ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2022 18:28
*ΤΕΛΙΚΑ όλοι οι δήμαρχοι κάτι θέλουν απ’ τον Περιφερειάρχη. Αχ αυτό το ΕΣΠΑ... Ζ. *ΤΕΛΙΚΑ όλοι οι δήμαρχοι κάτι θέλουν απ’ τον Περιφερειάρχη. Αχ αυτό το ΕΣΠΑ... Ζ.

Ζημιάρηδες
* ΤΟ βοριαδάκι δεν πειράζει, ο βοριάς είναι που ενοχλεί. Το αεράκι δροσίζει την ατμόσφαιρα και απλώς ακυρώνει τα πολυαναμενόμενα πρώιμα μπάνια του Σαββατοκύριακου. Αν και οι βιαστικοί είχαν προλάβει να κάνουν το πρώτο με τον μικροκαύσωνα του Αγίου Αχιλλίου. Οι αέρηδες

όμως και ενοχλητικοί είναι και ζημιά κάνουν στις καλλιέργειες, ιδίως σε ανθισμένα ακόμη αυτήν την εποχή φυτά. Βέβαια, τα φυτά κινδυνεύουν τον Φλεβάρη από τυχόν παγωνιά, άλλα από την ξηρασία του Απριλίου κι άλλα από τη ζέστη του Ιουλίου. Δεν μεγαλώνουν σε συνθήκες θερμοκηπίου, οπότε και οι παραγωγές τους θα ήταν απείρως μεγαλύτερες. Άλλωστε ως γνωστόν, η Γεωργία είναι μαγαζί ξεσκέπαστο.
Ζ.

Και κεράσια;
* - ΜΑΣΚΑ από χθες και σε εξωτερικούς χώρους επειδή έβαλε ψυχρούλα. (Για τα τρέχοντα συζητούσαν οι Λαρισαίοι).
* * *
* - ΠΑΩ να βάλω βενζίνη και να πάρω και λίγα κεράσια.
- Σιγά ρε Ωνάση...
* * *
* ΚΙ ο άλλος έκανε ρίμα με μια Ρούλα: Με τη Ρούλα Κορομηλά, γεράσαμε. Με τη Ρούλα Βροχοπούλου γελάσαμε. Και με τη Ρούλα Πισπιρίγκου το χάσαμε.
Ζ.

Ούτε ένας
* ΤΗΝ Κυριακή οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν αποτελέσματα Τετάρτη βράδυ, ναι της ίδιας εβδομάδας. Τελικά ο 11ος στη δωδεκάδα των Θεσσαλών κεντροεπιτρόπων, ο Τρικαλινός Δημήτρης Παρθένης, έχασε τη θέση του για να εκλεγεί ο 21ος σε σταυρούς, ο Βολιώτης Φώτης Λαμπρινίδης, προερχόμενος από την πλευρά της παλιάς ΔΗΜΑΡ. Οι υπόλοιποι που απαιτούσε η ποσόστωση, από τις άλλες ομάδες, Γέφυρα, νεοεισερχόμενοι κ.λπ., είχαν καλυφθεί απευθείας και με το παραπάνω μέσα απ’ την κάλπη, όμως απαιτήθηκε να λειτουργήσει και η ποσόστωση μέσα στην ποσόστωση. Κι έτσι επειδή λιγόστευαν οι γυναίκες κάτω από τις μισές, ενεργοποιήθηκε εν τέλει και η ποσόστωση των 50-50 για να εκλεγεί και η Ελένη Γερούκη από την Καρδίτσα και η οποία ήταν ούτως ή άλλως 12η, για να μη μετατοπιστεί στη θέση 13.
* * *
* ΑΠΟ Τρίκαλα εκλέχθηκε με άνεση η Ουρανία Παπαζεύκου, Τυρναβίτισσα στην καταγωγή, η οποία βγήκε μεταξύ των πρώτων στην οργάνωση Τυρνάβου, αλλά και γενικότερα πήρε σταυρούς και στη Λάρισα και στην Ελασσόνα και στον Δήμο Κιλελέρ.
* * *
* ΜΙΑ ακόμα Τυρναβίτισσα εκλέχθηκε στην Κ.Ε., η Άννα Χατζησοφιά του θεάτρου και της τηλεόρασης, υποψήφια στην Αθήνα, το ίδιο και η Λαρισαία δικηγόρος Δανάη Κολτσίδα.
* * *
* ΠΑΝΤΟΥ στη χώρα και στην Αθήνα, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και πρώην υπουργοί, μπήκαν στη βάσανο της εκλογής από τη βάση, έτσι είναι στην Αριστερά. Παντού εκτός από τη Λάρισα, τη Θεσσαλία, όπου ούτε ένας βουλευτής, είχε και υπουργούς στις κυβερνήσεις Τσίπρα, απέφυγαν την υποψηφιότητα άπαντες, φοβήθηκαν τυχόν τσαλάκωμα ή φύλαξαν δυνάμεις να τρέξουν στις βουλευτικές;
Ζ.

Με Μπέο;
* ΚΑΙ μετά τον Μπάιντεν, καπάκι Μπέος. Αχ, αχ, αχ;
Ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή. Για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων θα μιλήσει στον Αλμυρό, στην Κάρλα για τα έργα με τον Κ. Αγοραστό, το πρόγραμμα όμως περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου. Και θα είναι πιθανότατα ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που θα συναντηθεί με τον εδώ και 8 χρόνια Βολιώτη δήμαρχο. Δεν ήταν φυσικά ο Αλ. Κούγιας που δεν τους το επέτρεπε. Κι έτσι τώρα θα επισημοποιηθεί η σχέση της ΝΔ μαζί του, καθώς έρχονται και εκλογές. (Και για τους δύο, που κανείς τους δεν έχει αναστολές σ’ αυτά).
Ζ.

Κατόπιν ενεργειών
* «ΝΕΑ έκτακτη χρηματοδότηση 450.000 ευρώ προς την τοπική αυτοδιοίκηση περιοχών της Μαγνησίας για αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές ανακοίνωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος», αναφέρει η ειδησεογραφία, η αθηναϊκή κιόλας, λογικό κοτζάμ Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.
«Όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, στην εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνεται νέα χρηματοδότηση στον Δήμο Αλμυρού, στον Δήμο Σκοπέλου και τη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου». (Της εκλογικής του περιφέρειας συμπτωματικά, καθώς ο Χρ. Τριαντόπουλος θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής στη Μαγνησία, πώς να τον ανταγωνιστούν οι υπόλοιποι;)
* * *
* ΣΕ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους δημάρχους της Μαγνησίας και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, συνεχίζεται η παροχή χρηματοδοτικής στήριξης προς την τοπική αυτοδιοίκηση, και δη προς τους Δήμους της Μαγνησίας, για έργα...». (Για όσους τυχόν δεν κατάλαβαν το κατόπιν ενεργειών μου. Πέτσας κερνάει, Τριαντόπουλος πίνει...).
Ζ.
Κρατήσεις 30%
* ΑΥΤΟ δεν το έριξαν στον Πούτιν, που δεν πέτυχε και τόσο η Απογραφή. Κάτι ανέφεραν για τον κορονοϊό, για την όχι καλή οργάνωση δεν είπε κανείς. Κι ο Λαρισαίος Τ.Κ. αναφερόμενος στους απλούς απογραφείς που δούλεψαν, μιλά «για γελοιότητες του κρατικού μηχανισμού». Κι εξηγείται: Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία αποδίδει τις αμοιβές για την απογραφή πληθυσμού-κατοικιών που έγινε το 2021. Σε συνολική μεικτή αμοιβή 522,45 ευρώ οι κρατήσεις είναι 154,26 ευρώ, δηλαδή το 30%. Και εκτός από τον φόρο (8%), υπάρχει κράτηση για Χαρτόσημο (3%), ΟΓΑ (2%) επί Χαρτοσήμου, ΕΦΚΑ κύριας σύνταξης (12%) και ΕΦΚΑ υγειονομικής περίθαλψης (6%)». Περίεργα πράγματα; Πίστευε, λέει, ότι «το χαρτόσημο και η κράτηση για ΟΓΑ επί χαρτοσήμου έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια και επιπλέον ΕΦΚΑ σύνταξης και ΕΦΚΑ υγειονομικής περίθαλψης δεν υπάρχουν για δημόσιους υπαλλήλους, που έχουν υποχρεωτικά προσκομίσει βεβαιώσεις». Συμπέρασμα; «Ή δεν γνωρίζω αρκετά ή πράγματι το Ελληνικό Δημόσιο παραμένει ανεξερεύνητο».
Ζ.

Τρίο δεξιότατο
* ΟΙ Γ.Κ. και Δ.Π. για την ανακοίνωση του κόμματος των τριών της δεξιότατης Δεξιάς. «Τζήμερος, Κρανιδιώτης, Μπογδάνος; Ακούγεται σαν σχήμα στην παραλιακή, σαν μαρκίζα είναι», σχολίασαν. Για τον Μπογδάνο αποφάνθηκαν ότι «αν τον αφήσεις με ένα μικρόφωνο κάπου μπορεί να αρχίσει να τραγουδάει και ο Κρανιδιώτης να πετάει λουλούδια», ενώ ο Τζήμερος «θα τους καταγγείλει για αστοχία υλικού». Ο οποίος Τζήμερος μπορεί να είναι «ο τσεκαδόρος στο μπαρ, εκείνος που κάθεται και μετράει τα ποτά». (Ο τραγουδιστής, ο τσεκαδόρος κι ο λουλουδορίχτης).
Ζ.

... με Κάιρο
* ΝΕΑΡΟΙ Λαρισαίοι παίζοντας με τη γλώσσα και τον νου.
- Κάνεις τον σταυρό σου πριν το φαγητό;
- Δεν χρειάζεται, η μάνα μου είναι καλή μαγείρισσα.
* * *
* - ΘΑ ήθελα να είμαι δημοσιογράφος στην αιγυπτιακή τηλεόραση, να βγαίνω και να λέω σε εκατομμύρια τηλεθεατές «Και τώρα σας συνδέω με Κάιρο».
* * *
* - ΠΗΓΑΜΕ σπίτι του να δούμε ταινία και να βγάλουμε τα μάτια μας.
- Και;
- Είδαμε ταινία σε τάμπλετ, ναι με οθόνη 7 ιντσών, βγάζοντας εκεί τα μάτια μας.
Ζ.

Μεταξύ τους
* ΟΙ πρώην υπουργοί Ν. Παππάς, Χρ. Σπίρτζης, Γ. Τσίπρας, που έτρεχαν και στην επαρχία και στη Λάρισα έναν χρόνο τώρα, για να στήσουν τον μηχανισμό επικράτησης των «προεδρικών», αυτών των ιδίων δηλαδή, έτρεξαν αντιστοίχως και στην Αθήνα, πρωτίστως για τους εαυτούς τους εκεί και πρώτευσαν σε σταυρούς.
Προέκυψε και μια επικράτηση συγγενών, ο ξάδερφος Γιώργος στην πρώτη δεκάδα, αδερφή Ζανέτ Τσίπρα στην εικοσάδα, ο Νίκος ναι, αλλά βγήκε κι ο μπαμπάς Στέλιος Παππάς, οι σύζυγοι Θοδωρής Δρίτσας και Τασία Χριστοδουλοπούλου επίσης εκλέχθηκαν, όπως και η Έφη Αχτσιόγλου και Δημ. Τζανακόπουλος, αυτοί βέβαια συναντήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, νέοι ήταν, ελεύθεροι κι ωραίοι, τα ταίριαξαν. Οι σημαίες του κόμματος υποχώρησαν, ο Γ. Δραγασάκης παραπίσω πια, ο Α. Φλαμπουράρης κι ο Φ. Κουβέλης ακόμα πιο πίσω, ωστόσο τους σεβάστηκαν και τους εξέλεξαν.
Ζ.

Θέμα Δήμου
* ΑΡΧΙΣΕ πια ο κόσμος να πηγαίνει περισσότερο προς Πλαταμώνα και κάποιοι άρχισαν να απευθύνουν παραινέσεις στον Περιφερειάρχη να παρέμβει βελτιώνοντας τον δρόμο, εκεί μέχρι τον ΠΑΘΕ, ως τη Γέφυρα του Κουλουρίου. Για να πληροφορηθούν ότι πρόκειται για αρμοδιότητα του Δήμου Λαρισαίων, γι’ αυτό και η Περιφέρεια κάνει τη συντήρηση από τη Γέφυρα ως την Εθνική. Δεν πρέπει κι ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του και να δράσει στο τμήμα του;
Ζ.

Γκάφα
* ΤΙ τα θέλει ο Γιώργος Μανώλης τα Φου μπου και τα Ίνστα, του διαβόλου πράγματα είναι αυτά... Κάθεται ο δήμαρχος Τεμπών κι ακούει τους συμβούλους του, μπλέκει με τα σύγχρονα και εκτίθεται, να γελάει ο κόσμος. Άδεια κυκλοφορίας του οικογενειακού τους φορτηγού, στο όνομα της γυναίκας του.
Ανέβασε λοιπόν στο Instagram κάτι για αντιπλημμυρικά έργα σε χωριά του Δήμου κι επισύναψε και μια φωτογραφία, να στολίσει την ανάρτηση. Αντί έργου όμως πρόσθεσε τη σκαναρισμένη άδεια κυκλοφορίας του οικογενειακού τους φορτηγού, ναι. Να συμμετέχει κι αυτό στο έργο; (Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες).
Ζ.

«Γραμμή»
* ΕΝΤΑΞΕΙ ο Α. Αγραφιώτης και η Ελ. Σταγιάννη, πάει καλά, πήγαιναν πακέτο σχεδόν παντού. Οι Βολιώτες όμως Στ. Κατσούρας και Χρ. Παπαρούνας τι γύρευαν στης Αγιάς τα μέρη; Τετρασταυρία στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ κι ένα σωρό ψηφοδέλτια βρέθηκαν έτσι σταυρωμένα, με την προαναφερθείσα τετράδα, τα μισά αγιώτικα ψηφοδέλτια. Και την κατεύθυνση έδινε λέει τοπικός παράγοντας που δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ψήφισε ούτε καν στην κάλπη υπέρ Τσίπρα, προφανώς σε συνεννόηση με δίκτυο στην Αθήνα. (Να νικήσουν τους αντιπάλους, συντρόφους κατά τα άλλα).
Ζ.

Είναι πολύ βαρύ;
* «ΘΕΛΕΙ λέει η εγγονή μου να πάμε οικογενειακώς στο Παρίσι για να επισκεφθεί το Μουσείο του Λούβρου και να δει τον πίνακα της Frinda Kallo που βρίσκεται ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου», διηγείται η Λαρισαία Γ. Γ.: Με αφορμή, λοιπόν, αυτό της μίλησα και για άλλα περισσότερα ελληνικά έργα τέχνης που βρίσκονται στο συγκεκριμένο Μουσείο, όπως ένα από αυτά είναι και το περίφημο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης. Ένα εντυπωσιακό άγαλμα σε ύψος και ομορφιά.
Αφού φυσικά απαντήθηκαν τα πώς, γιατί και πότε, όταν φτάσαμε στο σημείο περιγραφής της κλοπής του αγάλματος ανοίγει διάπλατα τα υπέροχα μάτια της και πραγματικά εξοργισμένη με ρωτάει «δηλαδή γιαγιάκα, μας το έκλεψαν;», «Ναι Σμαράγδα μου, δυστυχώς, αυτά και πολλά άλλα. Περνούσε δύσκολες εποχές η Ελλάδα τότε και ήταν δύσκολο να διαφυλάξει τέτοιους θησαυρούς».
* * *
* ΒΛΕΠΩ πως το βλέμμα αλλάζει και σκέφτομαι έρχεται η ατάκα. Δεν μιλάω, προσπαθώ να το παίξω αδιάφορη περιμένοντας τη βόμβα. «Να σε ρωτήσω κάτι γιαγιά μου; Είναι πολύ βαρύ αυτό το άγαλμα;», «Πολύ μωρό μου, πάρα πολύ, γιατί με ρωτάς;», «Ξέρεις τι λέω; Να πάμε να δούμε το πορτραίτο της Frinda και μετά να πάμε στο άγαλμα και μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά να το πάρουμε και να φύγουμε, αφού δικό μας είναι». Η καταγωγή από τη μεριά πατέρα από Βερδικούσια κι από τη μάνα από Κρήτη, ξύπνησαν τον αντάρτη μέσα της. (Ετοιμάστε χώρο στο Μουσείο της Ακρόπολης για τα κλεμμένα έργα τέχνης, ερχόμαστε φορτωμένοι).
Ζ.

Πυροβολικά
*ΤΟ παράπονο από συμπολίτη: «Έχω ενοχλήσει πολλές φορές την Υπηρεσία Πρασίνου για πλάτανο με πολλά σπασμένα κλωνάρια, στη διασταύρωση των οδών Δήμτσα και Βιγιλαντίου, στη συνοικία Πυροβολικά. Με κάθε αέρα δυνατό πέφτουν στα αυτοκίνητα», αναφέρει.Μιαούλη
*ΑΠΟ την οδό Μιαούλη οι διαμαρτυρίες για «αθέριστα» χόρτα σε οικόπεδο. Στην αρχή της οδού, σε περιφραγμένο μάλιστα χώρο, έχει θεριέψει η βλάστηση, εγκυμονώντας κινδύνους για τους περίοικους. Κάθε χρόνο σχεδόν η ίδια κατάσταση, κάθε χρόνο η επισήμανση, πάντα με την ελπίδα...

Επτά μηνών
* ΣΑΪΝΙ ο νεαρός Λαρισαίος.
- Ήμουν καλέ 7 μηνών και δεν μου έδινε κανείς τη σειρά του στην τράπεζα...
- Καλά, τι έκανες τόσο μικρή στην τράπεζα;
- Έγκυος βρε ήμουν...
Ζ.

SYRIZA_HLIKIES.JPG

*ΕΙΧΕ είχε απ’ όλες τις ηλικίες στην ψηφοφορία υπέρ Τσίπρα στη Λάρισα. Αι γενεαί πάσαι...
Ζ.

KOKKALHS_GOYLAS.jpg

* ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ αν μη τι άλλο η συνάντηση του Βασίλη Κόκκαλη με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΡΑΞΙ» Παναγιώτη Γούλα. Οι δυο τους επικαιροποίησαν τις κοινές θέσεις που έχουν για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στον νομό, αλλά σχολίασαν και ζητήματα της τοπικής πολιτικής επικαιρότητας.

XARAKOPOYLOS_AGAPIOS.jpg

*ΜΕ καμάρι στην Αστυνομική Διεύθυνση βρέθηκε ο Σύλλογος Μικρασιατών Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή», ο πρόεδρος Ηλίας Αθαναηλίδης και το Δ.Σ. Να τιμήσουν τον νέο διευθυντή Αγάπιο Χαρακόπουλο, ο οποίος και χωριανός τους είναι και μέλος του συλλόγου. Είπαν και για το επόμενο Γαβούστημα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass