πάντως, την αντίδραση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος στο παρελθόν έχει ισχυριστεί ότι μόνο αυτός κατέχει επιστολή με τη μυστική συνταγή. Ωστόσο, στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι απλά είχε αντιγράψει τα συστατικά από φαστφουντάδικο της περιοχής του.
Ζ.

Ωραία χρόνια...
* ΚΑΘΩΣ στο ΚΙΝΑΛ βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης, στο Insiderη Πυθία εντοπίζει διαμαντάκια: Από τις ωραιότερες ερωτήσεις ever, αυτή του βουλευτή Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη του ΚΙΝΑΛ που ζητά από την κυβέρνηση ν’ ανοίξει δωρεάν στον λαό του Δήμου Διστόμου, Αράχωβας, και Αντίκυρας το γνωστό χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Ο βουλευτής είναι εγκρατής, γιατί αν άκουγε και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στους γειτονικούς νομούς, θα ζητούσε να πηγαίνουν τζάμπα στο χιονοδρομικό όλοι οι κάτοικοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. (Γι’ αυτό όλοι λατρεύουν το ΠΑΣΟΚ. Αφουγκράζεται και τώρα τις βαθύτερες επιθυμίες).
Ζ.

Σιγά...
* Ο Λαρισαίος πηγαίνει στον κινηματογράφο με τον σκύλο του. Το έργο αρέσει τόσο πολύ στο ζώο που εκδηλώνει κάθε τόσο την ικανοποίησή του με χαρούμενα γαυγίσματα.
- Για να του αρέσει η ταινία, θα πει ότι ο σκύλος είναι πολύ έξυπνος, λέει ο διπλανός θεατής στον ιδιοκτήτη του ζώου.
- Έξυπνος κι άλλο τι... Το μυθιστόρημα απ’ το οποίο βγήκε το σενάριο, δεν κατάφερε να το τελειώσει...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass