ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2022 18:00
* ΕΧΕΙ τεντώσει το αυτί ο Κ. Αγοραστός και μάλλον ακούει από τον εκπρόσωπο του Υψίστου οδηγίες για τα μελλούμενα. Ζ. * ΕΧΕΙ τεντώσει το αυτί ο Κ. Αγοραστός και μάλλον ακούει από τον εκπρόσωπο του Υψίστου οδηγίες για τα μελλούμενα. Ζ.

Εξ ουρανού
* ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μια βροχούλα και στη Λάρισα. Ό,τι χρειαζόταν

αυτήν την εποχή το νεράκι εξ ουρανού. Για πολλούς λόγους. Και φυλάει κι άλλο λέει για την επόμενη εβδομάδα, καλοδεχούμενο, μακριά μονάχα από χαλάζια. (Ούτε και αέρηδες χρειάζονται τέτοιο καιρό...).
Ζ.

Κεράσια στ’ αυτιά
* ΤΑ τρέχοντα ζητήματα απασχολούσαν τη συζήτηση στην παρέα των Λαρισαίων.
- Κάτι ξέραμε παλιά και βάζαμε τα κεράσια στα αυτιά για σκουλαρίκια. Τώρα θα τα βάζουμε και σε θυρίδες.
***
* - ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΩ στο Google: «Φυσιολογικός μισθός». Και μου βγάζει «Δεν υποστηρίζεται στη χώρα σας».
***
* - ΠΗΡΑ τηλέφωνο στη ΔΕΗ και τους λέω δεν νομίζετε ότι 130 ευρώ, και μάλιστα έναντι, είναι πάρα πολλά για μένα που ζω μόνος; Να βρεις γυναίκα, μου είπαν.
Ζ.

Ομόφωνα
* ΕΝΤΟΝΕΣ παρασκηνιακές ζυμώσεις στο τοπικό ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου γραμματέα της Νομαρχιακής. Με τους «Γεννηματικοπαπανδρεϊκούς» να έχουν το πάνω χέρι και τους απέναντι συντρόφους να προσεγγίζουν με τακτ. «Πώς θα σας φαινόταν η προοπτική της ομοφωνίας; Να δείξουμε...» κ.λπ. κ.λπ. «Ε; Ναι, βέβαια... Θα δεχτούν όμως Λιακούλη-Σάββας κάποιον που δεν θα έχουν επιλέξει εκείνοι;».
***
* ΟΜΟΦΩΝΑ θα πάει πάντως. Το πιθανότερο. Είναι πολλοί οι διαλλακτικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση. Υπέστησαν και συντριπτική ήττα οι «ανδρουλακικοί», οπότε βρέθηκαν με κατεβασμένα αυτιά. Δεν περίμεναν να καταφέρουν να βγάλουν μόλις 4 στα 15 μέλη της Ν.Ε. Διότι εκτός από τους 9 των απέναντι, είναι και 2 μέλη Loverdos style.
Ζ.

Τα προεδρόμετρα
* ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ του B. Ζωγράφου για την πρωτιά στον νομό Λάρισας, όπου τον ψήφισαν πάνω από τους μισούς συριζαίους. «Αυτό με κάνει πιο υπεύθυνο, περισσότερο εργατικό», σημειώνει ο κεντροεπίτροπος πλέον γραμματέας της Νομαρχιακής, διαβεβαιώνοντας με νόημα: «Είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. για την ιδεολογία της Σύγχρονης Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Οραματίζομαι μια κοινωνία δίκαιη, δημοκρατική, σοσιαλιστική. Μακριά από μένα τα αριστερόμετρα και τα προεδρόμετρα, δεν τα έχω ανάγκη. Θα τιμήσω την ψήφο των συντρόφων με συνέπεια και εντιμότητα». (Ο τρόπος που η υπόλοιπη Θεσσαλία άλλαξε την πρωτιά φαίνεται ότι τον πίκρανε πολύ).
Ζ.

Τέσσερις
* ΤΕΣΣΕΡΙΣ τελικά είναι οι δικαστές και εισαγγελείς που συνδέονται με τη Λάρισα και συμμετείχαν στις εκλογές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Στα τακτικά μέλη λοιπόν του νέου Δ.Σ., εκλέχθηκαν η εφέτης Λάρισας, Ελευθερία Κώνστα, καθώς και ο καταγόμενος από τη Λάρισα, όπου ξεκίνησε τη δικηγορία και πρωτοδίκης πλέον Θεσσαλονίκης, Βασίλειος Καραναστάσης.
Στα αναπληρωματικά μέλη του νεοκλεγέντος Δ.Σ., η αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας, Αικατερίνη Μάτση, και η εφέτης Λάρισας, Αικατερίνη Ντόκα.
Β.Κ.

Πορτοκαλί φανάρι
* ΕΙΧΑΝ τις απορίες τους οι νεαρές Λαρισαίες, έβγαζαν και τα συμπεράσματά τους.
- Γνωρίζετε καλέ αν υπάρχουν σχολεία με πιο διευρυμένο ωράριο από τα ολοήμερα; Να πηγαίνεις δηλαδή το παιδί το πρωί και να το παίρνεις τον Αύγουστο;
***
* - ΤΟ πορτοκαλί φανάρι πάντως, ένα πράγμα σημαίνει για τον Έλληνα οδηγό: «Σανίδωσέ το».
***
* - ΕΙΝΑΙ κάποιοι βρε κορίτσια που μου κρατάνε μούτρα για πράγματα που έχουν κάνει αυτοί.
Ζ.

Προεδρικός αλλά...
* ΠΙΟ προεδρικός συριζαίος από τον Γιώργο Σταμπουλή υπάρχει στη Θεσσαλία; Ο γνωστός Βολιώτης μηχανικός, που διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος την προηγούμενη πενταετία, άρα τον ξέρουν σ’ όλη τη Θεσσαλία, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, με έρευνα «σε ζητήματα της τεχνολογικής αλλαγής, όπως μείωση χρόνου εργασίας, ψηφιακή και οικολογική μετάβαση κ.λπ., της καινοτομίας, των νεοφυών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων». Από πέρυσι είναι μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εκείνος τον έχει καλέσει στο όργανο των ειδικών. «Θα ήταν και κατάλληλος για την Κ.Ε., τις επεξεργασίες των Τμημάτων της, για την προετοιμασία της επόμενης κυβέρνησης της Αριστεράς».
- Τώρα τα λέτε βρε παιδιά, έβαλε ο άνθρωπος και απέτυχε.
Στην έδρα του στον Βόλο μέσα, ο Γ. Σταμπουλής έλαβε μόνο 92 ψηφοδέλτια, υποδιπλάσια από τον Α. Αγραφιώτη που πήρε 187. Ίσχυσαν άλλα κριτήρια εκεί, ιδίως στη Νέα Ιωνία. Κι άλλα 142 πήρε στην υπόλοιπη Θεσσαλία, για να καταταγεί τελικά εικοστός. Αλλά παρέμεινε και μετά τις εκλογές πολύ ευγενικός.
Ζ.

Η τριπλέτα
* ΚΑΘΟΛΟΥ δεν ανησυχούσε από την ανακοίνωση ίδρυσης του νέου σχήματος δεξιά της ΝΔ ο Λαρισαίος νεοδημοκράτης, ούτε από άλλα εκκολαφθέντα ή υπό εκκόλαψη παρόμοια μικροκόμματα, μήτε από τα μεταλλαγμένα ακροδεξιά. Θεωρούσε ισχυρή τη νεοδημοκρατική άμυνα.
- Τι ανάγκη έχει η φιλελεύθερη ΝΔ απέναντι στην ακροδεξιά; Η αριστοτεχνική ανάθεση των πιο κρίσιμων υπουργείων σε όλη την προερχόμενη από τον ΛΑΟΣ ακροδεξιά τριπλέτα. Άδωνις-Μάκης-Θάνος, Ανάπτυξης-Εσωτερικών, ναι-Υγείας ναι, ναι...
- Τα καλύτερα έχουν φίλε μου, παρενέβη ο κεντρώος. Τι να φοβόμαστε την ακροδεξιά.
Ζ.

Δύο σε ένα
* ΔΙΔΥΜΑ μπορεί να μην ήταν στη σταυροδοσία των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, ποιος μπορεί να ξέρει, δεν έκατσε κάποιος να τα ξεσκονίσει, ωστόσο από τα αποτελέσματα στα διάφορα εκλογικά τμήματα ανά τη Θεσσαλία κι όχι μόνο στη Λάρισα, φαινόταν ότι ο δάσκαλος κι η καθηγήτρια πήγαιναν αντάμα, όπου έπαιρνε πολλούς σταυρούς ο Β. Ζωγράφος ακολουθούσε αναλόγως και η Ε. Μαγαλιού, όπου χαμηλά εκείνος, κι αυτή μαζί του. Πάντως κι η Ζωή Ακριβούλη παρόμοιες πτήσεις ακολουθούσε, παράλληλα κινήθηκε.
***
* ΑΠΟ την άλλη, πακέτο φάνηκε να πηγαίνουν Α. Αγραφιώτης και Ελένη Σταγιάννη, ακόμη και σε γωνιές της Θεσσαλίας που δεν μπορεί να τους γνώριζε ο κόσμος τόσο. Και τους δυο μαζί; Αντιστοίχως το δίδυμο Ρίτσα Μέμτσα και Χρήστος Παπαρούνας στον Βόλο, τρίδυμο καλύτερα με Σταύρο Κατσούρα. (Καλά είπε κάποιος στην Αθήνα μετά τις εσωκομματικές. Αποδείχθηκε ότι είμαστε δύο κόμματα σε ένα. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ όμως;).
Ζ.
Ικανοποίηση
* ΑΝ μη τι άλλο χαρούμενος ο Νικαιώτης, κάτοικος Νέας Υόρκης, Αχιλλέας Λιγγέρας, από την παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο. Ο Ελληνοαμερικάνος με άρθρο του στην «Ε» την Κυριακή εξέφραζε την ευχή ο Αμερικάνος πρόεδρος να μιλήσει ως «Μπαϊντενόπουλος» και όχι ως «Μπαϊντένογλου». Τα λογοπαίχνια του Μπάιντεν με τον Μητσοτάκη, τον δικαίωσαν. Όσον αφορά την ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, ο κ. Λιγγέρας τη χαρακτηρίζει «όχι μόνο ιστορική, αλλά και «out of this world». Μας έκανε όλους τους ομογενείς να αισθανθούμε υπερήφανοι για την καταγωγή μας. Τα Αγγλικά του ήταν τέλεια και αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το πόσες φορές τα μέλη του Κογκρέσου σηκώθηκαν όρθια από τις θέσεις τους, εκφράζοντας τις αυθόρμητες επευφημίες τους προς τον Πρωθυπουργό, συνοδευόμενες από παρατεταμένα χειροκροτήματα. Το γεγονός που με δυσαρέστησε ήταν πως μόνο το C-SPAN κανάλι της τηλεόρασης κάλυψε live την ομιλία του Πρωθυπουργού και εννοείται ότι αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι «έπεσε σύρμα» από τον Λευκό Οίκο σε όλα τα κανάλια για τη μη live μετάδοση, προφανώς για να μην τσατιστεί ο απρόβλεπτος Ερντογάν και επιμείνει στο βέτο εναντίον της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και Φινλανδίας. Όσο για το concept της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω δημόσια είναι ότι προτάθηκε στην ηγεσία του Κογκρέσου από έναν φίλο μου επιφανή ομογενή, που είναι αστέρι στις δημόσιες σχέσεις και ιδού το θετικό αποτέλεσμα για την προβολή της Ελλάδα μας σε όλο τον κόσμο ως μια ήρεμη δύναμη».
Γ.Ρ.

Αυτά που στάζουν
* - ΤΑ αιθέρια έλαια είναι αυτά που στάζουν κάτω από τη σχάρα με τα πρόβεια παϊδάκια. (Με τέτοια άποψη, δεν αντιμετωπιζόταν ο Λαρισαίος).
***
* - ΕΛΕΟΣ βρε... Μπριζόλα για πρωινό;
- Κάνε μας τώρα κουμάντο και για το τι θα βουτάμε στον καφέ μας...
***
* - ΣΤΑΜΑΤΑ να τρως επιτέλους, θα γίνεις 100 κιλά... (Εντωμεταξύ για να γίνω 100 κιλά πρέπει να χάσω και 4-5).
Ζ.

Προχειρότητα
* «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ βάσανα. Όχι να πω τον πόνο μου, αλλά οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την υπόθεση το έχουν τερματίσει». Η περιγραφή από Λαρισαία ειδικό που απαριθμεί: Υποτίθεται κλείνεις ραντεβού στο γραφείο Κτηματογράφησης ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και με τύχη θα καταφέρεις κάποιο αν έχεις υπομονή. Αν είσαι επαγγελματίας, αν έχεις κονέ κ.λπ. Οι δηλώσεις στην περιοχή Δήμου Κιλελέρ έχουν λάθη σε βαθμό 95% χωρίς υπερβολή. Όλοι οι εμπλεκόμενοι ξέρουν, και το έλεγαν και κατά την υποβολή των δηλώσεων, ότι το τοπογραφικό σε εξασφαλίζει όσον αφορά τη γεωμετρία του ακινήτου, αφού υπερτερεί της αεροφωτογραφίας. Καταθέτω λοιπόν εγώ καμιά 35 τοπογραφικά για τα ακίνητα της ευρύτερης οικογένειάς μας. Έχουν περάσει ούτε 10, τα υπόλοιπα άπατα. Δεν υπάρχουν καν στην ηλεκτρονική βάση, σαν να μην τα πήγα. Τα αποτελέσματα αναμενόμενα. Χωράφι με οριστικό συμβόλαιο και τοπογραφικό επίγειο, σύγχρονο, ΕΓΣΑ 87, στο Κτηματολόγιο είναι ανεντόπιστο. Τι κάνει ο πολίτης; Παίρνει το δίκαννο; (Ποιος όμως θ’ ασχοληθεί μαζί του; Μα για την περιουσία του; Δεν είναι καθόλου αστείο...).
***
* ΕΧΕΙ και συνέχεια: Για τα δε ονομαζόμενα πρόδηλα σφάλματα, νευρική κρίση. Όλη η Νίκαια με ΤΚ 41500, αντί για 41005 που είναι το ορθό, διότι «μπήκε μια φορά και ξέμεινε», έτσι απάντησε αρμόδιος. Κάποιος φαίνεται να κατοικεί στην οδό Ταδοπούλου 15, αλλά το σπίτι του εμφανίζεται Ταδοπούλου 11 και πόσα άλλα ευτράπελα.
Έχουν απομείνει υποτίθεται 20 ημέρες στην προθεσμία διορθώσεων, αλλά ακόμη υπάρχει κόσμος που δεν έχει παραλάβει τον φάκελο που του έστειλε το Κτηματολόγιο. Σε λίγες ημέρες έχουν εξαγγείλει αποχή οι συμβολαιογράφοι κι όλοι τρέχουν να διορθώσουν. Και όλα αυτά στον κάμπο, με αλώνια μπροστά και άλλες καλλιέργειες στο ζενίθ της σεζόν...
***
* ΤΟ νομοθετικό πλαίσιο άλλαξε λέει πέρυσι, μάλλον για να κλείσουν εν τάχει το Κτηματολόγιο, οπότε ακόμη και αν κάνεις ένσταση πρώτα θα κυρωθεί η Κτηματογράφηση και μετά, άλλο και τούτο, θα συνεδριάσουν οι επιτροπές για τυχόν διορθώσεις, που μάλλον δεν θα γίνονται. Κι αν προστεθεί και η στάνταρ αδιαφορία του κόσμου και το γενικότερο χάλι, τότε... Χαρά στους μηχανικούς και τους δικηγόρους για τα προσεχή 5, 10, 20 χρόνια, χαρά επαγγελματική. (Γι’ αυτό δεν αντιδρούν άραγε οι επιστημονικοί σύλλογοι; Οι Δήμοι δεν θα έπρεπε, το ΤΕΕ;).
Ζ.

Μιλούσαν σιωπώντας
* ΚΑΘΟΤΑΝ σιωπηλός ο Λαρισαίος με το τηλέφωνο στ’ αυτί. Ο άλλος δίπλα του, κοντά ήταν, δεν άκουγε όμως να του μιλά κάποιος από την άλλη πλευρά της γραμμής. Κάποια στιγμή είπε ο δικός του ένα γεια κι έκλεισε το τηλέφωνο. Αληθινή σκηνή χθες στη Λάρισα
- Ποιος ήταν; Τον ρώτησε ο άλλος.
- Ο Γιώργος μωρέ, ο κολλητός μου...
- Ναι, κάθε μέρα τα λέτε. Και γιατί δεν μιλούσατε;
- Μα βαρέθηκα κι εγώ να μιλήσω, βαριόταν κι αυτός, δεν είχαμε κάποιο νέο, οπότε σήμερα μιλήσαμε στο τηλέφωνο σιωπώντας. (Α, αυτοί έφτασαν την επικοινωνία σε άλλο επίπεδο...).
Ζ.

Ένσταση αισθητικής
* ΑΧ αυτή η ράμπα στην πλατεία Μεταξοχωρίου... Στο προσκήνιο ξανά και τώρα που γίνεται. Ο Ν. Γ. διατυπώνει σοβαρή ένσταση: Απαράμιλλη η ομορφιά του χωριού με την πανέμορφη πλατεία του που δεν υπάρχει άλλη σαν αυτή στην ευρύτερη περιοχή. Να όμως που κάποιοι, προφανώς ο Δήμος Αγιάς, φροντίζουν να την ασχημύνουν με την κατασκευή ράμπας μέσα στο ρέμα με «σανίδια» ιμιτασιόν πλαστικά και θα προσθέσουν βέβαια και «ίνοξ» κάγκελα για να δέσει το όλο κατασκεύασμα-έκτρωμα. Μπράβο στον «δημιουργό», κάποιος να παρέμβει να σταματήσει το κακό.
Ζ.

Όχι και πολλοί
* - ΜΑ δεν τους καταλαβαίνω που πανηγυρίζουν για τη μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία για τον Τσίπρα...
Ο Φαρσαλινός έκρινε από τα δικά τους. Καθώς στην περιοχή Φαρσάλων είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, το 2019 που έχασαν κιόλας, πάνω από 3.500 άτομα, και τώρα στις εσωκομματικές προσήλθαν μόλις 110. (Πάλι καλά, πάρα πολλοί, σε σύγκριση με τους καμιά εικοσαριά που εμφανίζονται ως συριζαίοι στην περιοχή).
Ζ.

Είχε υπόστρωμα
* ΑΡΠΑΧΤΗΚΑΝ δύο γείτονες για μία θέση πάρκινγκ, διηγείται ο Λαρισαίος. Φώναζαν, βγήκα στη βεράντα και ρωτάω μπας και ησυχάσουν: «Άλλον λόγο δεν έχετε να μαλώσετε μεσημεριάτικα;».
Και φωνάζει η γιαγιά από τον 3ο: «Έχουν, έχουν... Η γυναίκα αυτουνού τα έχει με τον άλλον». Πήρα ποπκόρν και ανέβηκα στο μπαλκόνι της γιαγιάς.
Ζ.

 

 

LADOPOYLOS ZIAKA CIU

* ΠΑΙΔΕΙΑΣ με τη διευθύντρια Βάσω Ζιάκα, αλλά και Θρησκευμάτων με τον κ. Ιερώνυμο, όμως άμα βρίσκεται εντός έδρας ο Γ. Λαδόπουλος είναι και Γεωγραφίας και Γεωλογίας και Γεωμετρίας.
Ζ.

 

SKITSO NIKH TSIPRA

* ΠΑΙΔΕΙΑΣ με τη διευθύντρια Βάσω Ζιάκα, αλλά και Θρησκευμάτων με τον κ. Ιερώνυμο, όμως άμα βρίσκεται εντός έδρας ο Γ. Λαδόπουλος είναι και Γεωγραφίας και Γεωλογίας και Γεωμετρίας.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass