ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2022 18:00
 * ΕΠΑΦΗ με την «Ε» οπωσδήποτε, ο Κυρ. Μητσοτάκης σε κάθε επίσκεψή του στη Θεσσαλία. Ο Βόλος αυτή τη φορά ο προορισμός του, ήθελε όμως και μια γεύση από Λάρισα. Χαιρετώντας τον ο Γ. Ρούστας πήρε κι εκείνος μια γεύση από Μπάιντεν. Ζ. * ΕΠΑΦΗ με την «Ε» οπωσδήποτε, ο Κυρ. Μητσοτάκης σε κάθε επίσκεψή του στη Θεσσαλία. Ο Βόλος αυτή τη φορά ο προορισμός του, ήθελε όμως και μια γεύση από Λάρισα. Χαιρετώντας τον ο Γ. Ρούστας πήρε κι εκείνος μια γεύση από Μπάιντεν. Ζ.

Για μπάνιο
* ΕΧΟΥΝ πληθύνει οι τολμηροί Λαρισαίοι, χειμερινούς κολυμβητές

δεν τους λες, ούτε ανοιξιάτικους, αδημονούν ωστόσο να φέρουν το καλοκαίρι μια ώρα αρχύτερα.
- Σάββατο σήμερα, πάμε για μπάνιο;
- Βρε άμα δεν πάει το καρπούζι 10 λεπτά το κιλό, εγώ στη θάλασσα δεν μπαίνω.
* * *
* - ΤΟ πρώτο μπάνιο, να ξέρετε, διαρκεί 30 λεπτά. Τα 28 λεπτά κάθεσαι στη θάλασσα μέχρι τα γόνατα και την κοιτάς, 1 λεπτό βουτάς κι ένα λεπτό για να τρέξεις στην πετσέτα.
Ζ.

Πολύ ψηλά
* ΚΙ έτσι όπως πάνε οι τιμές, τουλάχιστον προς το παρόν, μάλλον ο Πούτιν φταίει και για τα ακριβά κεράσια.
- Από την Αγιά και τη Νάουσα, για να φτάσουν Αθήνα, οι έμποροι τα περνάνε μάλλον μέσω Χάρκοβο.
* * *  
* ΕΒΛΕΠΕ ο άλλος το καρτελάκι στο τελάρο και σιγοτραγουδούσε.
- Τα κεράσια στην κυρία από μένα...
* * *
* - ΕΠΙΣΗΣ αλλάζει φέτος το τραγούδι του Ρόκκου: Κεράσια και ρουμπίνια θα σου φέρω...
Ζ.
Πασοκτζήδες
* ΕΦΥΓΑΝ για το Συνέδριο στην Αθήνα οι 92 Λαρισαίοι πασοκτζήδες σύνεδροι, οι εξ οφίτσιο και άλλοι μικροπαράγοντες.
Με αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους παλιούς... Ή και τις παλιές τις φίλες...
Γέμισε με αναρτήσεις φωτογραφιών από παρέες σε στάση για καφέ στην Εθνική οδό και αναμνήσεις τύπου ‘’εδώ σταματούσε κι ο Λαλιώτης’’, είχαν δρόμο ως το βραδάκι, δεν βιάζονταν άλλωστε. Καλοπερασάκηδες πασοκτζήδες, τα γύρω απ’ το Συνέδριο κι όχι μέσα σ’ αυτό τα πιο ενδιαφέροντα.
- Θα δείτε και παλιές συντρόφισσες...
- Ναι, ναι...
- Τι ναι βρε μπουμπούνα, αυτές είναι πια εξηντάρες, μην πω εβδομηντάρες, τι να τις κάνετε, που θυμάσαι ακόμη το Πανεπιστήμιο... (Ταβέρνες, μπαράκια και μπουζούκια θα έχουν την τιμητική τους, παρέες, επαφές και διασυνδέσεις ο πρώτος στόχος).
Ζ.

Όχι, δεν, ποτέ...
* ΠΑΡΟΤΙ κάποιοι της χρεώνουν τη μισή από τη μεγάλη ήττα των ‘’ανδρουλακικών’’ στην εκλογή της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, η άλλη μισή ανήκει δικαιωματικά στους αδιαφιλονίκητους ηγέτες της εσωκομματικής ομάδας φίλων του προέδρου, η Λίτσα Λιακούλη εξακολουθεί να διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι ουδόλως ενεπλάκη στην εκλογική κομματική διαδικασία, υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. «Δεν το ήθελε, δεν είναι ο τύπος της», επιμένουν οι συνεργάτες της, «ποτέ δεν πίστευε ότι πρέπει κάποιος βουλευτής να ελέγχει τη Νομαρχιακή...».
Κι αποκαλύπτουν, οι μαρτυριάρηδες, ότι αυτό το διάστημα, η βουλευτής λέει διαρκώς τρία πράγματα όταν μιλάει για το ΠΑΣΟΚ: «Ενότητα, ενότητα, ενότητα».
Ζ.

Με άνεση
* ΘΕΡΜΗ υποδοχή χθες στο Δημαρχείο Βόλου, η σχέση επισφραγίστηκε όπως αναμενόταν, οι εκλογές είναι πολύ κοντά μάλλον, ο Κυρ. Μητσοτάκης πολύ άνετος με τον δήμαρχο Μπέο.
Αχ, αχ, αχ που τον υποδέχθηκε, ε δεν τον φίλησε κιόλας, όπως έκανε με τον αλευροβιομήχανο Κώστα Λούλη, πρώην γεν. γραμματέα Τουρισμού και σταθερό φίλο της οικογένειας.
Ωστόσο τα είπαν μια χαρά, ο Δήμαρχος του σύστησε το επιτελείο με τους αντιδημάρχους που περίμενε στην είσοδο, πιο μέσα ο Πρωθυπουργός εντόπισε ομάδα γυναικών υπαλλήλων του Δήμου, που περίμεναν όλες μαζί διακριτικά, πήγε κατευθείαν εκεί «τι βλέπω εδώ γυναικοκρατία», τις χαιρέτισε μία-μία «να βγάλουμε και μια σέλφι μαζί σας», τις πρόλαβε και «δήμαρχε είσαι βλέπω σε καλά χέρια» το αστειάκι, «είμαστε λάτρεις του γυναικείου φύλου» απάντησε εκείνος και συνέχισαν προς τα μέσα για να συσκεφθούν.
Ζ.

Ένας στους πέντε
* ΠΟΛΛΕΣ πιθανότητες να αγιάσει έχει ο Μητροπολίτης Λαρίσης, διαπίστωνε γνωστός Λαρισαίος, καθώς αυτό συνέβη με σχεδόν έναν στους πέντε προκατόχους του. Όπως ανέφερε σε εκδήλωση ο κ. Ιερώνυμος, «από τους 90 γνωστούς επισκόπους της Λάρισας, οι 10 αναγνωρίστηκαν ως άγιοι της Εκκλησίας, ενώ υποψήφιοι προς αγιοποίηση είναι άλλοι πέντε». Επομένως ή άγιος τόπος είναι η Λάρισα και εμπνέει ή οι Λαρισαίοι ταλαιπωρούν τόσο τους μητροπολίτες τους που γίνεται πράξη η λαϊκή ρήση «αυτός παιδί μου, τόσα που τράβηξε, αγίασε...».
Ζ.
Δεν πήγε
* Ο Πάνος Σάπκας, ο πιο συριζαίος ΣΥΡΙΖΑ στη Δημαρχία, από εκείνους με άποψη, όμως και κριτική στάση, παρότι εδώ και πολλά χρόνια σταθερός υποστηρικτής του Τσίπρα, εντούτοις δεν εθεάθη στις εσωκομματικές κάλπες της Κυριακής. Να τον είχε ενοχλήσει κάτι, δεν ακούστηκε.
Να συμπεριφέρθηκε όπως και πάρα πολλοί άλλοι του χώρου που δεν θεώρησαν και τόσο υποχρεωτική τη συμμετοχή, το πιθανότερο.
Ζ.

Προνοητικός
* ΚΑΙ οι λίγο μεγαλύτεροι Λαρισαίοι με τη γλώσσα και τον νου έπαιζαν κι εκείνοι.
- Είμαι σε ηλικία που έχω πιαστεί, χωρίς να με πιάνει κανείς.
* * *
* - ΕΓΡΑΦΕ ο γιος μου πρωινιάτικα, μπράβο του λέω που σηκώθηκες νωρίτερα για μια επανάληψη, μετράω τις απουσίες, μου λέει, να δω τι περιθώρια έχω.
* * *
* - ΕΜΕΝΑ πάλι, με παίρνει ένας τηλέφωνο και μου ζήτησε ρεπό για αύριο. Του το έδωσα.
Τι να του έλεγα, ότι πήρε λάθος νούμερο;
Ζ.
Κουβέντες κατόπιν
* - ΠΟΛΥ προχωρημένοι στον ΣΥΡΙΖΑ...
Σχολίαζαν στην παρέα αναλύοντας το αποτέλεσμα των εσωκομματικών στην περιοχή.
- Οι Λαρισαίοι όχι και τόσο, δεν είναι έντονο το τοπικιστικό. Αλλά να φτάσουν να ψηφίζουν οι Βολιώτες Λαρισαίους αντί για τους δικούς τους; Ποιος να το περίμενε... Μόνο μπράβο μπορεί να πει κανείς. Και αν αναρωτηθεί τι συνέβη, τι πρυτάνευσε.
* * *
* ΜΕΤΑ είπαν για την πολυκοσμία στην κάλπη υπέρ Τσίπρα.
- Τόσος κόσμος μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, πότε υπήρξε ξανά σε αριστερό κόμμα;
- Ε, όχι και τόσο μέλη, δεν θα πληρώνουν δα και συνδρομή. Μπορεί να γράφτηκαν, αλλά θα τους ξαναδούν άραγε πολλούς απ’ αυτούς σε άλλη κομματική διαδικασία;
- Εν τω μεταξύ, στη Λάρισα είχε και το ΚΚΕ πάνω από 2.000-2.500 μέλη, μαζί με την ΚΝΕ τότε, στις αρχές της δεκαετίας ‘80. Κι επιπλέον, αριστερό για αριστερό έχει διαφορά...
Ζ.

Σπεσιαλίστες
* - ΔΕΝ στέλνουν μόνο όπλα και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία... Συζητώντας στην παρέα των Λαρισαίων, σημείωναν πως ως σπεσιαλίστες στην επικοινωνία, οι Αμερικανοί βοηθούν εξαρχής τον Β. Ζελένσκι στην παγκόσμια εκστρατεία του υπέρ της χώρας του.
Είναι και επαγγελματίας ηθοποιός, ‘’τα παίρνει τα γράμματα’’, τα κανάλια επικοινωνίας στη Δύση είναι μονίμως ανοιχτά διάπλατα για χάρη του, πάντα εύστοχος στο τι θα πει, πού και πότε θα το πει. Ε, εντοπίστηκαν και κάποιες μικρές αστοχίες, όπως στις ομιλίες του σε Ελλάδα ή Κύπρο, αλλά κι οι ειδικοί απ’ τις ΗΠΑ δεν έχουν δα και μικροσκόπιο για να αντιμετωπίζουν τις ιδιαιτερότητες μικρών χωρών, το θεωρούν και ασήμαντο.
* * *
* ΚΙ ύστερα προέκυψε κι η αντιστοίχιση στα καθ’ ημάς.
- Κι ο Μητσοτάκης επίσης χρησιμοποιεί Αμερικανούς επικοινωνιολόγους...
Οπότε εκτιμήθηκε πως εκείνοι κυρίως ήταν οι λογογράφοι του πρωθυπουργού, ο οποίος ενθουσίασε με τις ομιλίες του στην Ουάσινγκτον, ότι αυτοί βοήθησαν γενικότερα στην επιτυχία της επίσκεψης. Βέβαια, αυτοί δεν θα μπορούσαν να έχουν τις ευαισθησίες κάποιων ιθαγενών, που θεώρησαν επί παραδείγματι ατυχή τον παραλληλισμό της Μαριούπολης με το Μεσολόγγι.
Ζ.

Έστηνε σκηνή
* ΗΤΑΝ ακόμη εκνευρισμένος ο νεαρός Λαρισαίος, φάνηκε στη συζήτηση με τον φίλο του.
- Έμαθα χώρισες, ε;
- Ναι ρε φίλε, όπου πηγαίναμε έστηνε σκηνή...
- Ζηλιάρα ε;
- Εμ τι, πρόσκοπος;
Ζ.

 

AGORAST MHTSOTAK XERIA

* ΔΕΝ χρειάστηκε παρά ελάχιστο χρόνο ο Κ. Αγοραστός να συντονιστεί με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Και να πλέξει κι αυτός τα δάχτυλα στα χέρια του μπροστά.
Ζ.

 

PROSKOPOI

* ΑΠΟ την «Καθημερινή» αναδείχθηκε χθες το βιβλίο-έρευνα-λεύκωμα «Σαν πήγα στα λυκάκια...», με την ιστορία του προσκοπισμού στη Λάρισα, άλλη μια ψηφίδα στην ιστορία της πόλης δηλαδή, μια δημιουργία του φιλόπονου δημοσιογράφου Βαγγέλη Ρηγόπουλου, ο οποίος συνεχίζει με συμπεριφορά προσκόπου ακόμη και σήμερα. Δημοσίευμα του Νίκου Βατόπουλου, λάτρη της Λάρισας, επικεφαλής του Πολιτιστικού στην αθηναϊκή εφημερίδα, με συμπυκνωμένη αναφορά στην πόλη, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ‘’Ελευθερία’’, την Ένωση Παλαιών Προσκόπων, τη ‘’Φωτοθήκη’’, τον Γ. Κατσίγρα και τον Τάσο Μπαξεβάνο και φυσικά τον συγγραφέα του βιβλίου.
Ζ.

 

PIATA

* ME αφορμή και την έναρξη του Συνεδρίου, o Θ.Β. θυμίζει πώς διασκέδαζαν επί ΠΑΣΟΚ οι Λαρισαίοι. (Το έλεγε και τ’ όνομα, συμπλήρωσε ο φίλος του. Φάληρο, φαληρίσαμε...).
Ζ.

 

MHTSOTAKHS18

* Ο κ. Μητσοτάκης κατά την προσφιλή του συνήθεια, μόλις βγήκε από το όχημα που τον μετέφερε στα Κανάλια και στο Μουσείο της λίμνης Κάρλας έσπευσε να χαιρετίσει και να συνομιλήσει με μαθητές του Γυμνασίου του χωριού που τον περίμεναν και φυσικά να φωτογραφηθεί μαζί τους.
Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό είχε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστικών ΚΤΕΛ Μιχάλης Σακελλαρίου (φωτ.), ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη φιλία που διατηρεί από παλιά, αλλά και το ενδιαφέρον του Κυρ. Μητσοτάκη για τις δημόσιες συγκοινωνίες, του ζήτησε την ενίσχυση των Αστικών για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος ώστε να μην μετακυλήσει η αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε λεπτομερές υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις, το οποίο ήδη προωθήθηκε στους συνεργάτες του.
Σύσσωμη η ΝΔ Μαγνησίας παρούσα στην περιοδεία του Πρωθυπουργού στον νομό τους. Αντίθετα λίγες οι παρουσίες από τη Λάρισα. Έτσι το «παρών» έδωσε η ομάδα Αγοραστού και πιο συγκεκριμένα ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανδρ. Μπρέζας, οι πρ. αντιπεριφερειάρχες Γ. Λαδόπουλος, Ν. Λιούπας, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Καλαμπάκας και η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Σταυρούλα Καρρά.
Ακόμη στο πλευρό του Πρωθυπουργού, εμφανώς διακριτικοί ήταν ο γιος του Κωνσταντίνος (ο οποίος επίσης φωτογραφήθηκε με πολύ κόσμο), η διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη, ο σύμβουλος του Θ. Νέζης, ο γραμματέας του κόμματος Π. Μαρινάκης και ο γραμματέας Οργανωτικού Στ. Κονταδάκης.
Αναμνηστικά δώρα πρόσφεραν στον πρωθυπουργό ο υπεύθυνος του Μουσείου Κάρλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη. Μάλιστα ο Κ. Αγοραστός προσφέροντάς του μια βελανιδιά που ριζώνει εύκολα, του ευχήθηκε να ...ριζώσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης ο κ. Αγοραστός δεν έχασε την ευκαιρία και μόλις ο Πρωθυπουργός τον συνεχάρη για το έργο του στην Κάρλα, του ζήτησε και τον Αχελώο, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να απαντά «ένα, ένα», δηλαδή ...μη βιάζεσαι.
Γ.Ρ.

 

SAKELARIOU

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass