ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2021 18:08
*ΜΕΤΑ την αναβάθμιση, να κι οι ευχές για «εις ανώτερα»... *ΜΕΤΑ την αναβάθμιση, να κι οι ευχές για «εις ανώτερα»...

Ά-μετροι


* ΕΙΤΕ «Όμικρον» την πεις, είτε «Δέλτα», σημασία έχει πως από κει που «θα παίρναμε τη ζωή μας πίσω» (σύμφωνα με τους τηλε-γιατρούς) φτάσαμε να συζητάμε ξανά για... καραντίνες και νέα μέτρα. Και θα τα είχαν αποφασίσει - έσο βέβαιος- αν α) δεν ήταν στη μέση οι γιορτές και β) αν υπήρχαν τα φράγκα να στηρίξουν ξανά τα λοκντάουν, επιδοτώντας τους πολίτες για να κάθονται σπίτι. Δυστυχώς, «λεφτά δεν υπάρχουν» Γιώργο μου, γι’ αυτό λάβε τα μέτρα σου και φόρα τη μάσκα σου μπας και τη βγάλεις καθαρή μέχρι να ξεθυμάνει το κακό.

Είδηση;
* ΚΟΙΤΑΞΑ κάνα δυο έγκυρα site μετεωρολογίας, πάει τελείωσε, χιονισμένα Χριστούγεννα δεν έχει. Κι αυτή η καψερή η «Κάρμελ», ίσα που πρόλαβε να ρίξει μια... «πασπάλα» χιόνι στα ορεινά του νομού και όλοι κάνουμε σαν να είναι πρωτοφανές που χιονίζει χειμώνα καιρό. Όλα για τη δημοσιότητα γίνονται. Τσάμπα και τα... ταρατατζούμ και οι υποβλητικές μουσικές με τις οποίες την προανήγγειλαν στα Δελτία Ειδήσεων των καναλιών. «Κάρμελ. Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η καταιγίδα...».
Κάποτε τα χιόνια δεν ήταν είδηση... Ήταν απλώς χειμώνας.

Κουράγιο...
* ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με ήλιο, αλλά και λίγες συννεφιές. Καλύτερα έτσι, να δουλέψουν και τα μαγαζιά, αν και συμπονούμε τα μάλα όλους εκείνους τους συνέλληνες που έχουν τον τρόπο τους και έχουν κλείσει πρώτο τραπέζι... Αράχωβα ή σε ό,τι άλλο παίζει από κοσμικό ορεινό, όπου η πληρότης χτύπησε ταβάνι. Κουράγιο αδέρφια...

Περί εκλογών
* ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ο προϋπολογισμός πέρασε και ο Μητσοτάκης μάλλον έκανε... πλάκα με τον πολιτικά αδύναμο Τσίπρα, αλλά και με το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που μοιάζει με παλιό σκεύος που το έτριψαν καλά, το ξαναγυάλισαν και το έβαλαν στην προθήκη. Το συμπέρασμα είναι -για κάθε καλόπιστο παρατηρητή- ότι ο Μητσοτάκης μάλλον το εννοεί όταν λέει πως θα πάει σε εκλογές στην ώρα του κι όχι σε πρόωρες, όπως συνηθίζουν τα τυχοδιωκτικά ελληνικά κατεστημένα από καταβολής... χώρας. Μακάρι...

Σταθερότητα
* ΓΕΝΙΚΑ ο Μητσοτάκης έχει καταρρίψει πολλές παραδόσεις. Και παρά τις γκρίνιες (που είναι στο κύτταρο κάθε λαού) τα πάει καλά, υπό την έννοια ότι έχει πετύχει μια σταθερότητα και μια σοβαρότητα μέσα και έξω από τη χώρα. Κι αν νομίζεις ότι αυτά είναι αυτονόητα ρίξε μια ματιά στην... Αγγλία (όπου τον Τζόνσον τον ανεβοκατεβάζουν ως... «κλόουν» της πολιτικής), αλλά και στη Γαλλία, όπου διάφοροι τηλεοπτικοί γελωτοποιοί απειλούν να συνασπιστούν και να ρίξουν τον Μακρόν, δηλαδή έναν ηγέτη που η Γαλλία είχε χρόνια να δει.

Οι Νότιοι
* ΑΛΛΑ οι λαοί έτσι λειτουργούν... παρασύρονται σε πλάνες από τους εφήμερους δημαγωγούς. Πολύ ήθελε η Ιταλία να δει τον... Πέπε Γκρίλο πρωθυπουργό - μέχρι που ήρθε ο σώφρων Ντράγκι και η χώρα ηρέμησε; Πολύ ήθελαν οι Ισπανοί να δουν Κυβέρνηση των Ποντέμος; Πολύ ήθελε να ξαναγίνει ρυθμιστής ο μακαρίτης ο... Τράγκας και το κόμμα του αν δεν τον προλάβαινε ο κορονοϊός;
Είναι ίσως μια μικρή εκδίκηση της ιστορίας: σ’ αυτήν τη φάση, τους στιβαρούς ηγέτες τους έχει ο ευρωπαϊκός Νότος. Στο... Βίλα Μπάχο του ευρωπαϊκού Βορρά, ακόμη τρίβουν...

Επάγγελμα: ηγέτης
* ΟΤΙ υπάρχει έλλειψη ηγετών, πολιτικών δηλαδή που να μπορούν να σταθούν διεθνώς, είναι γεγονός. Πάρε για παράδειγμα τον «άφθαρτο» Ανδρουλάκη. Άμα μιλήσεις με Λαρισαίους ΠΑΣΟΚους, θα σου πουν καλές κουβέντες. Καλό παιδί, τίμιο παλικάρι, αλλά... μέχρις εκεί.
Ο Ανδρουλάκης έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέσα από μηχανισμούς, αλλά μπορεί να αναδειχθεί και σε ηγέτη; Βασικά, πρέπει να εκπαιδευτεί. Σε πρώτη φάση να πάρει -λένε- το... Proficiency στα αγγλικά που όσοι τον έχουν ακούσει τον κόβουν μέχρι... Lower: τουριστικά αγγλικά Κρήτης.
Είναι λένε του κλίματος Σημίτη. Αλλά άμα βάλεις στη ζυγαριά Σημίτη και Ανδρουλάκη... το μόνο που σου ’ρχεται είναι να... χαμογελάσεις...

Ο μόνος
* ΤΑ ίδια και στη ΝΔ, μη νομίζεις, άμα μιλήσεις με σοβαρούς ανθρώπους της ΝΔ, μετά τον Μητσοτάκη τον μόνο που βλέπουν να μπορεί να σταθεί διεθνώς, αλλά και στο τιμόνι της χώρας είναι ο Δένδιας που έχει και το σχετικό παράστημα, τη μόρφωση και γενικά το εκτόπισμα. Παραπέρα... δεν έχει. Πολύ ευτέλεια έχει πέσει στην πιάτσα.

Ελληναράδες
* ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ευτέλειας -και χοντροκομμένου κατά την άποψή μας χιούμορ- είναι οι περιβόητοι «Αρβύλα» που βρέθηκαν στο στόχαστρο για σεξουαλικό σκάνδαλο μέλους της ομάδας τους. Ας αφήσουμε το σκάνδαλο στη Δικαιοσύνη κι ας αναρωτηθούμε:
- Τι σχέση έχει η δική τους σάτιρα (τυπικά ελληναράδικη) με την εκλεπτυσμένη σάτιρα ενός Λάκη Λαζόπουλου, ειδικά στα χρόνια τον «Δέκα Μικρών Μήτσων»;
Όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο βέβαια...

Κρίση
* ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ τα άσχημα αποτελέσματα για την ΑΕΛ και ο μεγαλομέτοχος κ. Κούγιας εξακολουθεί να βγάζει ανακοινώσεις με τις οποίες... ξεπερνά ακόμη και τον εαυτό του. Για παίκτες αδιάφορους, παίκτες που... γυρίζουν «στα μπαρ και τα ξενύχτια» κ.λπ., κ.λπ. Και προαναγγέλλει για άλλη μια φορά ότι θα... τους αλλάξει όλους.
Είναι φανερό ότι στην ομάδα δεν υπάρχει καλό κλίμα. Η κρίση που κρατάει χρόνια έχει απομακρύνει και τον κόσμο που πια δεν ασχολείται καν. Κι ο Κούγιας -έξυπνος άνθρωπος είναι- νομίζουμε πως πρέπει να συνειδητοποιήσει τι πρέπει να γίνει. Δεν θα του το πούμε εμείς...

Γιορτάζει
* ΤΟΥ Αγίου Ιγνατίου σήμερα, και η μνήμη πολλών πιστών συμπολιτών τρέχει πίσω στον μακαριστό Ιγνάτιο. Η ιστορία γράφει από μόνη της την αξία του ως ποιμενάρχη και ανθρώπου. Η Λάρισα θα τον θυμάται πάντοτε.
- Χρόνια πολλά και στον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιο Μουρτζανό που σήμερα σίγουρα θα είναι διπλά συγκινημένος, όχι μόνο επειδή γιορτάζει, αλλά και για τις αναμνήσεις που έχει από τον γέροντά του. Εξάλλου το γράφει και στο καινούργιο του βιβλίο, που από σήμερα βρίσκεται στις προθήκες βιβλιοπωλείων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass